Hae
Palasia Arjestani

Mitä mukaan matkalle? Jaa vinkkisi!

Näinhän siinä kävi, että eilen varattiin sit matka Turkkiin Bodrumin niemimaalle, jiihaa! Lähtö perjantaina ja paluu viikon päästä siitä. Mä olen niin innoissani etten malta housuissani pysyä 😀 Mä olen matkustellut todella vähän näin aikuisiällä enkä kyllä lapsenakaan juuri ollenkaan. Paria laivareissua lukuunottamatta mun matkahistoria koostuu yhdestä ainokaisesta Espanjan reissusta ja siitäkin on jo 16 vuotta aikaa. Miettikää! Mihin hittoon tää aika oikein katoaa? Ja miks mun vanhemmat ei ottaneet mua koskaan matkoille mukaan, häh? Mä olen yrittänyt kuumeisesti nyt meittiä, että mitä kaikkea mun täytyy ottaa mukaan reissuun ja mitä kannattaa hommata vasta paikan päältä? Kertokaapa parhaat vinkkinne! Mitä ehdottomasti mukaan reissuun? Olen itseasiassa pakkaillut jo suurimman osan kamoista, koska lennolle on lähdettävä perjantaina heti kun pääsen töistä kotiin. Siinä ei enää ole pakkaamiselle aikaa. Tämmösiä nyt ainakin lähdössä mukaan..

Käsidesiä, laastareita ja vatsalääkettä.

Käsidesiä, laastareita ja vatsalääkettä.

Aurinkorasvaa (tytölle myös omansa), kuivashampoo, tukan pesuaineet. Kasvojen putsarit täytyy vielä hommata.

Aurinkorasvaa (tytölle myös omansa), kuivashampoo, tukan pesuaineet. Kasvojen putsarit täytyy vielä hommata.

Shortsihaalari, biksut ja tytön uikkari.

Shortsihaalari, biksut ja tytön uikkari.

Parit shortsit ja näiden lisäksi yhdet lököhousut, pitkä mekko sekä leggarit.

Parit shortsit ja näiden lisäksi yhdet lököhousut, pitkä mekko sekä leggarit.

Lyhythihaisia paitoja ja pari tuubitoppia.

Lyhythihaisia paitoja ja pari tuubitoppia.

Iselleni kyseenalaisesti toimivat sandaalit, tytölle feikkicrocsit sekä kelluttimet. Luulen ostavani meille molemmille uudet sandaalit paikan päältä.

Iselleni kyseenalaisesti toimivat sandaalit, tytölle feikkicrocsit sekä kelluttimet. Luulen ostavani meille molemmille uudet sandaalit paikan päältä.

Näiden lisäksi vielä tytölle housua, paitaa ja mekkoa. Alusvaatteita ja hattuja tietysti. Vitamiinit? Hammasharjat ja systeemit. After suniakin pitää olla. Ja jotain viihdykettä tytölle kun huoneessa ei välttämättä ole nettiä. Ukko pakatkoon omat kamansa kun tietää parhaiten missä vetimissä aikoo viikkonsa viettää 😀 Oliskos vielä muuta? Energiaa ja iloista mieltä! Ja pitkä pinna lentomatkoille.

IMG_20140917_081321Mulla oli tänään kymmeneltä kello soimassa, mutta heräsin jo ennen kuutta! Vähän aikaa sängyssä pyörittyäni ja pohdiskeltuani asioita päätin hörpätä ensin rauhassa aamukaffet nassuun ja lähteä sen jälkeen aamukävelylle. Helsingissä oli vain kolme astetta lämmintä aamulla ja vedin ihan suosiolla lippapannan korville. Hävitin eilen lapaset ja kirosin tyhmyyttäni koko matkan sillä ulkona oli oikeesti aika kylmä! Kiva oli pitkästä aikaa köpsötellä ihan rauhassa ja nautiskella kirpakasta säästä. Takareisi on edelleen aika kökössä kunnossa niin ei sillä mitään revittelylenkkiä vedettäiskään.

