Hae
Palasia Arjestani

Kopiointi kielletty (+ saldeohje).

Edellisessä postauksessa joku lukija epäili minun kopioineen idean toiselta bloggarilta. Tämän asian tiimoilta haluaisin avata hieman omaa bloggausfilosofiaani.  Mun mielestä on huonojen tapojen vastaista kopioida muiden ideoita, postauksia, kuvia tai ruokaohjeita. Hyviin tapoihin sen sijaan kuuluu kysyä idean keksineeltä tai kuvan ottaneelta bloggaajalta lupa sen käyttöön ja lisäksi vielä linkittäminen hänen blogiinsa kera vuolaiden kiitosten. Jos toisella bloggaajalla on postauksessaan hyvä aihe johon itselläni on paljonkin mielipiteita ja uutta sanottavaa niin kerron aina mistä olen idean aiheeseen saanut, kiitän bloggaaja hyvästä aiheesta ja linkitän vielä hänen blogiinsa. Jos testaan toisen julkaisemaa ruokaohjetta niin linkitän aina kyseisen henkilön blogiin. Mulle ei ole mikään ongelma antaa kaikkea kunniaa toiselle bloggaajalle, koska hänellehän se kuuluu, eikös? Mun blogissa ette myöskään tule näkemään mitään lukijoiden kalastelu otsikoita. Eiköhän noita tissi-perse-otsikoita ole tuolla jo ihan riittävästi. Vai olisko mun kannattanut tämäkin postaus otsikoida tyyliin ”kyykkytreenillä maailman piukein pylly” tai ”näin saat kunnon herutuspyllyn”? 😀

No siirrytäänpä sitten niihin pyllyn muokkaus juttuihin eli treeneihin. Ei se hanuri sieltä itsestään pyöristy saati vatsa tiukkene. Ikävä kertoa, mutta siihen tarvitaan aika hitosti duunia salilla sekä keittiössä. Tämänhän te onneksi jo tiesittekin 😉 Tiistaina pääsin pitkästä aikaa taas treenailemaan. Tiedossa oli suht kevyt, mutta sitäkin hauskempi treeni jossa pääpaino oli handstand push-upeissa elikkäs hupsuissa. Voimaliikkeenä tehtiin shoulder press ja sen jälkeen vietettiinkin loppu aika melko lailla pää alaspäin.

Treeneihin lähdössä tiistaina.

Treeneihin lähdössä tiistaina.

 • shoulder press 3 x 3 (27.5, 30, 32.5kg)

Wod 1:

 • handstand hold 1 minuutti
 • handstand hold lower 1 minuutti
 • handstand hold 90 astetta 1 minuutti
 • eka setti kahdessa osassa, toka muutamassa ja viimeinen noin miljoonassa.

kuvia 006 kuvia 007 kuvia 009 kuvia 010

Wod 2, 10 min emom (every minute of the minute)

 • odd: hspu x 4
 • even: toes to bar x 8

Paljon tuli treeniä olkapäille ja ojentajille. Voimaosuus tehtiin 80, 85 ja 90% ykkösmaksimista jonka mä epäilen shoulder pressissä olevan 35kg. Mulla jäi crossfit total sairastelun takia tekemättä enkä ole varmaan koskaan pressissä ykköstä kokeillut. Aika lähelle taisi arvailut kuitenkin mennä, sen verran tiukkaa oli vikat toistot. Wod 1 ja 2 tehtiin 3 minuutin palautuksella. Ykkösosa tehtiin käsilläseisonnassa, jossa jokaisen minuutin jälkeen laskeuduttiin hieman alemmaksi. Taukoa välissä 30 sekuntia. Wod 2 tehtiin niin että parittomalla minuutilla tehtiin käsilläseisonta punnerruksia ja parillisilla toes to bareja. Kippaus ei kulje vieläkään t2b:ssa…

Handstand push-up.

Handstand push-up.

kuvia 012 kuvia 013 kuvia 014 kuvia 015

Toes to bar.

Toes to bar.

kuvia 017

No saatiinhan sitä äässiäkin tähän postaukseen :D

No saatiinhan sitä äässiäkin tähän postaukseen 😀

Toes to bareja tehdessäni potkaisin mankkusankon pitkin lattioita ja rangaistuksena sain vetää farmer´s carrya ympäri salia kera pinkkien kahvakuulien Peppi Pitkätossun tahdissa 😀

kuvia 019 kuvia 020

 Keskiviikkona oli vuorossa open gym ja päätin tehdä sillon maanantain rästitreenin eli kyykyt pois alta.

