Hae
Palasia Arjestani

Unelma, haave ja motivaatio.

Mulla on aina ollut selkeät tavoitteet urheilussa ja elämässäni. Useita vuosia treenasin vain lihasten kasvatus mielessäni ja tähtäsin johonkin tiettyyn kilpailuun. Crossfitin aloittaessani mulle oli itsestäänselvyys että kisaisin siinä jossakin vaiheessa ja varsinkin Winter Warin karsintoihin osallistuminen nosti mun haaveen kisaamisesta taivaisiin asti. Halusin kehittyä kovalla vauhdilla, treenasin paljon ja imin kaiken mitä crossfitistä oli tarjolla. Sitten tuli tämä järjetön sairastelukierre, joka ei ota katketakseen. Olen kehittynyt todella hitaasti ja välillä motivaatio treenata on pakkasen puolella. Tuntuu että mun haaveet lajin osalta on rikottu pala kerrallaan ja niitä on vaikeaa kasata uudelleen.

IMG_20140418_105030

 

Muutama kuva viime viikon treenistä :)

Muutama kuva viime viikon treenistä 🙂

kuvia 003

Kesken treenin opin kippaamaan knees to elbowsissa!

Kesken treenin opin kippaamaan knees to elbowsissa! Huikee hetki – tällaisista saa aina lisää motivaatiota treenaamiseen 🙂

kuvia 005Aikaisemmin mun on ollut todella helppoa pysytellä kunnossa ja erossa herkuista – mulla oli selkeät kisatavoitteet. Entäs nyt kun niitä ei ole? On huomattavasti vaikeampaa keskittyä terveellisen ruokavalion noudattamiseen, mutta mahdotonta se ei ole! Mulle sopivin systeemi tuntuu olevan se, että viikolla syön hyvinkin siististi ja tarkasti, vältän gluteiinia ja maitotuotteita. Viikonloppuna sen sijaan ei ole mitään rajoituksia ja herkutellakin saa. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ihan fiilksen mukaan.

Töissä syön yleensä salaatti jossain muodossa.

Töissä syön yleensä salaatti jossain muodossa.

20140417_110837

 

Töissä on melkein päivittäin jotain herkkuja tarjolla..

Töissä on melkein päivittäin jotain herkkuja tarjolla..


Itsekin kannoin sinne kasan makeita loman kunniaksi :)

Itsekin kannoin sinne kasan makeita loman kunniaksi 🙂

Tällä hetkellä mun ainoat tavoitteet urheilussa liittyy kropan muokkaukseen, kelläpä ei 😀 Ennen tavoittelin lihaksikasta ja vähärasvaista kroppaa, nyt vähän sirompaa ja naisellisempaa. Pehmeyttä saa olla, mutta haluaisin olla aavistuksen kireämmässä kunnossa kuin nyt. En tiedä liittyykö nämä uudet kroppaihanteet mun kypsässä kolmenkympin iässä löytyneeseen naisellisuuteen vai mihin. Heitin instaan (jonnam1983) puolivitsillä otetun kuvan mun hienosta bikiniposesta kuvatekstillä Olikos bikinifitnekseen tulossa master-sarjaa? Siellä ruudun toisella puolelle varmaan puolet vetää nyt kauheat huutonaurut mut ihan aikuistan oikeesti voisin jossain vaiheessa harkita kyseisiä kisoja. JOS masters-sarja tulee. JOS innostun vetämään kisadieetin. JOS ja JOS. Nää on näitä pieniä ajatuksia, jotka ei välttämättä johda yhtään mihinkään. En edes tiedä olisko musta potentiaalia kyseiseen lajiin mut tällaisena oman elämänsä tutkimusmatkailijana olis hauskaa kokeilla! Treenejä en kyllä juuri muuttelisi eli crossfittiä jatkaisin entiseen malliin, mut miten yhdistää siihen dieetti? Luulen ettei mun tarttis kauheasti lihasmassaa enää haalia biksusarjaan vaan harjoiteltavan olis ennemminkin se kaikki muu lajiin kuuluva.

Nii oliko sitä masters-sarjaa tulossa!?

Nii oliko sitä masters-sarjaa tulossa!?

Haluan nyt opetella elämään terveellisesti ja treenata entiseen malliin kroppaa hiljalleen muokaten vaikkei mitään selkeitä tavoitteita minkään suhteen ole enkä tiedä tuleeko olemaankaan. Olen sanonut monta kertaa että olen itseeni tyytyväinen tällaisen kuin olen ja niin olenkin, älkää käsittäkö väärin! Kropan muokkaaminen on kuitenkin aika hauska harrastus ja kyllä sitä sellua kuulkaa täältäkin löytyy, samoin kuin raskaudesta jäänyt roikkuva vatsanahka. Turhamaisuutta tai ei, mutta kyllä mä ne antaisin riemusta kiljuen jollekin toiselle 😀 Kuka tahtoo?! Haluan myös uuden tukan, kasvohoitoon, jalkahoitoon, ripsienpidennykset jajajaja…. Miks nää tyttöjutut on alkaneet kiinnostaa vasta nyt? Kolmenkympin kriisi??