C360_2014-09-17-14-06-42-476

Lippapanta: superyellow.fi

Lippapanta: superyellow.fi

Pakkailin aamupäivällä noita meidän reissukamoja ja laittelin päivän ruokia valmiiksi. Musta on selkeästi tullut nyt aamuihminen! Yksi merkki vanhaksi tulemisesta sekin 😀 Toinen onkin sit paikkojen kremppaaminen ja nähtävästi sekin on alkanut…

20140917_07432120140917_074303C360_2014-09-17-14-19-59-865C360_2014-09-17-14-31-01-686Jotenkin mulla on nyt tosi hyvä flow noiden ruokajuttujen kans. Toisaalta nyt oon saanut keskittyä vain ja ainoastaan itseeni ja viettää aikaa keittiössä just sen verran kuin huvittaa. Instan puolelle kyseltiin, että aionko alkaa ihan täyspaleolle, mut en todellakaan aio! Oon sen kerran testannut ja koin niin hirveän energiahukan vaikka kuinka söin enkä halua kokea sitä enää uudelleen. Tällä hetkellä mun ruokavalio on sekoitus paleoo, gluteenitonta ja raakaa. Raakana lähinnä herkkupuoli 😀 En aio itseltäni mitään kieltää ja meen täysin fiiliksen mukaan. Syön just sellaisia ruoka-aineita mitä mieli tekee ja mitkä maistuu sillä hetkellä hyvältä. Vähän vaan jännittää ruokapuoli tuon matkan osalta. Minkälaista ruoka Turkissa on? Mihin ei kannata koskea? Duunia ennen söin tänään herkullisen tuorepuuron. Tein puuron kuta kuinkin tämän ohjeen mukaan, mutta marjoina käytin mansikoiden sijaan mustikoita ja punaisia viinimarjoja 🙂 Täytti vatsan hyvin ja on pitänyt nälkää nyt jo neljä tuntia! Kohta voisinkin lähteä syömään taas 😀

IMG_20140917_143444Selkäpuolestakin nappasin joutessani parit kuvat. Kiva näitä kuvia on napsia välillä niin tiedän missä mennään. Sanoisin, että kelpaa mulle!

22 kommenttia

 1. iiris kirjoitti:

  mä tykkäsin kovasti niistä sun arkiruokapostauksista (mitä on viimepäivinä syöty) niistä saa niin hurjasti ideoita omiin eväisiin! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Niitäkin on tulossa!Kerään aina matskua vähän aikaa ja pläjäytän kerralla isomman postauksen 🙂

 2. Seidi kirjoitti:

  Todella hyvää lomaa! Ja hyvää mieltä mukaan lomalle :)! Tulee varmasti kiva reissu!

  http://seidiwashere.blogspot.fi/?m=1

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Oon todella innoissani tästä reissusta. Tekee varmasti hyvää 🙂

 3. merja kirjoitti:

  Kannattaa pakata mahdollisimman vähän mukaan,jätä suosiolla pyyheet pois ja osta paikan päältä..vaatteita ei kannata,eikä kenkiäkään pahemmin ostaa,on meinaan kertakäyttökamaa..kaikkea kannattaa maistaa ja syödä,itse ei kannata liikaa lotrata noilla käsideseillä,lapsi on asia erikseen. Dönerkebab kannattaa syödä ainakin kerran ja markkinat on ehdottoman must..

  • Jonna kirjoitti:

   Pyyhkeitä en ajatellut mukaan ottaakaan ja jos vaatteita ostan niin sitten ihan kunnon ostoskeskuksesta. Siellä on vähän matkan päässä joku suurempi ostoskeskus. Hinnat kuulemma suomen tasoa ja ihan laatumerkkejä. En ajatellut niiltä katukojuilta aurinkolaseja kummempaa ostaa. Markkinoille tahdon kyllä päästä! Niitä on kehuttu kovasti.

 4. Soile kirjoitti:

  Maitohappobakteeria oon tykännyt ennen reissua ja reissun aikana syödä, tasapainottaa vatsaa kun bakteerikanta on erilainen. Ihanaa lomareissua!

