Hae
Palasia Arjestani

Kun salitreeni ei tunnu missään

Processed with VSCO with a6 preset

Tälle viikolle kaksi treeniä taputeltu. Toinen omalla ”kotiboksillani” eli Crossfit Vantaalla ja toinen Powerfit Vantaalla, jonne otin olkapään hajottua kuukausikortin. Ennen crossfitin aloittamista salitreeni oli mulle se ainoa ja oikea. En voinut kuvitellakaan tekeväni mitään muuta. Päivästä ja viikosta toiseen jaksoin pumpata rautaa ja kyllähän niitä tuloksiakin tuli vaikken tainnut niitä itse silloin huomatakaan. Muistan, että treenit olivat tehokkaita ja hikisiä. Sain itsestäni kaiken mahdollisimman irti mitä vaan voi saada. Osasin treenata kovaa.

Nyt olen treenannut crossfittiä reilut kaksi vuotta ja olen tottunut koviin perusnostoihin sekä hikisiin ja sykkeet tappiin nostaviin metconeihin. Olen jopa oppinut tykkäämään siitä tunteesta, kun sydän meinaa kivuta kurkkua pitkin ylös. Olen oppinut puskemaan itseäni kovempaa vaikka sykkeet on tapissa ja tekisi mieli luovuttaa. Olen oppinut tykkäämään siitä kun tuntuu pahalta. En uskonut, että joutuisin palaamaan takaisin salitreeneihin, koska crossfitistä on tullut mulle se ainoa ja oikea. Sitten tuli kuitenkin se päivä, kun kroppani petti mut ja paluu salille oli väistämätön jos halusin ylipäänsä jotain treeniä tehdä.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Tänään kävin treenaamassa rintaa ja selkää. Snadisti hauiksiakin. Uskaltauduin tekemään vinopenkkiä käsipainoilla ja vetämään jopa leukojakin. Tein myös alataljaa ja ylätaljaa ja olen ihan varma, että noissa taljoissa on jotenkin normaalia kevyemmät pakat. En ole kahteen vuoteen kyseisiä liikkeitä tehnyt ja vähän ihmetytti miten hyvän tuntuman sain niissä selkään, mutta ennen kaikkea ihmetytti ne painomäärät joilla pystyin tekemään! Hauiskääntöjä muutama sarja, mutta niistä tuo kyynärvarsi ei tykkää yhtään. Sit mobbausta ja himaan. Ihan hyvä setti, mutta jotain jäi kuitenkin puuttumaan.

Tuntuu etten saa salitreenistä niin paljon irti kuin crossfitistä. Kun on tottunut hikoilemaan ja huohottamaan niin saliliikkeiden hinkkaaminen tuntuu turhauttavalta. Mulle ei tullu ees kunnolla hiki! Olen kyllä syönyt viime päivinä huonosti eikä energiatasot olleet ihan normaalit joten se viimeinen silaus saattoi jäädä puuttumaan senkin takia. Mutta kyllä mä tartten sen kunnon hikipuuskutuksen, että tunnen tehneeni jotain! Täytyy nyt vaan muistaa, että käyn salilla kuntoutusmielessä ja yritän saada tukilihaksia olkapään ympäriltä parempaan kuntoon. Tiedä vaikka joskus olisin taas kunnossa. Ehkä jopa paremmassa kuin ennen 😉

Miten te saatte salitreenistä kaiken irti?

10 kommenttia

 1. gunagolu kirjoitti:

  Mä olen kärsinyt 1,5 vuotta epämääräisistä hermosäryistä oikeassa hartiassa ja kyllä on meinaan tutkittu ja hutkittu meikäläistä. 2kk sitten sain diagnoosin; thoracic outlet syndrom eli TOS ja käytännössä hermot rutussa ”valahtaneen” hartian vuoksi. Ainoa lääke kova treeni että saadaan hartia takaisin paikoilleen ja lihakset vahvoiksi, että jaksavat kannatella hartiaa. En siis 1,5 vuoteen ollut uskaltanut tehdä mitään kovaa treeniä, koska sain niin epämääräisiä ohjeita suunnasta ja toisesta. Pelkkää lepoakin kokeiltiin pari kuukautta ja vaiva vain paheni sinä aikana. Nyt on löytynyt osaava fyssari ja on ollut ihan mahtavaa kun on päässyt treenaamaan salille! Eli kannattaa olla kuitenkin onnellinen siitä, että keho toimii ja voi tehdä aika paljon kaikenlaista. Vaikka tää ei ehkä lohduta sua yhtään mut ajattelin kuitenkin muistuttaa, että etsii asiasta valoisia puolia 😀 Sä kuitenkin voit käydä salilla, eikä tarvitse vain istua kädet sylissä kotona ja odottaa paranemista,