Aivopieru hiljenee.

19 kommenttia

 1. Octavia kirjoitti:

  Ensinnäkin kiitos siitä aiemman postauksen vatsatreeni-postauksesta! Oon tehnyt sen jo pariin kertaan ja useimmiten vatsoihin tuntuu olevan vaikea saada tuntumaa, ni tää kyllä toimi ihmeen hyvin! Hyvää settiä!
  Ja tämän päivän postauskin sai hyvälle tuulelle 😀 Kirjoitat hauskasti ja esität ajatuksia, joita itsekin pyörittelen päässäni lähes päivittäin. Esim. tavoitteita ja miten ne vaikuttavat normiarkeen ja mitä kaikkea treenillä halutaan saada aikaan..
  Mahtava blogi! 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla että joku muukin pyörittelee samoja ajatuksia! 🙂

   Sen vatsatreenin salaisuus onkin lankut heti alussa eli kun joutuu heti aktivoimaan kunnolla syvätkin vatsat niin loputkin liikkeet menee paremmin perille 🙂

 2. HL kirjoitti:

  Masters sarja ON tulossa jo syksyn expoon! 😀

 3. nina kirjoitti:

  JOOJOOJOOO kisoihin!

  • nina kirjoitti:

   tuli muuten tosta sairastelusta mieleen, onko mahdollista että teillä olisi kotona ongelmia sisäilman/homeen kanssa..? nimim. sairastanut puoli vuotta putkeen kyseisten ”mukavuuksien” vuoksi :/ ja nyt siis uusi koti hakusessa..

   • Jonna kirjoitti:

    Haha, mä kuulin kans eilen facen kautta että masters-sarja on tulossa syksyllä, mut mähän en ole vielä neljään vuoteen masters ikäinen 🙂 oletin et menee vielä ainakin pari vuotta ennen kuin mokoma sarja ilmestyy mukaan 😀

    Homejutuista on kyllä puhuttu ja sitä pohdittu, mut silloin mä olisin koko ajan kipee. Mähän olen välillä täysin terve kunnes taas saan flunssapaholaisen 🙁 kyllä tää on selkeästi alkanut sillon kun palasin työelämään ja tyttö meni tarhaan. Nyt täytyy vaan odotella että kesä korjaa mun immuniteetin! Jos ei niin sit on ne homeetkin testattava.

 4. sisublogi kirjoitti:

  Ai on tulossa jo syksyn expoon??! Hitto, tässähän pitää siis oikeasti alkaa dieetille 😉 Ei vaan, mielenkiinnolla seuraan, jos biksuun tulisi oikeasti masters-sarja. Onko sitä mastersia muualla?

  Niin ja valotas mulle vielä tuota sun sairastelua lyhyesti, kun en ole lainkaan kärryillä. Tosi kurjaa kyllä, jatkuva sairastelu on niin arsesta. Toivottavasti on ohi jo!

  • Jonna kirjoitti:

   Biksun masters on käsittääkseni syksystä alkaen sekä kevään että syksyn kisoissa, varmaan samassa yhteydessä kun muutkin masters-kisat 🙂

   Mähän oon sairastanut lähes jokaisen flunssan töihin paluun jälkeen. Eli viime syyskuusta tähän päivään asti oon ollut maximissaan terveenä viisi viikkoa. Nyt taidetaan mennä kolmatta tervettä viikkoa putkeen. Imen jokaisen pöpön tytöltä ja lisäks töistä…

 5. naps kirjoitti:

  Oliskohan hauskempaa siirtyä noista ulkonäkökeskisistä bodylajeista ja laihdutuskisoista puhtaasti suorituskyvyn parantamiseen? Tästäkin postauksesta rivien välistä paistaa, että syy harrastaa crossfitiä on ulkonäölliset seikat enemmän kuin urheilulliset. Olisko se urheilullinen kehitys parempaa, jos et turhaan tuhlaisi aikaa diettien pohtimiseen ja ruokavalioiden miettimiseen. Söisit niin, että jaksat treenata ja palaudut hyvin, mutta ilman sitä ainaista ulkonäköajatusta taustalla.

  Mulla vaan alkaa palaa käämit, kun tuntuu ettei edes ihan normaalin hyvässä kunnossa olevat ihmiset ole päivääkään tyytyväisiä ulkonäköönsä. Ärsyttävää, kun urheilun ainoana motivaattorina pidetään rantakuntoa ja sellun sulatusta. Eikö tuo oikeasti ole jo vähän sairasta? En nyt tarkoita sua, vaan tätä genreä yleensäkin.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en tiedä kauanko tai minkä verran olet mun blogia seurannut mutta olet nyt aika pahasti hakoteillä.

