Hae
Palasia Arjestani

Hämmentävä kauppareissu

Me käydään tosi usein lauantaisin vähän isommassa ruokakaupassa, kuten Jumbon Prismassa tai Tammiston Cittarissa. Fiksumpaa olisi välttää ihmispaljous ja tehdä viikonlopun ruokaostokset myöhään perjantai-iltana, mutta lauantaisin kaupassa on jotenkin enemmän fiilistä. Mä lähden aina kaupoille rennolla fiiliksellä ja hyvällä mielellä. Tiedän, että siellä on paljon jengiä eikä tyttökään aina käyttäydy kovin hyvin. Tiedän, että hermot saattaa palaa, mutta oon jo valmistautunut siihen. Osaan yleensä käyttäytyä melko zenmäisesti, koska olen valmistautunut vastoinkäymisiin.

Kaupusteluasu. Paita & housut: H&M.

Kaupusteluasu. Paita & housut: H&M.

Kierreltiin kaupassa ihan rauhassa ja mies jäi tytön kanssa katselemaan leluja vähän pidemmäksi aikaa. Mä menin sit jo hevi-osastolle hakemaan tarpeellisiimmat, kun törmäsin perheeseen, jossa oli kolme lasta ja molemmat aikuiset mukana. Vanhin lapsista oli ehkä 12-vuotias ja kaksi pienempää ehkä 6kk-2 vuotta. Mä en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka huutavat ja räyhäävät ruokakaupassa, jossa on kymmeniä muitakin ihmisiä. Enkä varsinkaan niitä, jotka kiroloivat ja huutavat vittua pää punaisena. Tällä naisella oli ilmeisesti kovin huono päivä, koska hän huusi, meuhkasi ja hoki vittusaatanaperkelettä vanhimmalle lapselleen: Etkö sä nyt vittu nähnyt, että me oltiin tässä!? Minkä kurkun otit, varmaan vittu kaupan kalleimman!? Siis ihan kauheaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Miksi lähteä tuollaisella mielellä kauppaan? Eikö käy edes mielessä, että siellä saattaa olla muitakin pieniä lapsia kuulemassa tätä huutoa ja kiroilua? Saati, että omien lastenkaan tarvitsisi kuunnella ja oppia tuollaista. Ehkä musta on tulossa vanha tai jotain, mutta mun mielestä tuollainen käytös ei kuulu julkisille paikoille vai mitä olette asiasta mieltä?

OI000488-1OI000489-1OI000490-1OI000491-1Normaalisti meillä on selvät sävelet mitä lauantai-iltana syödään, mutta nyt ei kummallakaan  tullut mitään mieleen. Ehdoteltiin molemmat vaikka mitä, mutta toista ei napannut ehdotukset ollenkaan. Mies olis halunnut lohilaatikkoa tai jotain kanaruokaa. Mä ehdotin uunilenkkiä ja pottumussia sekä lihapullia tomaattikastikkeessa. Ei kelvannut. Päädyttiin varsin perisuomalaiseen ateriaan eli makkaraperunoihin 😀 Niiden lisäksi kaupasta ostettiin tarvikkeita gluteenittomiin vohveleihin (jauhoseos ja vichy, päälle mustikoita ja vaahterasiirappia, tarvikkeita mustaherukka raakakakkuun (pähkinöitä, mustaherukoita, mantelimaitoa), tytölle lauantaipussi ja saunalimu ja ihan peruselintarvikkeita, joita käytetään joka päivä, kuten maitoa, vihanneksia ja hedelmiä. Niin ja tuoreita kukkia 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANuo gluteenittomat vohvelit oli todella hyviä! En olis uskonut, että noin hyviä vois olla. Mun mielestä jopa parempia kuin ”normaalit” vohvelit. Meidän vohvelirauta on varmaan 10 vuotta vanha, ihme että jaksoi vielä paistella… Laitan teille reseptiä noihin vohveleihin ihan lähipäivinä! Ja mustaherukka raakakakkuun kans. Se onkin vielä parvekkeella odottelemassa loppusilausta 🙂

Mitäs tykkäätte mun lauantain shoppailuasusta? Mies oli ihan silmät pyöreenä mitä sulla on päällä? En ihan ymmärrä, mut ei kuulemma ollut mun tyyliset vaatteet. Se ei jotenkin ollenkaan päässyt tosta ruutupaidasta yli 😀 Miehet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Kivat vaatteet, itseasiassa tykkäsin tästä (kin) paidasta taas hirmuisesti 🙂
  Kylläpä oli karua käytöstä, itse olis tehnyt varmasti mieli puuttua… En itse ole ikinä sietänyt julkisilla paikoilla tappelua esim. pariskunnilta (toki joskus joku pieni kina tai ärsyyntyminen voi tulla), mutta vielä lapsille puhui noin… 😮

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllähän kinastelevia pariskuntia näkee harva se päivä, mutta että lapselle huutavia ja kiroilevia äitejä… Ei kovin usein!

 2. Mari A kirjoitti:

  Kaupan kassan takaa kaikenlaisia tyyppejä kuunnelleena, olen tullut johtopäätökseen, että kiireellä ja hermostuneena ei pitäisi kauppaan lähteä ikinä. Mikään ei ole vaivaannuttavampaa kuin kuunnella noita perheriitoja sivullisena, vaikka kyllähän niitä sit on varmaan monia, jotka ovat kunnolla ihmisten ilmoilla mutta jotain muuta neljän seinän sisällä.. Mut tuollainen lapselleen räyhääjä/kiroilija luulee kuulostavansa jotenkin topakalta kasvattajalta, voi lapsiparkoja.. 🙁
  Jos asuisin sellaisella paikkakunnalla, jossa olisi käytössä edes jonkinlainen ”tee lista ja hae valmiit ruokakassit” -palvelu, niin käyttäsin sitä varmaan aika usein. Ruuhkat on kauheita!

  Meillä mies tuntui myös vallan kauhistuvan kun tuollaisia ruutuisia paitoja katselin. Nimitti niitä landepaidoiksi tai vastaaviksi 😀 Ihan kivalta tuo kokonaisuus silti näyttää. Tosin puuttuu vain sellaiset teräväkärkiset buutsit ja hattu niin kokonaisuus sopisi myös rivitanssitunnille 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Asiakaspalveluammatissa näkee kaikenlaisia ja sä varmasti vielä enemmän kuin minä. Mä olen kans miettinyt monta kertaa, että vois tilata jostain Prisman palvelusta kaikki sapuskat. Kävis vaan itse noutamassa niin säästyis kuljetusmaksulta. Monet on kehuneet noita kauppakassi-palveluita 🙂

   Haha, täytyy seuraavaksi hankkia se stetsoni 😀 Juu ei.

 3. sara kirjoitti:

  Ei kyllä kuulu tommonen yleisille paikoille eikä kyllä mihinkään muuallekaan (toki kotona riidellään ja se on ihan normaaliakin, mutta mielestäni kiroilu ei oo normaalia käytöstä)! Kiroilu itsessään on jotenkin niin oksettava ja inhottava tapa, että olisi ihan jees jos kukaan ei sitä harrastaisi. Ja omille lapsille opetettaisiin, että se ei ole okei. Vanhemmiltahan ne opit lähtee useimmiten. Muistan erään lentomatkan jossa mies oli hieman huppelissa sen 8 tunnin jälkeen. Hyvin alkoi hänen perheen lomareissu kun kiroiltiin lapselle siinä… Oli pakko mulkaista miestä! Tuskimpa hän mitään tajusi mutta. Olisko kannattanu juoda ittensä känniin jo heti matkan alussa. Tulee sääli lapsia ja vaimoa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mun korvaan kiroilu särähtää aina kovasti, en tykkää siitä yhtään. Lapsen myötä oon opetellut kiroilemaan hieman ”nätimmin” eli suusta ei lennä ihan mitä tahansa. Mies taas kiroilee liikenteessä välillä aika pahastikin ja saan muistuttaa asiasta. Onneks tyttö ei ainakaan vielä ole ottanut kuuleviin korviinsa mitään rumia sanoja.

   Noi lentomatkat on aika pahoja paikkoja alkaa virittelemään kunnon känniriitaa. Itse olen samanlaisen tilanteen nähnyt pariinkin otteeseen junamatkalla ja viimeksi Kuopion matkalla yksi känniääliö tuli huutelemaan tytölle, että hän meluaa liikaa. Hyvä kun ääntäkään oli siihen mennessä päästänyt. Nätisti leikki omalla paikallaan. Siihen tilanteeseen puuttui jo ulkopuolisetkin!

 4. Tuuli kirjoitti:

  Sun vohveli näyttää aika samalata kuin omat viikonloppuna syödyt 🙂 Mustikoiden lisäksi oli kaloritonta Walden´s Farmin Pan Cake-siirappia.

  Mä en voi ymmärtää vanhempia, jotka ottavat lapset kauppareissuille mukaan ja huutavat siellä heille. Tulee itselle sellainen tunne, että hävettää tuollaisten ihmisten puolesta.

  http://healthylifeofmine.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Mun miehelle ei kelvannut kuin oikea vaahterasiirappi 😀 Vohvelit oli todella hyviä! Varmasti tehdään toistekin.

   Mä en kans ymmärrä tuollaista käytöstä. Aina voi jäädä kotiin jos on pinna tiukalla..

 5. Anette kirjoitti:

  Mä iHmettelen aina tuollaisia. Miksi ihmeessä on ylipäänsä hankittava lapsia jos niille ei pysty puhumaan niinkuin ihmisille? Kyllä lapsillakin on tunteet ja ainakin kun muistelee omaa lapsuutaan, voi ne tunteet olla aika herkätkin. Turha sit itkeä kun lapsia ei vanhimmiten kiinnosta vanhempien seura tai sanomiset pätkääkään kun arvostus heitä kohtaan on nolla tuollaisen käytöksen jälkeen.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä muistan myös lapsuudesta ne kerrat kun olen kunnon huudot saanut.. Itse olen ainakin huomannut ettei huutamisella pääse yhtään mihinkään. Totta kai pinna palaa joskus, mutta järkevällä keskustelulla saa asiansa huomattavasti paremmin perille kuin huutamalla pää punaisena! Tuokin huudot ja haukut sanut poika oli jo sen ikäinen, että varmasti muistaa..

 6. Jonneli kirjoitti:

  Katoin heti, että onpas kiva asu! Tuo paita sopii oikein hyvin:) Itellänikin on ollut kaksikin tuon tyyppistä ruutupaitaa jotka oon ostanut jo useampi vuosi sitten, mutta niistä toinen ei oikein mahdu päälle kunnolla ja toisen oon varmaan myynyt tai jotain. :S Näin tänään Prismassa ostosreissulla kivan keväisen ruutupaidan, jossa pääväreinä oli turkoosi ja keltainen….turkoosia oli ehkä mun makuun hieman liikaa kuitenkin. Nyt taitaa taas noita ruutupaitoja ilmestyä kauppoihin.:)
  Oon kanssa sitä mieltä että hermo kireellä on ihan turha lähteä kauppaan itteään ja muita kiusaamaan. Todella oksettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä tuollainen kun kovaan ääneen julkisella paikalla huudetaan ja kirotaan lapsille.:( Joku roti pitäis aikuisilla ihmisillä olla!

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, täytyypä katsastaa Prisman tilanne täälläkin! Mä tykkään ruutupaidoista ja muutenkin kauluspaidoista, mutta suurimmassa osassa on se ongelma, että jos olkapäistä ja selästä mahtuu niin ovat sit kauheita telttoja. Tuo hennesiltä tilattu ruutupaita mahtuu just ja just 😀

   Joo, ei siellä kaupassa ole kovin kivaa vaeltaa jos on pinna liian tiukalla!

 7. arto84 kirjoitti:

  Aivan ihana tuo sun ”pikkumyy” look <3 😀 Tosi sulonen tuommonen hiustötterö ja kivasti käy tuollainen punainen ruutupaitakin 🙂

  Laita ihmeessä tuo vohveli ohje sitten kun kerkeät niin laitan heti kokeiluun, njams!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos 🙂 Laittelen vohvelireseptiä ennen viikonloppua! Ehkä jo tänään 😉

 8. Virpi kirjoitti:

  No huh, tuota kauppakäyttäytymistä. Eikä noin kuulu käyttäytyä edes kotona. Nyt en enää ihmettele miksi lapset/nuoret ovat niin äkkipikaisia jos he ovat saaneet tuollaisen kasvatuksen, että kiroilu ja huuto on normaalia.
  Kerran pysähdyin auttamaan poikaa joka oli kaatunut pyörällä. Kauhea sadattelu ja kiroilu oli päällä, kavereillekin piti vähän näyttää miten tässä puhutaan vieraalle täti-ihmiselle. Sanoin pojalle, että älä puhu mulle noin. Pysähdyin sua auttamaan enkä ansaitse tuollaista käytöstä. Poika muutti aivan täysin asennettaan ja hänestä sukeutui oikein mukava poika. Siinä pyyhittiin nenäliinalla verijäljet päästä ja sovittiin, että lähtevät suorinta tietä kotiin. Lähtivät kiltisti tulosuuntaan koko porukka eikä kiroiltu ja naureskeltu enää yhtään. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
  Tuohon asuvalintaan sanoisin, että ihan kiva ja kauppaan ihan ok. Mutta ymmärrän kyllä, että mies ei ehkä ole kovin ihastunut miesmäiseen ruutupaitaan =D – vaikkakin on punainen.