  • Jonna kirjoitti:

   Hui, kuulostaa todella kurjalta vaivalta ja kesti varmasti pitkään ennen kuin sait diagnoosin? En ole tuosta koskaan kuullutkaan! Jep, pitäisi kyllä olla onnellinen että ylipäänsä pääsee treenaamaan ja aina voi jotain yrittää tehdä vaikka olkapää olisikin kipeä. Mullakin tie käy tarkempiin tutkimuksiin jos tämä vaiva vielä uusiutuu. Olisi kyllä kiva tietää mikä olkapään aina kipeyttää…

 2. S.T. kirjoitti:

  Oon tehnyt jo 1,5 vuotta kaikki salitreenini samalla tyylillä, johon en ole vielä ainakaan kyllästynyt: joka treeni on koko kropan treeni. Kaikki tehdään liikepattereina mahdollisimman lyhyillä tauoilla, ja hiki lentää. Esimerkkitreeni: kyykky+selkä 4 kierrosta, 1-jalan kyykky+rinta 3 kierrosta, 2 vatsalihasliikettä 3 kierrosta. Liikkeitä voi varioida rajattomasti kunhan ne on mahdollisimman kokonaisvaltaisia. Joskus saatan tehdä lopuksi olkapään (niinpä niin…) kuntouttamiseksi jotain pientä eristävää.

  Ennen tän treenitavan aloittamista olin hinkannut bodaustyyliin 4 treeniä viikossa ja tulokset junnas. Sain uudesta treenistä varsinkin aluksi ihan huimat buustit sekä lihaskasvuun että kuntoon! Ja nyt en suostu enää palaamaan vanhaan 🙂 Varsinkin kun näin treenaamalla ehtii tehdä muutakin – nämä treenit vie max 3 h viikossa.

  • Jonna kirjoitti:

   Monet on itseasiassa kehuneet tällaista koko kropan treeniä! Itse tykkään myös tehdä paljon liikepattereina ja viime treenissä tein niitä myös jonkin verran ja arvaa mitä: hiki lensi 😉 Montako kertaa viikkoon teet tällaisen treenin?

   • S.T. kirjoitti:

    Vähintään 3 päivän välein teen treenin. Jos tuntuu että palaudun hyvin, saatan treenata esim. ma-ke-pe.

 3. Suvi kirjoitti:

  Sama kun edellisellä: Isoja perusliikkeitä paljon, liikkeet pareittain tai kolmen sarjoissa ja vasta sitten (pieni) palautus. Tykkään treenata kotona vapailla painoilla vaikka maksimikehitystä en ehkä silleen saakkaan, on kiva kun ei tartte venailla vuoroa yms. Tästäkin huolimatta : täydellisen fiiliksen saan vaan lenkkipolulla, ylämäkijuoksusta tulee ne kovimmat kiksit.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa tehokkaalta! Onko sulla kotona ihan tanko vai käsipainot? Noh, molemmilla saa kyllä tehokkaan treenin aikaiseksi. Ylämäkijuoksut onkin aika kovaa hommaa…pitäis itsekin käydä taas juoksemassa!

   • Suvi kirjoitti:

    Meil on inasen lyhyempi tanko (pitkä tanko + telkkari + huono koordinaatio+ väsy = ??!#/?) käsipainotangot ja levyjä. Mutta enempi pumppimeiningeillä kun telineet puuttuu. Olkkarissa minimikalustus niin on tilaa tehdä, telineille kun keksisi vielä paikan… Mäkeen saa purettua kyllä kaiken, ihaninta hirveyttä!

 4. Elisa kirjoitti:

  Minkä merkkiset on nuo sinun kuulokkeet? ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *