Hae
Palasia Arjestani

Kivut pysäyttivät treenaajan

kivut pysäyttivät treenaajan

Jos jotain kaipaan erityisesti crossfitissä, niin se on lihashuolto. Treeneissä tehtiin todella monipuolisesti liikkuvuustreeniä ja lihashuoltoa. Joka päivä jotakin ja lisäksi tietysti erityiset lihashuoltotunnit. Olen aina ollut melko jäykkä. Joskus ihan muksuna sain tehtyä spagaatin, mutta siitä on valehtelematta 25 vuotta aikaa. Ainakin. Viime vuosina olen tosissaan kiinnostunut liikkuvuustreeneistä ja se on pitkälti crossfitin ansiota. En ole koskaan ollut niin liikkuva aikuisiällä kuin crossfittiä treenatessani. Sitten kuvioihin tulivat punttitreenit ja jäykistyminen alkoi…

Kun lihashuolto jää varsinaisten treenien ulkopuolelle, se on vähän liiankin helppoa unohtaa. Usein ei muka ehdi tai muuten vain jaksa. On nälkä ja pakko päästä nopeasti kotiin syömään. Illalla on olevinaan kaikkea muuta tehtävänä eikä ehdi ennen nukkumaanmenoa, koska unet. Selityksiä selityksen perään. Tiesin, että tämä tulee kostautumaan ennen pitkää ja viime viikolla näin kävi. Olin kuumeisen lapsen kanssa kotona ja odottelin miestä kotiin, että pääsisin salille. Istuin koneen ääressä, josta nousin ottamaan itselleni teetä. Oikeasta lavasta kävi yhtäkkiä kova viiltävä kipu aina takaraivoon asti ja tunsin kuinka niska jumahti täysin. Ei liikkunut oikealle eikä vasemmalle. Yritin venyttää ja vanuttaa niskaa, mutta mikään ei auttanut. Käskin miehen kokeilla onko selässä tai lavoissa jotain kummallista ja molempien lapojen sivusta löytyi puolen nyrkin kokoiset kipeät mokkulat, joten ei ihme jos vähän niska menee jumiin. Tämän siitä saa, kun laiminlyö lihashuollon! Älkää tehkö perässä.

kivut pysäyttivät treenaajan

Oranssi Adidaksen treenitoppi täältä // Yläkuvan valkoinen Adidaksen treenitoppi täältä.

Niska oli niin kipeä ja jumissa kolme päivää etten voinut edes ajatella salille lähtöä. Niinpä päätin yrittää helpottaa tilannettani edes jollain tavalla: joogasin, rullasin, kävin uimassa ja möyhin selkää pallolla. Sain mokkulat pois selästä ja niskan kuntoon, mutta sitten tulikin joulu ja treenaaminen jäi ihan sen vuoksi. Nyt olen ollut treenaamatta jo viidettä päivä eikä haittaa yhtään. Huomisen pidän vielä lepoa, koska iltavuoro töissä, ja sitten palataan sorvin ääreen. Toivottavasti vähän viisaampina kuin aiemmin…Punttien yksipuolinen heiluttaminen tekee kropalle paljon enemmän hallaa (liikkuvuusmielessä) kuin crossift. Salilla käyvien pitäisi panostaa myös lihashuoltoon todella paljon, jotta paikat pysyy auki ja lihakset elastisina. Kireyksistä ei tule kuin kipuja ja vääriä liikeratoja. Mieskin totesi, että teen nykyään lihashuoltoa murto-osan siitä mitä tein ennen ja totta se on. Aikaisemmin venyttelin romwodin tahtiin 15-30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa ainakin 5 kertaa viikossa, nykyään 0. Teen toki ennen treeniä vähän liikkuvuutta lämmittelyiden muodossa, mutta siihenpä se jääkin. Harvoin jaksan enää edes rullata ja asiat ovat menneet jo niin huonoksi etten kotona edes muista illalla koko lihashuoltoa! Ollaan siis pahasti ulkopuolella vanhasta rutiinista.

Joulun seutuun otin itseäni jo vähän niskasta kiinni ja joogasin pariinkin otteeseen. En ymmärrä miten tämä on taas näin hankalaa? Ehkä täytyy alkaa laittamaan itselleen aina illoiksi muistutus, kunnes saan asian taas selkärankaan. Tällä menolla olen kohta kävelevä rautakanki ja sitä en todellakaan halua! Kuinka säännöllisesti te teette lihashuoltoa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Lue myös: Kumpi on tärkeämpää – Uni vai lihashuolto?

2 kommenttia

  1. Sra kirjoitti:

    Täälläkin niskat jumissa! Meni sopivasti just ennen joulua ja kaikki vapaapäivät meni sen vuoksi vähän hukkaan, kun ei pystynyt tekemään oikein mitään. Kävin eilen hierojalla ja olin kuulemma päivän jumisin asiakas… Nyt harmittaa, kun en ole reagoinut tarpeeksi nopeasti alkavaan jumiin ja olen laiminlyönyt lihashuollon. Tässä voi mennä hetki, ennen kuin uskallan lähteä salille. :/

    • Jonna kirjoitti:

      Mä olin kans viimeks hierojalla käydessä niiiin jumissa kauttaaltaan (varsinkin pohkeet ja etureidet) että hieroja sai tehdä tosissaan töitä. Ehkä vois useamminkin esim. rullailla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.