Hae
Palasia Arjestani

Morkuloita, olematonta sekä nirunarua.


Jonna-Suomi käännös: olkapäitä, ojentajia ja hauberia. Niitä siis tänään vuorossa. Tein vaihteeks historiaa ja olin jo yhdentoista aikaan aamupäivällä treenaamassa. Mullehan se on optimaalinen aika vasta herätä 😉 Aattelin kuitenkin käydä tekemässä treenit pois alta ajoissa niin voi illalla sit tehdä kaikkee muuta kivaa, siivota siis.. Ei sittenkään niin kivaa. Sain taas näpättyä yhden videon pätkän, pystypunnerruksesta tällä kertaa. Sinänsä tuli vähän huono video, koska mulla jäi penkki vähän liian taakse ja viimesellä toistolla tanko osui smithin hakasen alaosaan enkä saanut sitä enää vängättyä sieltä pois. Näyttää niin kuin sarja jäis kesken, mut ei se jääny. Sama juttu sattu toisessakin sarjassa ja sit vasta älysin siirtää penkkiä eteen päin. Pari kertaa näköjään tarttee aina hakata päätä seinään ennen kun menee tieto perille asti 😀 Kuvassa muuten Mindi O´Brien. Voisin ottaa tollasen bodin itelleni millon vaan! Kuva:www.siouxcountry.com.

Lueskelin tossa äsken toisiks uusinta Flexiä. Sieltä tarttuu joka kerta jotain uutta tietoo tai uusia ja käyttökelpoisia ideoita treeneihin. En tiedä mistä olen saanut sen käsityksen, et Arnold punnerrus ottaisi enemmän sivuolkapäihin kuin olkapään etulohkoon. Sivulohkojen kasvamisen toivossa taisin ko liikettä joskus tahkotakin aika lailla. Nooo, onneks sattui toi Flex taas kouraan. Nimittäin sieltä selvis, et Arnold punnerruksella saadaan hyvin aktioitumaan nimen omaan olkapäiden etulohkot ja normaalilla käsipainopunnerruksella taasen sivulohkoja. Nyt kun alkaa miettiä kummankin liikkeen liikeratoja niin niinhän sen täytyy ollakin. Joskus vois miettiä asioita vähän pidemmällekin ihan itsekin 😀 Kaikkea sitä lukemalla oppiikin.

Tänään otin treeni alkuun vähän pidemmän keppijumpan. Smith oli varattuna niin kerkesin ottaa varsin hyvät lämmöt olkapäille siinä odotellessa.

1. Pystypunnerrus powersmithissä
6*40kg Tästä sarjasta alla oleva video.
6*37,5kg
8*35kg
12*27,5kg Sattui pieni laskuvirhe ja laitoin liian vähän painoja..

2. Sivuviparit kp
15, 13*5kg
15, 14, 14*4kg
Tein tällä kertaa kaikki sarjat seisten ja sain tosi hyvän tuntuman ja pumpin olkapäihin, kun vaan muistin pitää liikeradan riittävän lyhkäsenä. Epäkkäät kyl ilmottivat heti, jos kädet nous liian ylös. Voisinkin alkaa tässä treenissä tekemään sivuviparit aina seisten ja pumppitreenissä taas istuen. Tulis vähän vaihtelua silläkin tavalla.

3. Viparit kulmassa kp
15, 12*7kg
14, 13*6kg
Palautukset 30 sekkaa. Tässä on sama homma noiden epäkkäiden kanssa. Aika lyhkäsellä liikkeellä saa tehdä nämäkin.

4. Kapee pentti
8, 7, 6*52,5kg vois sanoa, et kulki! Ens kerralla sit viisviis.

5a. Pushdown v-kahvalla
16, 14, 12, 11*90 lbs

5b. Hauikset scottkoneessa
14, 10*16,25kg
12*13,75kg
13*11,25kg
Tää on niiiin loistava pumppiliike hauiksille!

6a. Dippi
15, 12*2,5kg
13, 11*BW
Saatoin ehkä keksiä tähän tekniikan, jolla toi rintalasta ei lähde kipeytymään.. En oo oikein varma, et koskeeko se aina ihan tohon rankaan kiinnittyviin lihaksiin tai siis rintalihaksen sisempään päähän vai mihin. Taas on toi tissien keskusta aika juntturassa. Pitää yrittää sitä jotenkin venyttelemällä aukoa.

6b. Hk kp seisten
11, 8*13,5kg
12, 10*11kg
Olin aivan poikki jo tässä vaiheessa ja kädet oli ihan makaronia. Ei tullu aihan samat toistot kuin viimeks, mut eipä haittaa. Pumppi ja tuntuma oli varmasti kymmenen kertaa paremmat kuin viimeks.

Laskin tässäkin treeneissä supersarjojen palautukset minuuttiin ja kyllähän siinä sai jo vähän juosta. Sykkeet ei kerenny laskea oiken missään vaiheessa normaalitasolle. Tuli läskiin lisää liikettä 😀 Oon vähän miettiny jos pyytäis valkulta jotain pientä extraa olkapäätreeneihin, kun tuntuu et paukkuja olis kuitenkin vielä vähän enempään. Eiköhän se taas jotain kivaa keksi mun pään menoksi 😉

Tänään taas treenin päälle 30 minsan intervalli. Oon aivan koukussa niihin.. Huomenna jotain. En vielä tiedä mitä, mut se selvinnee sit päivän aikana.

4 kommenttia

 1. Riinu kirjoitti:

  Koitappa piruuttas sitä ”Spartalaista viparisettiä”… Mä alan oleen jo kuuluisa siit mun kolmisatasest tuol meitin gymillä :DKuulin vaan tuossa yks päivä 😉

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Pitää joku kerta tykittää samanlainen! Vaik selkäreenin päälle..

 3. Anonymous kirjoitti:

  Päästät tangon aika alas kun teen pystypunnerrusta. Mää itte teen vaan tuohon leukaan asti, kyllä sekin olkapäissä tuntuupi. -ansku

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Joo, mäkin laskin sen ennen leukaan asti, mut nyt aloin tekemään ihan alas asti ja omasta mielestäni toi toimii mulle paremmin, koska liikerata on pidempi. Valkulta sain semmosen ohjeen, et tanko kannattaa laskea siihen pisteeseen, kun tuntee et epäkkäät alkaa venyä. Tossa rinnan yläpuolella on mulla se piste. Normaalismithissä (kiinteässä) en pysty edes laskemaan noin alas, jokin siellä alkaa junnata vastaan. Onneks keksin ton powersmithin :DTällä tekniikalla mä ajattelin nyt tehdä siihen asti kun vaihdan takas niskantaakse versioon..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *