Hae
Palasia Arjestani

Ehkä parasta tekemääni kotiruokaa: keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa.

Viime viikolla tein aivan huisin hyvää ruokaa! En olis uskonut, että jotain niin hyvä voi olla olemassakaan. Tämän ohjeen löysin uusimman Yhteishyvän (6/2013) ruokaliitteestä ja pakko oli kokeilla heti. Onneksi kokeilin 🙂

Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 400g jauhelihaa (itse käytin broilerin jauhelihaa)
  • 1/2 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa, chilijauhetta ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa

Tomaattikastike

  • 1 porkkana
  • 1/2 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (400g) tomaattimurskaa
  • 2 dl lihalientä
  • ripaus suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria

kuvia 006

Kuori ja hienonna sipulia ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan.

kuvia 004

 

Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kasarissa tai kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta kiehuvan kastikkeen joukkoon varovasti lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile esim pastan kanssa!

kuvia 007

 

kuvia 008

8 kommenttia

  1. Outi kirjoitti:

    Oi, kuulostaapa ja näyttääkin hyvältä! Sitä vaan tekee yleensä lihapullatkin saman kaavan mukaan, mutta tästä vois ottaa ideaa 🙂
    Lasketko koskaan kaloritietoja näistä sun kokkauksista?

    • Jonna kirjoitti:

      Mä oon aikasemminkin tehnyt vähän vastaavanlaista ja oli tosi hyvää! En laske kaloreita mistään kun en enää ruokavaakaa käytä ollenkaan 🙂

  2. marissa kirjoitti:

    Ah, näyttipä hyvältä ja simppeliltä ruoalta. Oikeastaan kunnon perjantairuualta, eli tänään menee kokeiluun! Kiitos 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Kokeile ihmeessä, oli tosi hyvää! Meillä tykkäs kaikki 🙂

  3. Joan kirjoitti:

    Hahah ihan mahtavaa että menit testaamaan tota reseptiä! 😀 Mä sitä kattelin eilen ja olin että kääk KEITETYT lihapullat, ei voi olla hyvää 😀 Hienoa, nyt mäkin tiedän miten käytän ton broilerin jauhelihan tuolta! 🙂 Sitäkin oli pakko ostaa kun oli niin pirun halpaa lidlissä! Pohdin että pakko senkin on olla hyvää kun reidet on ihan kokonaisinakin parasta ;D namnamnam :P”’ pakkosaada!!

    • Jonna kirjoitti:

      Pakkohan se oli testata 😀 broiskun jauhelihaa jos käytät niin kannattaa maustaa ihan reilulla kädellä!

  4. Unelma Säleikkö kirjoitti:

    Herkullinen vinkki , menee heti tänään kokeiluun:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.