Hae
Palasia Arjestani

Onko olemassa hyvää valmisruokaa?

Processed with VSCO with a6 preset

Mä rakastan ruuanlaittoa ja leipomista yli kaiken. Voisin viettää päiväni keittiössä puuhastellen herkkuja perheelle ja ystävilleni, mutten silti ole koskaan edes haaveillut kokoin ammatista. Katoaisikohan innostus kokkaamiseen jos sitä tekisi ammatikseen? Vaikea sanoa enkä ehkä koskaan sitä tule kokeilemaankaan. Pääsääntöisesti siis teen kaiken alusta loppuun itse, myös kiireisinä päivinä.

Vaikka ruuanlaittoa rakastankin niin on silti päiviä jolloin ei ihan oikeasti jaksaisi. Niin kuin tässä on nyt muutama sellainen ollut putkeen. Vaikka mä olisin kuinka kipeä niin huolehdin aina, että tyttö saa kunnon ruokaa syödäkseen. Meillä nähdää hyvin harvoin eineksiä pöydässä, koska pääsääntöisesti einekset sisältävät kaikkea muuta kuin sitä oikeaa ravintoa. Lisäaineita, säilöntäaineita ja kaikkea muuta kuin oikeita asioita. Ja suurimman osan valmisruokien kohdalla näin onkin, mutta nyt mun täytyy sanoa että on olemassa myös poikkeus ja tästä löydöstä olen enemmän kuin innoissani!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Sain eilen kotiin maisteltavaksi Kokkikartanon valmisruokia ja aloin ensimmäisenä tutkimaan hyvin skeptisenä tuoteselosteita ja tiedättekö mitä? En löytänyt yhen yhtä lisäainetta tai säilöntäainetta! Miten mulla on menneet tällaiset tuotteet ihan ohi? Moni siellä tietysti taas ajattelee, että siellä se kehuu noita ruokia, koska on saanut ne ilmaiseksi kotiin ja onhan niistä pakko silloin kirjoittaa positiiviseen sävyyn, mutta ei. Homma ei mene laisinkaan näin. Pyörittelin tuotteita eilisen illan käsissäni ja ihmettelin, että miten voi olla valmisruoka, joka ei oikeasti sisällä mitään mitä mun itse laittamani ruokakaan ei sisällä? Ainahan valmisruuissa on vähintään säilöntäaineita!

Processed with VSCO with a6 preset

Noh, tänään tein sitten makutestin tuolle Kokkikartanon lohikeitolle. Tiedättekö sen ällöttävän ylimääräisen maun mikä yleensä valmisruuissa on? Tästä puuttui se kokonaan. Lohikeitto maistui täysin samalta kuin anopin tekemä ja jos olette pidempään tätä blogia lukeneet niin tiedätte miten paljon rakastan anopin tekemää ruokaa! Tämä lohikeitto olisi voinut olla suoraan anopin kattilasta. Kokkikartanon lohikeittoa olen kuullut kehuttavan aikaisemminkin, mutta en ole sitä itse koskaan maistanut koska valmisruoka. Tiedättekö mitä tämä asiaa merkitsee esim. minun kohdallani? Tämä tulee helpottamaan elämää ja arkea suunnattomasti aina silloin tällöin. Ei, musta ei tule vieläkän valmisruokien suurkuluttajaa, koska edelleenkin rakastan tehdä itse ruokaa, mutta on kiva tietää että on olemassa myös terveellinen vaihtoehto kiireen tai sairauden sattuessa. Lohikeiton tarkemmat speksit ja sisällön voitte lukea täältä. Mitä mieltä olette?

Mulla on vielä pari valmisruokaa tuolla jääkaapissa odottamassa, haluatteko kuulla mielipidettä niistä? Käytetäänkö teillä paljon valmisruokia arjessa?

10 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Mä löysin Kokkikartalon juuri kreivin aikaan, kun asuin kesän asunnossa, jossa ei ollut muita ruoanlaittovehkeitä kuin keittoliesi ilman liesituuletinta ja mikro. Ne ruoat kyllä palvelivat mua oikein komiasti koko kesän, enkä pahemmin päässyt edes kyllästymään! Ei huono! Jatkoon!

 2. LauraK. kirjoitti:

  Töihin tulee joskus valmisruokia otettua evääksi, kun ei oo jaksanut laittaa ruokaa :D. Kokkikartanon kinkku-ananaspasta on kyllä herkkua.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, tuota täytyy katsella kun seuraavan kerran kauppaan menen! Taidan huomenna ottaa töihin toisen noista Kokkikartanon paketeista 😉

 3. S kirjoitti:

  Ainut mikä mua jäi harmittamaan on se sokeri. Jotenkin tuli sellainen ajatus, että eikä olisi voinut tehdä ilmankin? Sit olis ollut täyden kympin tuote 🙂

  • S kirjoitti:

   Tajusin juuri katsoneeni täyteläisen lohikeiton selostetta. Tuossa normi versiossa sitä sokeria ei ollutkaan! Jee! Hyvä Kokkikartano 🙂

 4. Hanna H. kirjoitti:

  Muuten ei tule valmisruokia käytettyä, mutta Kokkikartanon riisipuuro, jota käsittääkseni saa vain joulun aikaan, on ihan järjettömän hyvää! Ennen sitä sai sellaisissa isommissa foliorasioissa, tänä vuonna näin sitä vaan annospakkauksissa, sitä on aina joulun aikaan pakko saada ja paljon!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, se on muuten hyvää! Harmillista jos ei myydä muuta kuin joulun aikana 🙁

   • Hanna H. kirjoitti:

    Ainakaan sitä foliorasiassa olevaa isompaa pakkausta ei saanut kuin joulun aikaan, siitä pienemmästä en itse asiassa tiedäkään, täytyykin muistaa katsoa seuraavalla Prismakäynnillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.