 • kyykky 3 x 3 (65, 67,5, 72.5kg) Tässäkin painot 80, 85, 90% ykkösmaksimista.

Kyykyissä jo eka setti tuntu tosi painavalta, mut tiesin jaksavani nuo ihan heittämällä joten sitten ei muuta kuin lisää malmia tankoon ja kyykkäämään. That´s the way I do it 😉 Kyykkyjen jälkeen tekniikkatreeniä rinnallevetoon ja kotona suoritetun mentaaliharjoittelun avulla sain aasinpotkut pois ja kunnon nilkkojen ojennuksen tilalle. Treenin loppuun vielä perhosleukoja. Ihan hukassa koko tekniikka. Sinne se hävis taudin myötä jonnekin…

Rinnallevetoa.

Rinnallevetoa.

kuvia 028 kuvia 029 kuvia 030Rinnallevedossa tekniikka tuntui pitkästä aikaa tosi hyvältä ja kohtuullisen helpoltakin. Aina siihen asti kun aloin lisätä painoja… Mun tarttis nyt vaan alkaa rinnallevedossakin tekemään selkeää voimatreeniä, koska en mä voi siinä ikinä kehittyä vahvemmaksi jos aina vaan hankaan pienillä painoilla omalla mukavuusalueella. Tempauksen kanssa asia on ihan eri, koska sen tekniikassakaan ei oo vielä kehumista…

Perhosleukoja. Tai niiden yrityksiä.

Perhosleukoja. Tai niiden yrityksiä.

kuvia 032 kuvia 033 kuvia 034Perhosleuoissa olkapäissä ei riitä liikkuvuus että pääsisin riittävän eteen ala-asennossa ja vauhti loppuu sen takia kesken kaiken. Working on it…

Päivän treenikostyymi: all Reebok.

Päivän treenikostyymi: all Reebok. Sponsored by J. Musakka ihan itse.

kuvia 022 kuvia 023 kuvia 024

Päällyspaita Niken. Onpahan muuten tiukat hihat! Hyvä kun päälleni sain.

Päällyspaita Niken. Onpahan muuten tiukat hihat! Hyvä kun päälleni sain.

Ruokapuoli on ollut ihan kunnossa tällä viikolla. Oon vaan ollut todella laiska valmistamaan mitään ruokaa ja töihinkin kaivelen lähinnä jämiä kaapista mikä ei sinällään ole mikään huono asia. Reseptejä ei ole nyt kauheasti kokeillut eikä siis täälläkään jakaa, paitsi yksi tosi hyvä ja helppo salaattiohje! Löydät sen alempaa 🙂 Sitä ennen muuta safkapuolta.

Inkivääri löysi taas tiensä mun smoothieen. Pysyyhän sillä nyt taudit poissa, pysyyhän?

Inkivääri löysi taas tiensä mun smoothieen. Pysyyhän sillä nyt taudit poissa, pysyyhän?

 

Duunissa täytettyä paprikaa lauantailta ja jämäpastaa sunnuntailta.

Duunissa täytettyä paprikaa lauantailta ja jämäpastaa sunnuntailta.

 

Lisää jämiä: pastaa, isännän valkuaisia ja anopin tekemään lohi-riisiä.

Lisää jämiä: pastaa, isännän valkuaisia ja anopin tekemään lohi-riisiä.

 

Riisiä, lohta ja vihanneksia. Pääosassa salaatissa pinaatti.

Riisiä, lohta ja vihanneksia. Pääosassa salaatissa pinaatti.

 

Tiistaina kokkailtiin naudan paistisuikaleita, lohta ja protskupannaria.

Tiistaina kokkailtiin naudan paistisuikaleita, lohta ja protskupannaria.

IMG_20140212_093641

Lapsukaiselle Pirkan SIEMENETTÖMIÄ rypäleitä. Tais olla joku seknudaloota koska siemeniä oli 3-4 per rypäle. Tai sit mulla on vähän eri kiriteerit kuin Pirkalla siemenettömyyden osalta...

Lapsukaiselle Pirkan SIEMENETTÖMIÄ rypäleitä. Tais olla joku seknudaloota koska siemeniä oli 3-4 per rypäle. Tai sit mulla on vähän eri kiriteerit kuin Pirkalla siemenettömyyden osalta…

 

Ennen treeniä riisikakkuja kera maapähkinävoin ja banaanin :)

Ennen treeniä riisikakkuja kera maapähkinävoin ja banaanin 🙂

 

Treenin jälkeen lohta, pastaa, raejuustoa ja parit leipäset.

Treenin jälkeen lohta, pastaa, raejuustoa ja parit leipäset.

Kuten kuvista näkyy niin aika vähällä vaivalla pystyy syömään terveellisesti 😉 Itse pyrin ajoittamaan viikonloppuun eniten aikaa vievät kokkaushetket ja viikolla teen ruokia, joista riittää useammaksi päiväksi. Helpottaa arjen ajankäyttöä kummasti 🙂 Toissa päivänä näin duunikaverini Birgitan lautasella megahyvännäköisen salaatin. Se mikä kiinnitti mun huomioni oli herkullisen näköinen kastike, joka paljastuikin turkkilaiseksi jogurtiksi! Värkkäsin oman versioni siitä illalla kotona niistä aineksista mitä kaapissa sattui olemaan.

IMG_20140212_201524

 

Köyhän jääkaapin salde

 • pinaattia
 • pieni pala kurkkua
 • pala paprikaa
 • loraus oliiviöljyä
 • 3-4 rkl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
 • ripaus suolaa
 • muutama pähkinä pieniksi pilkottuna

Pilko vihannekset pieniksi kippoon. Lorauta öljy sekaan, mausta ja lisää joukkoon vielä jogurtti. Sekoita tasaiseksi ja nauti 🙂 Olipa helppoa. Tällä saa kämäsimmätkin ainekset maistumaan hyvältä ja kalorikammoisimmatkin voivat huokaista helpotuksesta. Itse käytin nimittäin 2% kreikkalaista jogurttia salaattiin 🙂

Tiedän mitä maistan viikonloppuna: kolmen kaverin jätskiä!

Tiedän mitä maistan viikonloppuna: kolmen kaverin jätskiä! Oletteko maistaneet?

Huomenna oliskin ystävänpäivä brunssia tiedossa duunipaikalla, nam nam <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommenttia

 1. Hanne-B kirjoitti:

  🙂
  Arvaas- me ostettiin kans viime vkoloppuna tota jätskiä : mustaherukka appelsiini oli ainakin hyvä- raikas !
  Huomista brunssia maha kurnien jo odotellaan ..;)

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan liikaa on tullut tänään syötyä 😀 Vois tuota mustaherukka-appelsiinia kyllä maistaa! Tai sitä valkosuklaa-vadelmaa…

 2. outi kirjoitti:

  Bloggaamisessahan yks hieno juttu on että voi saada ja jakaa ideoita 🙂
  Ja kun nyt tosiaan ei aleta kenenkään postauksia kopsaamaan tai ideoita laittamaan omiin nimiin.
  Bloggaajia on myös netti tulvillaan, joten sekään ei ole ihme, että ihmisille saattaa tulla samoja/samakaltaisia ideoita. Ainakin ite huomaan välillä, että joku on kirjoittanut just jostain aiheesta mistä mäkin olin ajatellut, ettei vain olis salakavalasti kopsannut mun ajatusta 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Täällä on selkeesti ajatustenlukijoita liikkeellä 😀 Ei vaiskaan, musta on kans tosi hienoa että blogien kautta saa paljon hyviä ideoita ja niitä saa itsekin ihan yhtä lailla jakaa eteen päin. Annetaan hyvän kiertää 🙂

 3. jennie kirjoitti:

  No mutta nyt oli sellainen otsikko, joka herätti mielenkiinnon 😉 Täytyy tässä vaiheessa kiitellä erityisesti ihanista resepteistä, joita on tullut täältä löydettyä – nyt myös tuo Kolme kaveria, jonka olin jo onnekseni unohtanut kunnes…

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, joskus välähtää 😀 No joo, mulla on tapana kirjoittaa aina ensin teksti ja sen kautta yritän ikään kuin punaisena lankana keksiä otsikon. Pakko maistaa sit sunkin noita jädejä 😉

 4. eikukaan kirjoitti:

  Mä niin tykkään siitä, kun olet ihan ”tavallisen” näköinen kaunis nainen, etkä mikään tönkköripsi solkkumuija!

  • Jonna kirjoitti:

   Hih, ihana <3 Ei ole oikein mun tyyliä sönkköripset eikä solkkurusketus! Tällä samalla linjalla jatketaan 🙂 Kiitos!

 5. heta kirjoitti:

  komppaan edellistä. (: sinun blogi on yks meikäläisen feivöritti. <3

 6. Elina kirjoitti:

  Sulla on tosi kivoja treenivaatteita, varsinkin noi värikkäät trikoot on aika siistit! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ne on kyllä mageet 🙂 En olis tajunnut koko housuja ellen olis työkaverilta niitä sovittanut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.