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä veto sinulta! Olen muuten itsekin huomannut miten nuorilla käyttäytyminen muuttuu, kun sanoo asiat ihan suoraan ja puhuu normaalisti. Loppuu se turhanpäiväinen uhoaminen saman tien ja oikea luonne tulee esiin. Varmaan sitä on ollut itsekin teininä ihan samanlainen…

   Mitä, eikö halonhakkaaja-paita iske 😀 Täytyy laittaa seuraavan kerran tukka kiharalle niin ei ole yhtään miesmäinen!

 9. Jonna85 kirjoitti:

  Heippa hei,

  ja kiitos taas kerran niin huippu blogista. 🙂 Tätä on kyllä niin kiva lukea ja voi vitsi miten aktiivinen päivittäjä oot! 🙂 Kuuluu jo mun päivän rutiineihin sun blogin lukeminen!
  Sä näytät tosiaan syövän tosi monipuolisesti ja kaikkea kohtuudella, mikä on tosi hieno näinä ”tiukkojen ruokavalioiden”-aikoina. 🙂 Saako udella paljon sun kalorinsaanti on päivässä? No sä kyllä liikutkin tosi paljon, et syödäkin saa! Itselle tuo syöminen on tosi vaikeaa, tuntuu etä nuoruuden syömishäiriöt painaa päälle vieläkin ja kalorien laskeminen sekä syömisen stressaaminen on arkipäivää.. :/

  Sit sellainen et nyt on ilmoittauduttu vantaan crossfitin onramp-kurssille, ja siitä se lähtee! 🙂 Luuletko että mä voin ihan aloittelijana päästä vielä kärryille ja mukaan siellä? Eli voiko normitunneille heti kurssin jälkeen aloittelijakin osallistua? 🙂
  Jänskättää vaan et jos sit ei uskaltaudukaan meneen mukaan..

  Mukavaa viikonalkua! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Vau, tosi kiva kuulla että tykkäät 🙂 Mä en laske ollenkaan kaloreita. Syön sen verran kuin napa vetää ja nyt yritän syödäkin riittävän paljon, että palaudun treeneistä kunnolla. Huomaan heti jos syön liian vähän, mutta myös sen jos syön liikaa. Mulla varsinkin vatsan alue kerää todella paljon nestettä jos syön liikaa. Toisaalta nesteet lähtee myös muutaman päivän siistimmillä syömisillä pois.

   Mä laskin bodausaikoina kaloreita päivittäin ja stressasin syömisistä. Sit kun alotin crossfitin niin huomasin, että voin syödä melkein kuinka paljon vaan ja lopetin laskemisen. Nyt ei vois kalorien laskeminen vähempää kiinnostaa! Kun syö viikolla suht siististi niin viikonloppuna voi höllätä 🙂

   Koska sulla alkaa On ramp? Menetkö Tikkurilaan? Sieltä vaan sit on rampin jälkeen Tammistoon jumppaamaan 🙂 Kaikki pääsee kärryille, siitä ei tartte huolehtia! Crossfit on siitä hieno laji, että jokaisen liikkeen voi skaalata (keventää liikettö) omaan tasoon sopivaksi. Siellä me kaikki treenataan rinnakkain, aloittelijoista aktiivikisaajiin. Takaan, että sulla tule olemaan hauskaa! Kyllä sä uskallat tulla mukaan, meillä on aivan loistava jengi koossa 🙂

   • Jonna85 kirjoitti:

    Mulla on onramp joko 31.1-1.2 tai sit helmikuun ekalla viikolla Tikkurilassa. Sitten ajattelinkin siirtyä pääsääntöisesti käymään Tammistossa. 🙂 Voi, mä niin odotan et tää olis tosiaan se mun juttu kun vihdoin pääsen lajin maailmaan tutustumaan kunnolla. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Jee, kuulostaa hyvältä! Tuuhan sit nykimään hihasta kun törmätään Tammistossa 🙂

 10. Jonna kirjoitti:

  Täytyy kyllä sanoa että turhin postaus keneltäkään mitä oon ikinä lukenu. Tähänkin kulutin 3 minuuttia elämästäni. Luoja. Miksi ketään kiinnostaisi katsoa kuvia siitä millaiset vaatteet sulla on ollu ruokakaupassa päällä ja mitä hedelmiä ja roska ranskiksia oot sieltä raahannu himaas. Huhhu mitä tuubaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Anteeksi, sanoin rumasti. Kirjoittakoon kukin miten parhaaksi katsoo ja mitä haluaa. Eihän minun ole pakko lukea jos ei kiinnosta. Anteeksi vielä, ei olisi pitänyt kommentoida.

  • Jonna kirjoitti:

   Sullahan toki saa olla oma mielipiteesi mutta selkeästi sulta meni koko postauksen pointti ohi. Harmi 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *