Hae
Palasia Arjestani

Salaattivinkkejä, pliis! (+ Taffer-arvonnan voittaja)

Viime viikko meni syömisten osalta kohtuullisen hyvin. Aina on tietysti vara parantaa, mutta kulutukseen nähden homma oli hallussa. Meillä oli treeneissä viime viikolla deload-viikko enkä tehnyt yhtäkään kovaa treeniä. Olkapää sai ainakin tervehtyä ihan rauhassa ja perjantain osteopaattikäynti auttoi siihen todella paljon! Tällä viikolla käyn osteopaatilla vielä kerran ja luulenpa, että ens viikolla ollaan taas iskussa 😉 Ainakin toivon niin! Niistä ruokailuista, viime viikon ruokapäiväkirja näyttää tältä:

Maanantai

Illalla treenit. Pistoolikyykkyä ja höntsäilyä.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamulla porkkana-jauhelihaseosta kera kananmunan ja tomaattien, vettä ja kahvia // välipalana töissä omena ja kahvia // lounalla itse tehtyä lohisalaatti, jossa lohta, vihanneksia ja siemeniä // ennen treeniä marjasmoothie, jossa avocadoa, marjoja, heraa, siemensekoitusta ja mantelimaitoa // treenin jälkeen iso kasa mustikka-kookospannareita.

Tiistai

Aamuvuorossa töissä. Illalla tytön kanssa uimhallissa polskimassa.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana jauheliha-porkkanaseosta, kananmuna, tomaattia ja pala itss tehtyä gluteenitonta leipää, vettä ja kahvia // välipalana pelkkä kahvi // lounaalla lohisalaatti samalla systeemillä kuin maanantaina // iltapäivällä pari palaa gluteenitonta leipää kinkulla ja avocadolla, kuppi kahvia // illalla pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja sekä vihanneksia // iltapalana protskudrinkki (ei kuvaa).

Keskiviikko

Illalla treenit: wod Antti jossa lähinnä hauiksia. Hauska setti!

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana pari palaa kauraleipää päällisillä ja pikkukipollinen jauhelihaa kera kananmunan, vettä ja kahvia // välipalalla Luontaistukun luomucashewpähkinöitä, omenaa ja kahvi // lounaalla pastaa, vihanneksia ja pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja // ennen treeniä mustikka-kookospannareita sokerittomalla vaniljasiirapilla // treenin jälkeen puuroa, mustikoita, raejuustoa ja lesitiiniä // iltapalana turkkilaista juggaa, omenaa ja luomucashewpähkinöitä.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla anoppilassa.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana kauraleivät päällisillä, vettä ja kahvia (ei kuvaa) // välipalana töissä omenaa, pähkinöitä ja kahvi // lounaalla pekoniin käärittyjä avocadotäytteisiä broiskuja, vihanneksia ja lisää avocadoa // välipalana kotona kahvi ja Cookies&Cream Questbar (tilattu täältä) // anoppilassa kinkkukiusausta ja vihanneksia // iltapalana mustikoita, turkkilaista juggaa ja luomucashewpähkinöitä.

Perjantai

Aamuvuorossa töissä. Iltapäivällä osteopaatti ja illalla miehen kanssa Famussa syömässä 🙂

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana kauraleivät päällisillä, vihanneksia, kahvia ja vettä (ei kuvaa) // välipalana omenaa ja pähkinöitä (ei kuvaa) // lounaalla puuroa, raejuustoa ja mustaviinimarjoja // osteopaatin odotustilassa Skyr-rahka // kotona muutama riisipiirakka päällisillä, kahvi // ravintolassa alkuruuaksi hiillostettua graavilohta, katkarapuja, nokkos-aiolia, jäävihanneksia ja paahdettua Västerbotten-juustoa // pääruuaksi grillattu 200 g härän ulkofileepihvi, paahdettuja kirsikkatomaatteja ja Café de Paris -voita // jälkkäriksi suklaasinfonia jäätelöannos. // kotona yöllä iso lasi vettä, magnesiumit ja sinkit.

Lauantai

Aamupäivällä Ikeassa kaappiostoksilla, jonka jälkeen ruokaostoksille. Illalla saunomista ja kotona köllöttelyä.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalana herkulliset leipäset, joissa paljon vihanneksia, kinkkua ja avocadoa, vettä ja kahvia // iltapäivällä mäkkäriltä hamppariateria // saunan jälkeen iso annos salaattia & tuoretta juusto-tomaatticiabattaa // jälkkäriksi mango-jogurttikermajäätelön jämät pakkasesta // päivän aikana paaaaaljon vettä!

Sunnuntai

Aamupäivällä anoppilassa, illalla salilla lähinnä liikkuvuusjuttuja.

Processed with VSCOcam with c1 presetAamupalaksi ciabattasämpylä päällisillä, vettä ja kahvia // anoppilassa makaronilaatikkoa, punajuurisalaattia ja iso kasa salaattia // jälkiruuaksi pieni pala jäätelöä (ei kuvaa) // kotona turkkilaista juggaa, mustikoita ja pähkinöitä // illalla parit leipäset päällisillä.

Mun on aina todella helppoa jättää aterioita väliin, koska kestän nälkää hyvin. Varsinkin jos touhuan kovasti jotain niin unohdan melkeinpä aina yhden aterian välistä. Viime viikolla ateriavälit pysyi säännöllisinä ja muistin jopa osteopaatillekin käydä hakemassa välipalaa matkaan. Salaattia tykkään syödä lounaalla, koska se ei väsytä. Heti kun syön pastaa tai riisiä lounaalla niin haukottelen töissä loppupäivän.

Haluisin tehdä jatkossa entistä enemmän salaatteja kotiin ja töihin. Lisukkeiksi ja lounaaksi. Mun mielikuvitus on näköjään rajattu linjalle kurkku-tomaatti-paprika ja kaipailisin teiltä lisää ideoita salaatteihin. Mitä kaikkea niihin voisi tunkea? Mikä on teidän suosikkisalaatti?

Taffer-arvonta on suoritettu ja rannetuet saa nimimerkki JenniJii kommentilla:

”Samankaltaisten ongelmien kanssa painii tämäkin crossfittaaja. Mä sain olkapäähän avun fysioterapiasta, kun irroteltiin kireitä lihaksia. Varsinkin ylimmän kylkiluun irrottelu oli melkoista herkkua. Not. Mutta auttoi kuiten. Ja minäkin olen samalla tavalla toispuoleinen pistooleissa..

Rannetukia mä tarvitsen eniten jerkissä, shoulder pressissä ja push pressissä. Toki myös penkissä, mutta sitä tulee tehtyä melko harvoin…”

Onnea JenniJii <3 Olen ollut voittajaan yhteydessä! Jos joku halajaa Tafferin rannetukia niin täältä niitä löytyy. Muista käyttää koodi JONNA10 niin saat 10% alennusta tilauksen loppusummasta 🙂

8 kommenttia

 1. tp kirjoitti:

  Kesällä salaatit on niin jees. 🙂

  Tämänhetkiset suosikit:
  Kanaa, suolattuja ja paahdettuja pähkinöitä, persikkaa
  Katkarapuja, krutonkeja, parmesaania
  Lohta, kananmunaa, siemeniä, ruohosipulia
  Kanaa, granaattiomenaa, fetaa
  Mansikkaa, vuohenjuustoa, pähkinöitä
  Ja noihin jonkinlainen peruspohja sitten vaan, mä tykkään laittaa rucolaa, jotain muuta salaattia, kurkkua, paprikaa/tomaattia ja sipulia, mahdollisesti avokadoa. Vesimeloni, tuore ananas ja leipäjuustokin sopivat moneen.

  oon huomannu, että ainaki mun kannattaa vaihdella aineksia, sillä tulee ruokaisampi fiilis, kun ei joka päivä maistu samalle. Ainaki mulle tahtoo vähän käydä niin, että niitä, mitä tekee aina itse, jostain syystä menee kerralla helposti enemmän. Uudet maut laittaa ehkä maistelemaan enemmän?

  • Jonna kirjoitti:

   Oijoi mitä herkkuja! Nämä täytyy pitää mielessä 🙂 Vuohenjuustoa ja mansikkaa on kyllä ihan pakko kokeilla…

 2. unicorn kirjoitti:

  Teen sellasia salaatteja, joissa on kaikkea mitä jääkaapista löytyy! Perus salaatti-tomaatti-kurkku-paprika on hyvä runko ja siihen lisään ihan sitä mitä on: porkkanaraastetta, ananaspaloja, viinirypäleitä, avocadoa, kvinoaa, riisiä, papuja, sipulia, soijapaloja, pepperonipaprikoita, artisokkaa tms. En siis tietenkään noita kaikkia, mutta salaatista saa tosi ruokaisan ja täyttävän mutta silti pysyy kevyenä. En tosin syö mitään lihaa mutta miksei soijapallojen tilalle vois laittaa kanaakin 🙂 Yleensä tulee valtava satsi ja sitä on helppo syödä myöhemminkin.

  • Jonna kirjoitti:

   Pitäis munkin vaan rohkeammin tonkia kaappeja. Kvinoasalaatti on tosi hyvää, sitä täytyy tehdä pian!

 3. Elina kirjoitti:

  Kannattaa kokeilla tehdä salaattia myös kaalista. Juuri nyt suomalaiset varhaiskaalit on huippuhyviä. Yrteillä voi myös maustaa normaalia salaattipohjaa, itse tykkään laittaa esim. basilikaa ja ruohosipulia mukaan. Proteiinina tykkään nykyään käyttää kylmä- tai lämminsavulohta ja keitettyä kananmunaa.

  Mulle ei joku perus jääsalaatti-kurkku-tomaatti-kanafile maistu enää ollenkaan. Sitä tuli aiemmin syötyä niin paljon. Mut onneksi salaatteja voi varioida ihan loputtomasti. Joskus päätän salaatin ainekset sen mukaan, mitä sattuu olemaan kaupassa tarjouksessa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en ole kauheasti kaalia käyttänyt, mutta nythän sitä tosiaan kannattaisi käyttää enemmän. Coleslawn voisi värkätä itse ja kun kaalista tuli puhe niin kaalilaatikkoakin alkoi tekemään mieli 😉

 4. Moona kirjoitti:

  Mun suosikkisalaatti tällä hetkellä on jotakuinkin tällainen: babypinaattia, paprikaa, mansikoita, hedelmää, mozzarellajuustoa (tai esim. halloumia tai fetaa), kikherneitä, paistettuja herkkusieniä ja kesäkurpitsaa. Jokin lämpöinen elementti tuo salaattiin lisää ruokaisuutta 🙂 Pavut ja kikherneet sopivat myös loistavasti sekaan! Toki itsekin teen salaattia lähinnä niistä aineksista mitä jääkaapista löytyy. Mutta kesällä(kin) on ihana syödä juustoa, kun tekee mieli kaikkea suolaista, ja se yhdistettynä mansikoihin on jotain parasta! Nami, tässähän tulee itsellekin nälkä! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Paistettuja herkkusieniä ja kesäkurpitsaa, nam! Nyt alkaa olemaan jo melkoinen kasa hyviä ideoita lähteä kokeilemaan uusia juttuja salaattirintamalla 🙂 Just tein muuten salaatin johon tuli mozzarellaa, mansikoita, viinirypäleitä ja tomaattia 🙂 ei ollu pahaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *