Hae
Palasia Arjestani

Kahden suklaan piirakka aka kinderpiirakka

Bongasin uudesta Pirkka-lehdestä kinderpiirakan ohjeen. Olen näitä nähnyt kymmeniä, mutta tämä oli ensimmäinen joka miellytti itseäni. Päätettiin siskon kanssa valmistaa kinderpiirakkaa pääsiäiseksi, koska mihinkäs muuhun se sopisi paremmin kuin pääsiäisen kindermunien syönnin lomaan? Siskon tytöt valmistivat torstaina piirakan pohjan ja minä tein perjantaiaamuna täytteen. Kaikin puolin helppotekoinen piirakka joskaan en tällaisena rähmäkäpälänä osaa mitään hienoja kuvioita tehdä piirakan päälle. Me käytettiin piirakkaan maitosuklaan sijasta vähän tummempaa, mutta ei ollut huono vaihtoehto sekään! Ja onhan tumma suklaa terveellisempää kuin maitosuklaa. Tämä piirakka ei kyllä muutenkaan ole mikään terveysleivos, joten sillä suklaan laadulla ei kauheasti ole merkitystä muuhun kuin makuun 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinderpiirakka

Pohja

 • 3 kananmunaa
 • 3 dl sokeria
 • 150g voita
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 dl maitoa

Voikreemi

 • 150g voita
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 5 dl tomusokeria
 • 1 rkl vettä

Pinnalle

 • 1 levy (200g) maitosuklaata (tai tummaa niin kuin meillä oli!)
 • 50g valkosuklaata

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä pohjataikinan turhaa sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Voikreemi: Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita tomusokeri voin joukkoon pienissä osissa koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan päälle nuolijan tai lastan avulla.

Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä sulatettu suklaa voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin. Leikkaa halutessasi piirakan reunat pois, jotta saat siistejä leivospaloja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota yksi pala, toinen, kolmas…. 🙂 tähän jää koukkuun!

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä mun chili-bataattikeitto Alpron reseptikisassa voittoon, jos ette ole jo äänestäneet 🙂 Äänestämään tästä. Palkintona eniten ääniä saanelle bloggaajalle 650e lahjakortti Holiday clubin paikkoin, hui!

4 kommenttia

 1. Ieppa kirjoitti:

  Just eilen tein yhden sortin kinder-piirakkaa, mutta oispa pitänyt tsekata tää sun jakama ohje, sillä siihen millä tein tuli viisi (!!!!) desiä sokeria pohjaan. Mutta voin pystyi kyllä vaihtamaan auringonkukkaöljyyn. Onneksi se on menossa rotinoiksi niin ei jää kotiin syötäväksi, mutta pääsen silti maistamaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei teille tuu Pirkka-lehteä? Mäkin bongasin tämän reseptin ihan viime hetkellä ja on ehkä yks parhaista kinderpiirakan ohjeista mitä olen nähnyt 🙂 Helppo tehdä ja saa isommallekin porukalle kerralla.

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Toi on tosi hyvää! Muistin ihan, että sun blogista aikoinaan kinderpiirakan ohjeen bongasin, mut oisko ollut sitten Kinuskikissa, ainakin suht samanlainen ohje oli 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kinuskikissan resepti oli aika pieneen kippoon tehty, ainakin viimeisin versio. Siks en sitä testannutkaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.