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä meneekin koko ajan maitohappobakteerit ja matkalle otan niitä mukaankin! Toivottavasti ei iske mikään vatsapöpö 🙁

 5. Jaana kirjoitti:

  Mun mielestä tärkein pakattava asia on erinomaiset kengät, jotka sopii kävelyyn erilaisissa paikoissa. Reissuilla tulee käveltyä aina ihan hemmetisti ja hyvät kävelysandaalit tms kengät on kyllä ihan must juttu. Muuten ei hirveesti kannata ottaa vaatteita tai mitään muutakaan mukaan. Lempivaatteet kuitenkin päätyy aina päälle. Mukavaa reissua! Bodrum on hieno kaupunki.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla lähteekin Nike Air maxit mukaan ja tytöllekin kunnolliset kävelykengät. Jotkut sandaalit aion tytölle ostaa vielä paikan päältä. Vaatteiden kanssa yritän olla maltillinen. Tänään täytyy vielä katsoa josko olisi jotain karsittavaa 😉

   Tykätään kaupungista varmasti! Ihanaa päästä näkemään ihan erilaista kulttuuria 🙂

 6. MissEvilEve kirjoitti:

  Minne meette tarkemmin Bodrumin niemimaalla, mikä hotelli/matkanjärjestäjä? Jos et halua tänne kirjoittaa niin vinkkaa privana jos viitsit, koska mulla voi sitten olla enemmän sanottavaa 🙂 Mehän tosiaan ollaan oltu 2013 elokuussa Bodrumin niemimaalla Torbassa, ja nyt 2014 kesäkuussa Bodrumin niemimaalla Gümbetissä. Samalla oltiin toki paljon ihan Bodrumissa, ja Bitezkin tuli nähtyä 🙂 Mulla voi siis olla jotain vinkkelöisiä!

  Yleisesti sanon seuraavaa: Maitohappobakteereita kannattaa alkaa syömään viikko ennen matkaa, ja koko matkan ajan. Näin me ollaan tehty aina paikasta riippumatta. Käsien pesua ja hyvää desinfiointia ennen syömistä kannatan, koska bakteerikanta on erilainen ja jos joku on käynyt vessassa ja… tiedät loput. Sulla vielä on käsitykseni mukaan hieman herkkä vatsa, joten pitäisin näistä kiinni. Jääpaloja en myöskään hirveämmin käyttäisi, mutta olen mä niitä juomiini saanut eikä niistä ole ollut haittaa (osa tekee kuulemma pullovedestä, ei kraanavedestä). Tuo käsipesu + käsidesi on kuitenkin tosi pieni vaiva oli sitä missä tahansa reissussa, joten siihen kannattaa satsata, sillä kun voi koko loma pelastua 🙂 Varmaan sanomattakin tiedät sen ettei mitään pöydässä/auringossa/lämmössä lojuvia majoneeseja ym kastikkeita kannata käytellä, mutta tähän samaan hengenvetoon sanon että ei pidä liikaa stressatakaan. Aika ennakkoluulottomasti voi kaikkea syödä kun on terveellä maalaisjärjellä liikenteessä ja muistaa hygienian.

  Tosiaan, pyyhkeitä ei kannata ottaa, after sunia ehkä, ja lasten voimakkaalla suojakertoimella varustettua aurinkorasvaa. Koko viikon aurinkorasvavarastoja ei kuitenkaan tarvi raahata mukanaan, sieltä saa ja vaikka matkaoppaissa väitetään että on kallista niin ei ole, vaan saman hintaista tai paljon edullisempaa kuin Suomessa. Suojakertoimia kuitenkaan harvemmin on yli 20, ja suurimmassa osassa ne on jotain 10 luokkaa, joten ne rasvat sopii ehkä parhaiten loppulomaan.

  Viime vuonna syyskuun lopussa kun mun porukat oli siellä, oli illalla jo aika viileää ja tarvivat pitkähihaista, mutta nyt kun olivat kaksi viikkoa Kossilla (15min venematkan päässä Bodrumista), oli öisinkin +25 ja hitsin kuuma. Kannattaa siis Accuweatherista katsella parin viikon ennusteet ja siitä päätellä. Meillä ei yhdelläkään reissulla ole ollut pitkähihaisia, eikä pystyisi sellaisia käyttämään. Samoin yhdet farkut miehelle on riittäneet, koska niissä ei vaan pysty olemaan kuin korkeintaan yöllä jos menee jonnekin yökerhoon (mutta koska teillä on lapsi mukana niin ehkä ette ole menossa) 😀

  Kossin saarella Kreikan puolella kannattaa mennä käymään päiväreissulla, sillä laivamatka kestää tosiaan vain noin 15-20 minuuttia. Mukaan tarvii vain passin, ja hinta on muistini mukaan 20 euroa tms. Saa siis samalla reissulla käytyä ihastelemassa kaunista Kreikan saarta, ja pääsee syömään kreikkalaisia edullisia herkkuja (fetasalaatit, halloumit ym ihanuudet). Tuo juttu kannattaa hyödyntää jos vaan on haluja.

  Shoppailu Bodrumissa on äärettömän halpaa, mutta kaikki merkkituotteet on sitten feikkiä, paitsi Oasis ostoskeskuksessa jossa onkin kalliimpaa (mutta halvempaa sielläkin kuin Suomessa). Siellä on kuitenkin todella hyviä lastenvaatekauppoja ja kauneusliikkeitä, muutama kiva urheiluliike, ravintolaa ym muuta mukavaa ja lapsillekin viihdykettä (jotain karusellia ja muuta), sekä keilarata ym, joten siellä voi ainakin viihtyä hetken aikaa, jos ei muuta niin käydä kävelemässä ja katselemassa. Bodrumin tiistaimarkkinat on näkemisen ja kokemisen arvoiset, ovat Bodrumin keskustassa bussiaseman vieressä. Sitä ei kannata missata 😀 Siellä myydään tiistaisin tekstiilejä, eli vaatteita, kenkiä, laukkuja, vöitä, pyyhkeitä, mitä vaan. Suurin osa on jotain merkkituotetta olevinaan, mutta paljon myös tosi kivoja ja kauniita vaatteita joiden uskoisin olevan sulle mieluisia (esim. toppeja, t-paitoja, leggareita jne). Tinkiminen on kaiken A ja O, ja tinkiä pitää PALJON. Lompakot, laukut, topit ja ihan mitä vaan niin kun hinta sanotaan, totuus on siellä 30-50% kohdalla. Mä aina tarjoan ensin liian vähän jotta on varaa korottaa. Sitten vaan sanon että ok, meen ostamaan viereisestä paikasta, ja sitten ne myy sen mulle sillä hinnalla mitä haluan maksaa 😉 (Lompakot esim. max 10-20e mitä kandee maksaa vaikka ne ensin pyytelee tyyliin 80e).

  Euroilla voi maksaa muttei kannata, koska silloin kaikki maksaa enemmän. Kaikkialla missä voi niin voi hyvin maksaa korteilla, ja missä haluaa käyttää käteistä (kuten basaarit ja pikkuraflat ja markkinat) voi nostaa seinästä rahaa ihan automaatista. Ei ole ollut ongelmia tuon kanssa.

  Mulla ois varmaan miljoona juttua, mutta tässä ne mitä just nyt tuli mieleen.

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Aijoo. Siis mun mielestä se on shoppailijan taivas, mut oonkin hirvee shop-a-holic. Mitään ihan feikkiä ei kauheesti tee mieli ostaa, mutta on siellä paljon muutakin. Siellä on niin hirveen halpaa että kynnys shoppailla on ainakin mulla tosi matala, ja joka reissusta on tultu matkalaukku aika turvoksissa. Hassua kyllä, yksi parasta mitä Turkissa on on kaikki erilaiset purukumit. Niitä mä ostan kaikkialta ulkomailta, mutta Turkissa on AH… vie kielen mennessään. Persikka-mansikka, lime-kiivi-vadelma, mustaviinimarja-passion, vesimeloni, minttu, u name it! Ja kotiin lähtiessä lentokentällä on Victorias Secret Bodrumin kentällä jossa TODELLAKIN kannattaa shopata 😀 Mä ostin viimeksikin sieltä kamaa jollain sadalla eurolla 😀 (Sori kun spämmään sun kommentit mutta muistan koko ajan lisää) 😀

   • MissEvilEve kirjoitti:

    Aijoo. Semmonen vinkki et kannattaa ehkä ottaa joku prodepussi mukaan tms. Silleen hyvä että jos on tarvetta niin siitä saa sellaisia nopeita välipaloja tarpeen niin vaatiessa, eli ei välttämättä treenausta ajatellen vaan ihan muutenkin. Sieltä on turha kuvitella ostavansa mitään sellaista. Erittäin vaikeasti saatavilla lisäravinteita ja hinnat on kovat.

    • Jonna kirjoitti:

     Hyvä kun muistutit! täytyy napata joku pussi mukaan kera sheikkerin 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Haha, täytyypä muistaa purukumit! Ja VS on munkin shoppauslistalla 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Käsiä tullaan varmasti pesemään ahkerasti ja varsinkin tytöllä käyttämään käsidesiä. Ruokien kanssa aion olla varovainen, ei siis mitään lämpimässä seisoneita salaatteja mulle kiitos! Jääpaloista on muutkin varoitelleet. MÄ olen tosiaan todella herkkävatsainen ja luulen, että vatsa menee rullalle jossain vaiheessa lomaa. Mulla riittää jo se, että tulee väärästä suunnasta 😀

   Kosille tahtoisin mennä ja markkinat on nähtävä! Vesipuisto on tytölle must kokemus ja Oasiksen ostoskeskuksessakin olis kiva pyörähtää. Mä en ole kauhean kova shoppailemaan, mutta eiköhän sieltä jotakin kotiin tuomisia löydy 😉 Noi rahajutut täytyykin miettiä valmiiksi. Missä vaihdoitte rahaa vai vaihdoitteko?

   • MissEvilEve kirjoitti:

    Ekalla reissulla meillä oli muutama satanen euroina mukana, vaihdettiin Bodrumin keskustassa yhdessä hienossa vaihtoliikkeessä missä oli paras kurssi (niitä paikkoja on useampia ja niissä on kyltit että mikä on kurssi). Tokalla reissulla ei otettu euroja mukaan, vaan tosiaan ihan maksettiin kortilla hotellissa ja ravintoloissa sekä Oasiksen ostoskeskuksessa, ja käteisellä sitten muualla. Käteistä nostettiin ihan pankkiautomaatista josta suoraan kurssi turkin liiroina 🙂

 7. anette kirjoitti:

  postaus idea sulle 😀 olisi hauska kuulla sun salitreeni ajoista ja kisoistasi . en ole ollut alkuaikojesi blogin lukija niin olisi kiva kuullä tästä

  • Jonna kirjoitti:

   Joo voisin jotain yrittää toteuttaa. Niitä juttuja löytyy kyllä blogin alkuajoilta ihan vuoteen 2013 saaakka!

 8. Tiina V. kirjoitti:

  Moikka! Mukavaa, että pääsette reissuun 🙂 vinkkinä pienen kanssa matkustaneena voin suositella lämpimästi Floridral- jauhetta. Glukoosi-elektrolyyttiliuos siltä varalta että matkalla iskee mahatauti. Se on nykyään aina kaikilla reissuillamme mukana yhtä tärkeänä kuin passi ja hammasharja. Mikään ei nimittäin ole kamalampaa kuin sairastua matkalla ja erityisesti jos lapsi sairastuu! Hyvää matkaa koko perheelle!

 9. Nimetön kirjoitti:

  Kolmen lapsen kanssa Turkissakin reissanneena voin sanoa, että meillä ne oksut on aina tulleet uima-altaan vedestä, jota vesipedot tuppaavat hörppimään uidessaan. Meidän vaaleat skidit on käyttäneet aurinkosuojauikkareita, jolloin on päästy pienemmällä rasvausoperaatiolla ja eikä kukaan ole käryttänyt itseään. Blondeilla päänahkakin kärähtää helposti, joten uimassa ovat olleet tuubihuivit päässä (no niin kauan kun huivit nyt yleensä päässä pysyy… 🙂 )

  Hauskaa reissua!

 10. jussi kirjoitti:

  Pyykkipoikia, pyykkinaru parvekkeelle, noi crocsit tekee rakot märkään jalkaa -> rakkolaastarit, rasvaa reilusti mukaan. Itse luotan enemmän apteekin rasvoihin kuin paikanpäältä ostettuihin. Koneeseen lapselle pikkupurtavaa, pillimehua, tabletille lataa piirrettyjä, jne… Hyvää lomaa 🙂 PS. Jos rattaat lähtee mukaan, varaa niille uusi pussi myös paluumatkaa varten. Itse olen käyttänyt brutaalisti mustaa jätesäkkiä mennen tullen… Katso lentoyhtiön ohjeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.