Hae
Palasia Arjestani

Kolmekymppisen ihonhoito.

Mä en ole tähän mennessä ollut kauhean kiinnostunut kosmetiikasta, meikkaamisesta tai ylipäänsä kauneusjutuista. Viime aikoina olen löytänyt itseni kaupassa hypistelemästä purnukoita ja selaamassa lehdistä kauneusartikkeleita. Joitakin kauneusblogejakin olen alkanut seuraamaan. Myös vaatepuolella olen havainnut selkeää muutosta. Oma maku on alkanut siirtyä hieman aikuisemmaksi ja tällaiselle sporttimimmille se on aika omituista! Enää ei kiinnosta hengata pelkissä lökäreissä ja hupparissa vaan voisin helposti pukeutua mekkoon ja korkkareihin 😉

Viimeksi "hienona" firman pikkujouluissa marraskuussa.
Viimeksi ”hienona” firman pikkujouluissa marraskuussa.

Mä olen viime aikoina harmitellut sitä ettei kosmetiikkafirmat ole tajunneet tehdä yhteistyötä treeni- ja hyvinvointiblogien kanssa. Itse kun luen pääasiassa vain niitä ja aika usein ostan tuotteita blogisuositusten perusteella. Harvemmin teen ostopäätöstä pelkän lehtimainoksen perusteella, mutta siinä vaiheessa kun joku bloggaaja tuotteita testaa itse ja suosittelee niin kyseisiä tuotteita tulee itsellekin ostettua huomattavasti helpommin. Oletteko itse huomanneet saman? Että olispa kiva saada tänne Fitfashionillekin niitä kosmetiikkasponsseja, nih! Enkä nyt tarkoita että just mulle vaan ihan mihin tahansa blogiin, haluan käyttäjäkokemuksia!

No niin, mennäänpä sitten tuotteisiin, joita itse käytän tällä hetkellä. Niitä ei ole paljon eikä ne ole mitään ubersuperhienon merkkisiä. Mulle kelpaa ihan markettikamakin 🙂

kuvia 001

Aamun aloitan puhdistamalla kasvot Academien kasvovedellä, jonka jälkeen levitän koko kasvojen alueelle (ei silmien ympärille) saman merkin päivävoiteen, jonka luvataan edistävän solujen aineenvaihduntaa sekä taistelemaan ulkoisia ärsykkeitä (kuten ilmansaasteita) vastaan. Academien tuotteet bongasin ensimmäistä kertaa Annan blogista ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Academien tuotteet taitaa olla mun arvokkaimpia kosmetiikkatuotteita, mutta laadultaankin ne ovat olleet parhaita mitä mulla koskaan on ollut. Omat tuotteeni olen ostanut netistä, mutta niitä myyvät myös useammat kauneussalongit sekä kosmetologit. Silmänympärysvoiteena minulla on tuo Lumenen anti-wrinkle eye cream, jota levitän aina silmien alle. Päiväsaikaan tuo on ehkä liian raskas tuote, geelimäinen tuote sopisi paremmin. Lumenen voiteen olen saanut lehtitilauslahjana, joten sitä käytetään kun muusta ei tietoa ole 🙂 Näin kolmenkympin ylittäneenä olen huomannut miten tärkeä tuote silmänympärysvoide on. Juonteita alkaa nimittäin löytyä jo täältäkin!

kuvia 003

Työnkuva minulla on sellainen ettei siellä voi käyttää kauhean raskasta meikkiä eikä minulla sellaisen tekoon aamulla aikaa olisikaan. Yleensä vain harjaan kulmat, taivutan ripset ja laitan ripsiväriä. Ykkössuosikiksi ripsiväreissä on noussut L´orealin miss Manga. Tuolla saa aivan ihanat räpsyttimet! Joskus harvoin saatan töihin laittaa meikkivoidetta, puuteria ja luomiväriä. Nuo tuotteet kuitenkin jätän yleensä viikonloppuun ja juhliin.

kuvia 004

Illalla käytän samaa kasvovettä sekä silmänympärysvoidetta kuin päivälläkin. Yövoiteeksi parhaimmaksi olen havainnut – älkää naurako!- tuon joka marketista löytyvän Nivean voiteen. Se on ihan klassikko ja voittanut tuotetestauksissa useammat monen kymmenen euron voiteet! Vaikeaa on löytää tuolle voittajaa 😉 Perusvaseliinilla rasvaan joka ilta huulet sekä käsien kovettumat, toimii kuin lääke, eikä maksa paljon.

kuvia 006

Hiukset pesen yleensä joka toinen päivä. Shampoona mulla on nyt ollut käytössä tuo iHerbistä tilattu luomushampoo. Se jättää hiukset vähän karhean tuntuiseksi, mutta pesee todella hyvin ja on hyvän tuoksuinen. Samaa sarjaa minulta löytyy myös korkkaamaton hoitoaine. Hoitoaineena minulla on ollut käytössä jo pidemmän aikaa Hairstoresta hankittu Let me be- merkin your absolutely amazing volume conditioner. Sain ensimmäisen purkin tuota miehen siskolta ja olin saman tien täysin myyty. Tämä hoitoaine tekee hiukset todella tuuheiksi ja kuohkeiksi, tykkään paljon! Ei enää päätä myöten valuvia liuruhiuksia 😉

kuvia 007 kuvia 008

Saunassa mulla on tapana tehdä koko vartalon kuorinta, kasvojen kuorinta ja kuorinnan päälle kosteuttava naamio. Vartalon kuorintaan olen käyttänyt Body shopin tuotteita ja kasvoille hyväksi havaittuja Biothermin tuotteita. Kuorinnan jälkeen rasvaan kunnolla koko kropan. Toisinaan käytän vartalovoita ja toisinaan vauvaöljyä.

kuvia 005

Treeneistä aiheutuvia kovettumia leikkaan kynsisaksilla ja -leikkurilla päivittäin. Leikkauksen päälle kunnon viilaukset ja viimeistellään isolla kerroksella vaseliinia. Tällä systeemillä oon saanut kädet pysymään vähän paremmassa kunnossa, mut ei ne vieläkään mitään priimaa ole…

kuvia 009 kuvia 010

Hiuksille käytän satunnaisesti XZ tyrniöljyhoitoa ja silloin tällöin muistan tehdä hiusnaamionkin. Molemmat tuotteet alkavat olla jo aika vanhoja, joten uusia tuotteita kaivataan niiden tilalle pika puoliin. Välillä olen käyttänyt ihon puhdistukseen myös noita Simplen Kind to skin-liinoja. Varsin käteviä varsinkin matkoilla ja ovat tosiaan helliä iholle. Ainakaan minun herkkä ihoni ei ole reagoinut noihin millään tavalla.

Kuten kuvista näkyy niin aika vähillä tuotteilla pärjäilen eikä noihin todellakaan ole uponnut suuria summia rahaa. Ehkä se kallein ei aina ole parasta?

Mitä kosmetiikkatuotteita teillä on käytössä? Onko jotain luottotuotteita, joita suosittelisitte hyvillä mielin minulle? Panostatteko enemmän kalliisiin tuotteisiin vai käykö myös markettien tuotteet?

 

5 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Hyvä postaus. Luulis, ettei mee kauaa kun kosmetiikkavirmat tajuaa, että kyllä treenaavat ihmiset myös käyttää monenlaistakin kosmetiikkatuotetta. Sporttiblogit olis niille väihintään yhtä hyvä markkinarako kuin kauneusblogit.

 2. Kati kirjoitti:

  Minä olen käyttänyt jo vuosia Elizabeth Ardenin 2-in-1 puhdistusainetta. Minulla on herkkä iho, mutta tämä aine ei ärsytä lainkaan ihoani ja poistaa kuitenkin meikin hyvin. Käytössä aine tulee edullisemmaksi kuin monet halvemmat tuotteet, koska pieni tippa riittää puhdistamaan koko kasvot. Toinen suosikkini on Lorealin double extension ripsiväri (puna-valkoinen tuubi), koska se on niin helppo pestä pois pelkällä lämpimällä vedellä. Ei myöskään ärsytä silmiä lainkaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Hmm.. tuotahan voisi joskus kokeilla! Elisabeth Ardenin tuotteet onkin todella laadukkaita ja jos pieni määrä riittää koko kasvojen puhdistukseen niin sehän on vain iso plussa 🙂 Mulla on myös ollut joskus Lorealin double extensionia, mutta se oli muistaakseni valko-kultainen purtilo. Aikaakin siitä tosin on jo…

 3. Soile kirjoitti:

  Mä olen tykästynyt apteekissa myytävän Vichy-sarjan kasvovoiteisiin. Nutrilogie-sarja erittäin kuivalle iholle on hyvä. Ja 3-in-1 puhdistusvoide, kun en jaksa lutrata monen purtilon kanssa 🙂

  Lähteekö tuo miss manga ihan vesipesulla pois? Haluan nimittäin sellaisen ripsivärin, joka lähtee vesipesulla pois, mutta ei valu eikä varise päivän aikana. Ja harjan pitää olla sellainen kumimainen. Vaatimuksia on 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olenkin monta kertaa miettinyt minkälaisia apteekin ihonhoitotuotteet on. Hyvä tietää että nekin ovat laadukkaita! Miss manga lähtee kyllä vedelläkin pois, saunareissulla pesen sen yleensä pelkällä vedellä, mutta kyllä sitä saa jonkin kerran ihosta hangata pois että lähtee. Pysyy hyvin koko päivän eikä varise 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.