   Mä kyllästyin nimenomaan siihen ulkonäkökeskeiseen treenaamiseen vuosi sitten. Lopetin treenaamisen vähäksi aikaa kokonaan kunnes löysin crossfitin. Olihan se toki hienoa kun alkuun lihasta tuli paikkoihin johon sitä ei aiemmin kovin helposti tullut mutta se mihin crossfitissä rakastuin oli juuri suorituskyvyn parantaminen, voiman lisääminen, nopeus, ketteryys… ja se mielipide pätee edelleen!

   Mulle on ihan sama mitä näytän kun vaan tulokset nousee. Mä olen sairastelu viime syyskuusta todella paljon ja jokaisen flunssan jälkeen saan aloittaa käytännössä nollasta. Jos sairastuu kolmen viikon välein siinä ei paljon ehdi kehittyä, ihan sama pohtiiko ruokavaliojuttuja tai ulkonäköään vai ei. Alussa kehityin todella hyvin koska pystyin treenaamaan pitkiä jaksoja kovaa.

   Mä haluaisin olla aavistuksen verran kevyempi ihan sen takia että treenit kulkis paremmin. Leukoja kun on huomattavasti helpompi vetää kevyempänä 😉 tämä seikka unohtui mainita jja sitä sait varmasti käsityksen pelkästä ulkonäköön liittyvästä painonpudotuksesta?

   Mitä tulee fitnesslajeihin niin kyllähän ne sairaita sillä tavalla on että ainoa tavoite on näyttää hyvältä yhtenä tiettynä päivänä. Jokaisen kannattaa kuitenkin miettiä että kantaako pelkkä ulkonäkökeskeinen treenaaminen kovin pitkälle. Mun mielestä ei, kyllä tavoitteet pitää olla jossain tärkeämmässä kuten oma hyvinvointi!

   Sori, tuli romaani tästä vastauksesta! Oli niin hyvä kommentti että piti alkaa pohtimaan enemmänkin ja samalla avata vähän omaa historiaa jos se ei Sulla ollut vielä tiedossa 🙂

 6. Päivi kirjoitti:

  Jonna, eihän sun nyt mihinkään masters sarjaan tarttis ees mennä. Simpsakassa kunnossa oleva nuori nainen 🙂 Enhän mäkään mennyt masterseihin, vaikka pääsisin siihen kastiin jo heittämällä 😉 Kato, sitä on just niin nuori tai vanha kun kokee olevansa 😀 Go girl! Haaveista totta, hitsiläinen!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, totta toikin! Annetaan ajatuksen muhia vähän aikaa ja katsotaan miten pysyn terveenä 🙂 eipä toi tosiaan mahdoton ajatus ole jos vaan pystyis yhdistämään crossfitin ja kkisadieetin. Jos ei pysty niin sit kyllä valitsen pelkän treenaamisen!

 7. Saara kirjoitti:

  Moi.

  Ootko Jonna millä keinoilla koettanu vahvistaa immuniteettias?

  • jonna1983 kirjoitti:

   Sanotaanko näin etten enää keksi mitään mitä voisin kokeilla. Kaikki mahdollinen on oikeastaan jo käytössä.. jos sulla on jotain loistavia ideoita niin kuulisin ne mielelläni 🙂

   • Saara kirjoitti:

    Onko sulla käytössä laadukas d vitamiini tarpeeksi isolla annoksella? Entä sinkki? Muuta kokeilemisen arvosta vois olla valkosipuli, pakuri, laadukas probiootti ja monivitamiini, hapankaali. Paljon vettä, unta ja aikaa treenistä palautumiseen. En tiiä tuliko mtn uutta, mutta nämä tuli äkkiseltään mieleen 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Kaikki hapankaalia (hyi yök) lukuunottamatta käytössä, lisäksi glutamiini ja inkivääri. Pakuria en ole nyt hetkeen taas käyttänyt, mut kaapista löytyy kyllä. Auttaakohan sieltä? 😀

     Maitohappobakteereita menee kahta eri valmistetta lääkärin suosituksesta. Katsotaan nyt tepsiikö!

 8. outi kirjoitti:

  No täähän veti mielenkiintoiseksi ja mikäpä ettei 🙂
  Selvästi taas kevään kisojen jälkeen alkaa tulemaan näitä kisapohdintoja… Toivottavasti saisit itses jo pikkuhiljaa kuntoon ja sit tähtäin winter war/biksu/? Sä taidat kuitenkin välillä kaivata jonkun selkeän haasteen ja tavoitteen, vai?

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • jonna1983 kirjoitti:

   Mä oon noita kisoja itse asiassa pyöritellyt mielessäni jo reilun vuoden verran mut näköjään vasta nyt sanoin sen ääneen 😀

   Kyllä mun on jotenkin helpompi olla ja treenata jos on jokin selkeä tavoite. Nyt ykköstavoite on pysyä terveenä ja seuraavat tavoitteet muodostetaan terveyden mukaan 🙂

   Winter warin karsintoihin ainakin osallistun satavarmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *