Hae
Palasia Arjestani

Kotitreenaamisen helppous ja ihanuus viehättää

kotitreenaamisen helppous

Nyt kun olen kotoillut entistä enemmän, kotitreenaamisen helppous ja ihanuus on alkaneet viehättämään entistä enemmän. Mulla on ollut aika ajoin kausia, jolloin treenaan vain kotona, mutta ennen pitkää löydän itseni kuitenkin salilta. Olen monta kertaa miettinyt, että pitäisi ottaa ihan kunnolla pidempi ajanjakso, jolloin jumppaisin vain kotona ja katsoisin miten se vaikuttaa a) kuntotasoon, b) lihasmassaan ja c) ajankäyttöön sekä talouteen. Ja nythän siihen tuli mahdollisuus, joskin varsin ikävän asian varjolla. Kaikista tilanteista ja asioista täytyy yrittää etsiä jotain positiivista, niin olkoon tämä ainakin yksi korona-ajan positiivinen asia: saa treenata kotona!

Jotenkin olen aina ajatellut ettei kotona treenaamisella voi kehittyä ja ettei se ole yhtä rankkaa kuin salitreeni. Tämähän on ihan hevonkukkua! Hus pois hölmöt ajatukset. Pudotin aikanaan varsin tehokkaasti raskauskilot nimenomaan kotitreeneillä, joskin yhdistin ne salitreeneihin. Kotona treenaamalla voi kehittyä ihan yhtä lailla kuin millä muullakin tahansa, kunhan treenaa aktiivisesti ja nousujohteisesti. Pitää muistaa myös sekin seikka ettei mikään urheilu mene hukkaan, vaikka ei niin kehittävää olisikaan! Pääasia on, kunhan kroppa saa liikettä tasaisin väliajoin, hiki tulee, sykkeet nousee ja on hauskaa!

kotitreenaamisen helppous

Aktiivista kotona treenailua

Olen nyt treenaillut kohtuullisen aktiivisesti kotona kaikkea joogasta hiitteihin ja punttitreeniin. Pari päivää sitten pähkäilin, että miten suunnittelisin treenit, niin että ne toteutuisivat järkevästi. Selasin instagramia ja silmiini osui Pajusen Piian kotitreenivalmennus eikä asiaa tarvinnut miettiä sen enempää! Olen treenannut Piian ohjelmalla jo vuoden päivät, joten tiesin, että tämäkin valmennus on laatukamaa. Ei muuta kuin valmennus ostoskoriin (tämä ei siis todellakaan ole mikään mainos saati kaupallinen yhteistyö) ja saman tien pääsinkin tekemään liikkuvuustreenin! Eilen tein yläkropan voimatreenin ja tänään olen lähinnä vaikeroinut, kun joka paikka on niin hemmetin kipeänä 😀 Se siitä kotitreenien tehottomuudesta! Parasta kotona treenaamisessa on ajan säästäminen. Ei mene aikaa matkoihin ja kaikki on helposti saatavilla heti kun siltä tuntuu. Kotona treenaaminen on myös suhteessa paljon edullisempaa ellei nyt innostu ostelemaan monen tonnin vehkeitä 😀

Erilaisia kotitreenivalmennuksia on nyt saatavilla pilvin pimein ja jokaiselle löytyy varmasti sieltä omansa. Suosittelen vahvasti panostamaan muutaman kympin hyvin suunniteltuun ohjelmaan ettei kotoiluaika menisi vallan hukkaan 🙂 Ihan kauheasti tekisi mieli hommata kotiin mm. uusia kahvakuulia sekä levytanko, mutta taidan vielä hetken malttaa mieleni. Meiltä löytyy kotoa vain 12kg kuula sekä Olympia-käsipainosarja, jonka tilasin parisen vuotta sitten Gorilla Sportsilta. Näillä olen pärjännyt aika hyvin tähän mennessä, mutta jos tästä kovin innostun, niin jossain vaiheessa kavalkadia täytyy ehkä täydentää 🙂

Minkälaisia treenejä te olette tehneet kotona ja mitä välineitä teiltä löytyy? Viehättääkö teitä kotitreenaamisen helppous vai vetääkö veri salille?

Edellinen postaus: Tulot ja menot viimeisen viikon ajalta

4 kommenttia

 1. shayla76 kirjoitti:

  Olen marraskuusta asti tehnyt Youtubessa Chloe Ting -nimisen naisen hiit-jumppavideoita. Tuntuu vain olevan vaikeuksia saada liikkeet tuntumaan vatsassa vaikka kuinka monta videotakin olen katsonut siitä miten vatsaa pitäisi aktivoida. Ei vaan onnistu tekemään sitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Vatsalihasten aktivointi on välillä todella vaikeaa! Minulla tulee joissakin liikkeissä alaselkä tosi kipeäksi vatsaa treenatessa, joten olen jättänyt ne liikkeet pois kokonaan. Täytyypä tsekata kyseinen nainen tubesta!

 2. Anni kirjoitti:

  Veri vetää niin mahdottomasti salille. OIKEALLE SALILLE! Meillä on kellarissa oma kuntosali, jossa on soutulaite, kyykkyräkki, penkki, kahvakuulia, puolapuut, käsipainosetti ja painojakin 185 kiloon saakka. Ja sen lisäksi siellä on ihan helvetin kylmä ja viereisen saunan keskeneräinen remontti ahdistaa. Olen yrittänyt suhtautua siihen mahdollisuutena, mikä se tietysti onkin, mutta en voi sille mitään että haluaisin vetää trikoot jalkaan ja tukan tutulle salitötterölle ja painella kuntosalille, jossa en ajattelisi keskeneräisiä remontteja ja yläkerrasta kantautuvaa ruuanhajua. En todellakaan inspiroidu kotitreenaamisesta laisinkaan mutta siedän sitä olosuhteiden pakosta. Aikaa toki säästyy ja rahaakin, eikä tarvitse kammata naamaa ennen treeniä, ja voi pukeutua puolison vaatteisiin ja jättää painot levälleen treenin jälkeen, nämä ovat niitä hyviä puolia kyllä! Mutta kaipaan kuntosalia. Paljon.

 3. Kata kirjoitti:

  Kyllä mä olen niin kotitreenaaja! Rakastan sitä kun treenin voi tehä 20minuutissa omassa olohuoneessa ja jatkaa siitä suoraan suihkun kautta päivää 🙂 Mä oon ollut Ritakin valmennuksissa mukana nyt alkuvuoden 🙂 suosittelen kyllä!! Multa löytyy kotoa kahvakuula sekä minikuminauhat, mutta kyllä saan kunnolla tuntumaan ja hien pintaan ihan pelkällä kehonpainollakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *