Hae
Palasia Arjestani

Mies keittiössä: kreikkalainen makaronilaatikko

Mun mies on todella hyvä kokki ja siltä onnistuu melkein mikä vaan. Pääasiassa minä leivon  ja teen meillä kaikki ”erikoisemmat” ruuat, mutta silloin tällöin tuo toinenkin puolisko innostuu käyttämään hellaa ja uunia. Miehelle tulee aina hirveä päähänpinttymä resepteistä mitä hän on lehdissä tai netissä nähnyt eikä rauhaa saa ennen kuin resepti on testattu. Vähän niin kuin mullakin! Viime viikonloppuna mä olin Tough vikingin jäljiltä niin poikki etten jaksanut alkaa ruokaa tekemään ja jos mun olis pitänyt huolehtia ruokapuolesta niin oltais syöty pizzaa 😀 Onneksi miehellä oli takataskussa yksi kokeilemisen arvoinen resepti jä syötiin saunan jälkeen mielettömän hyvää kreikkalaista makaronilaatikkoa. Lauantai-illan safkaa parhaimmillaan! Tässä ruuassa on hieman tekemistä, mutta siihen käytetty aika kyllä palkitaan ruhtinaallisesti 🙂

20140906_202354

Kreikkalainen makaronilaatikko

Jauhelihakastike

 • 400g jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 prk (500g) paseerattua tomaattia
 • 1 dl vettä
 • 1 lihaliemikuutio
 • 3 rkl tomaattisosetta
 • 1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa, 0,5 tl kanelia, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maitokastike

 • 50g margariinia
 • 4 rkl vehnäjauhoja
 • 5 dl maitoa
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 dl juustoraastetta
 • 1 kananmuna

Lisäksi

 • 7 dl pennepastaa
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl juustoraastetta

Pinnalle 1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sekaan hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kääntele hetki ja lisää pannulle paseerattu tomaatti ja purkin huuhteluvesi. Murskaa sekaan lihaliemikuutio ja mausta kastike hyvin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista seuraavaksi maitokastike. Sulata margariini, lisää jauhot ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen, sekoita koko ajan. Keitä muutama minuutti ja mausta suolalla. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä kananmuna.

Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmunat sekä juustoraaste. Valuta voidellun uunivuoan pohjalle pastaseos ja kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pinnalle maitokastike ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

20140906_192147

20140906_192318

Nautiskele raikkaan salaatin kera!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

2 kommenttia

 1. marissa kirjoitti:

  Nammaammmm!! Tuli nälkä. Oispa jo lounasaika 😉

 2. MissEvilEve kirjoitti:

  Katoin heti että rasvainen, suolainen, juustoinen, pakko olla hyvää 😀 Hieman lasagnemainen tuo tavallaan, juustokastike tekee kaikista ruoista hyviä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *