Hae
Palasia Arjestani

Nyt loppu vätystely.

Energistä maanantaita! Mä olen taas täällä intoa ja energiaa täynnä niin kuin joka maanantai 🙂 Tänään toivottavasti saan myös lääkitystä tähän mun hillittömään yskään ja keuhkojen poltteluun. Ei tämä ihan normaalia tosiaankaan ole. Onneksi on apu lähellä!

Selfie queen :)

Selfie queen 🙂

IMG_20140509_070832Viime viikolle tuli treenipäiviä yhteensä kolme. Siinä on kaksi päivää vähemmän kuin mikä mun normaali treeniviikko on, mutta viime viikko oli aika väsynyttä menoa kuten jo aiemmin kerroinkin. Nyt olo tuntuu jo vähän pirteämmältä ja olen jonkin verran käynyt itseni kanssa sisäistä keskustelua treenimotivaation ja ylipäänsä treenaamisen osalta. Tämä Voimariini postaus herätteli aika lailla muakin. Ehkä olen alkanut luisumaan liiaksi mukavuusalueelle enkä aseta enää itselleni kovin kummoisia tavoitteita. Olen hoitanut treenit vähän sinne päin ja vain toivonut kehittymistä, uusia ennätyksiä ja taitoja. Haluan kuitenkin edelleen kehittyä treeneissäni ja jotta kehittyminen on mahdollista, täytyy panostaa enemmän myös ravintopuoleen sekä tehdä valintoja ”siviilielämässä” treenejä ajatellen (uni, ruoka, vesi, lihashuolto jen). Täytyy ajatella niin kuin urheilija, jotta voisi olla urheilija. Vaikken mikään aktiivikisaaja olekaan niin se ei tarkoita ettenkö voisi olla urheilija! Kaikki on vain omasta päästä kiinni.

kuvia 001 kuvia 002 kuvia 003Viime keskiviikkona tein open gymissä rinnallevetoja, työntöyrityksiä sekä over head squatia. Rinnallevetoja en ole tehnyt ikuisuuksiin ja sen huomasi tekniikassakin. Oli vähän hakemista. Ihan pienissä painoissa tuli jos stoppi allemenoon. Kroppa ei vaan totellut ja tyydyin hankaamaan tekniikkaa ja räjähtävyyttä vähän pienemmillä painoilla. Työnnöt ei lähteneet ollenkaan vihlovien olkapäiden takia ja mulle menee kohta hermot niiden kanssa… Mutta hei, OHS:iin tuli uudi PR eli 45kg ja nousi vieläpä varsin helposti! Winter warin karsinnoissa tein edellisen ennätyksen eli 42,5kg. Viiskymppiä ei oo enää kaukana 🙂 Jei!

IMG_20140509_222139

Toppi: H&M | Farkut: Zara (kirppis) | Käsikorut: Snö of Sweden | Korvikset: Seppälä

20140509_204959 Perjantaina meillä oli firman kevätjuhlat. Syötiin, juotiin ja pelailtiin seurapelejä ja jatkoilla käytiin katsomassa Popedaa. Taidettiin olla kaikki aika väsyneitä, koska lähdettiin ajoissa kotiin. Minäkin olin jo puoli kaksi kotona! Nahkavekkari herätti puoli kahdeksalta lauantaiaamuna eli ihan hyvä että sain unta enemmän kuin kaksi tuntia 😀

Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja!

Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja!

20140509_173212Olipas taas kivaa pitkästä aikaa vähän laittautua ja viettää aikaa duunikavereiden kanssa. Pääsin testaamaan vähän aikaa sitten hankkimaani uutta Essien kynsilakkaa. Kovin kestävää tekoa on, koska vielä kolmen päivän jälkeen lakka oli suht siisti vaikka en laittanut sitä kuin yhden kerroksen ja päällyslakankin jätin pois. En kyllä edes omista päällyslakkaa 😀 Kun nyt näihin kauneusjuttuihin päästiin niin onko valokynästä ja silmämeikin pohjustusaineesta mitään hyötyä? Mikä merkki olisi paras? Olen mahdollisesti kyseiset tuotteet hankkimassa, mutta en oikein tiedä onko merkillä väliä vai ei..

IMG_20140511_085213 kuvia 010 kuvia 011

Lauantaina käytiin päiväsellä kaupoilla ja minä pääsin tuhlaamaan 500 euron lahjakorttia jonka voitin vähän aikaa sitten S-ryhmän kauppoihin. Ostin itselleni uuden kihartimen sekä Kärcherin ikkunapesurin. En ole vielä testannut niitä eli toimivuudesta en osaa vielä sanoa mitään. Raportoin kun tiedän! Vielä pitäisi rikkaimuri hankkia lahjakortilla. Olisiko vinkkejä minkälainen kannattaa hankkia?

IMG_20140510_151050 kuvia 006 kuvia 004 20140510_142225Kissoillekin tuli kissanpäivät kun kauppareissulla saatiin niille kassikaupalla maistiaisia! Ensin Mustista ja Mirristä Schesirin kuivanaksuja ja sitten Jumbon reissulla Royal Caninin märkäruokaa ja kuovamuonaa. Mirrit söi kaikkea hyvällä ruokahalulla eli noita merkkejä voisi jatkossakin meidän nirsoille kateille ostaa! Oivalsin muuten lauantaina pizzaa syödessä, että kun tajuaa tehdä ison kasan salaattia siihen pizzaslaissin viereen niin pizzaa ei mahdu läheskään niin paljon massuun kerralla. Normaalisti söisin ihan heittämällä normaalikokoisen pizzan yksinään, nyt jaksoin 1/4! Sopivassa suhteessa vihreetä viereen niin jää roskaruuankin osuus pienemmäksi. Hienoja oivalluksia jälleen kerran 😀

20140511_092234 IMG_20140510_101620

 

Lauantaina hoitelin paljon sellaisia asioita pois joiden tekemistä olen koko ajan lykännyt kauemmas ja kauemmas. Mikähän siinäkin on ettei asioita voi tehdä heti vaan ”sitten joskus kun…” ? Joskushan ne on kuitenkin tehtävä niin miksei saman tien? On mulla aika isojakin projekteja tehtävänä, mutta tällä kertaa sain jo kuukauden päivät istutusta odottaneet Naga Morichin ja flamingokukan uusiin ruukkuihin. Menihän siihen kokonaista viisi minuuttia… Ai luoja miten saamaton ihminen voi joskus olla!

IMG_20140511_171246

Paita: Nelly | Farkut: Zara (kirppis)

IMG_20140511_113112

 

Sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää rauhallisissa merkeissä. Mä sain kananmunaleivät melkein valmiina nenäni eteen ja sain nauttia aamupalani ihan rauhassa lehteä lueskellen, luksusta 🙂 Aamupäivällä lähdettiin anoppilaan ja syötiin siellä herkullinen lounas ja hörpättiin kakkukahvit. Sellaista mukavaa ja rentoa yhdessäoloa koko päivä, en mä muuta vaadikaan 🙂 Illalla vietin vielä hieman omaa aikaa treenin parissa. Meillä on vähän matkan päässä pieni ”ulkosali”, josta löytyy leuanvetotankoa, vatsapenkkiä ja tukit, joilla voi tehdä olkapääpunnerruksia tai vaikkapa thrustereita kuten minä tein!

IMG_20140511_195304

 

Kehittelin oman pikku wodin, jossa tein 4 kierrosta:

 • 10 x leuat omalla painolla
 • 10 x tukkithruster (n. 30kg)
 • 10 x punnerrus 
 • 12 x vatsat kaltevalla tasolla

Muuten hauska ja hikinen treeni, mutta keuhkot ei oikein tykänneet ja niitä polttelikin melkein tunti treenin jälkeen! 🙁

Tähän loppuun voinkin todeta, että treenikieltoa tuli nyt pari päivää tai siihen asti kunnes selviää onko mulla mycoplasmaa vai oikeasti joku allergia puhjennut. Mycoplasmaakin on ollut nyt liikkeellä aika paljon ja mun oireet voisivat viitata siihenkin. On tämäkin… Nyt kun sain flunssakierteen poikki (JO 6 viikkoa terveenä, jeee!) niin sit tulee joku tällainen mystinen limayskä ja keuhkopalo tuhoamaan mun treenisuunnitelmat. Pyh, sanon minä.

No mut miten teidän viikko on alkanut? Miten vietitte äitienpäivää?

12 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Moikka! Löysin tämän blogisi pari viikkoa sitten ja sen jälkeen olen päivittäin käynyt lukemassa juttuja. Olen samaisen ”ryhmäliikunnan” harrastaja, eikä näitä tämän aihealueen blogeja taida pahemmin ollakaan. Tuli mieleen kysäistä, että käytkö tuon cf-treenin lisäksi erikseen vielä kuntosalilla?
  Kivoja kuvia ja ihania reseptejä! 🙂 Tulen jatkossakin lueskelemaan tänne.

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka Heidi!

   Kiva kun olet löytänyt tiesi tänne 🙂 Cf-aiheisia blogeja ei todellakaan ole kovin paljon ja minusta on todella hauskaa jakaa omia treenejä ja ajatuksia kyseisestä lajista blogiin. Crossfittaajia on kuitenkin jos Suomessa aika paljon!

   Satunnaisesti käyn enää salilla ja silloinkin vedän yleensä cf-tyylisen treenin tai teen pelkkää voimatyyppistä treeniä.

   Tervetuloa uudestaan 🙂

 2. Ellu kirjoitti:

  Mä oon itse käyttänyt Lumenen tuotteita! Ovat hinta-laatusuhteeltaan oikein passeleita. 😉

 3. Anu Heimosalmi kirjoitti:

  Kiitos kivasta ja motivoivasta blogista. Samaisen lajin harrastajana on mukava seurata juttuja ja huomata, et myös muut painivat usein samojen ongelmien kanssa kuin mäkin 🙂 Mä olen harrastanut cf pari vuotta ja nyt parin kk:n ajan olen keskittynyt vain painonnostoon, kun innostuin siitä paikallisella salilla ihan tosissani 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiva kuulla etten ole ainoa minäkään näiden ongelmieni kanssa 😀 Mä olen myös kovin innostunut painonnostosta, mutta tempaus tuottaa harmaita hiuksia pahemman kerran. Just kun aloin päästä sen kanssa vauhtiin niin tuli tämä mystinen tauti päälle joka ei ota hellittääkseen 🙁

 4. outi kirjoitti:

  Ehdottomasti voi olla urheilija vaikkei aktiivisesti tai vaikka lainkaan kilpailisi, mun mielestä ja oonkin tuota urheilijanimikkeen köytyöä pohtinut välillä.

  Näytätpäd tosi nätiltä noissa kevätjuhlakuvissa, hyvä look 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No näin mäkin ajattelin. Itsestäänhän se vain on kiinni että haluaako käyttää urheilija-nimikettä ja haluaako ylipäätänsä olla urheilija! Mä haluan 🙂

   Haha, oli taas perintein tukkakriisi, vaatekriisi ja kaikki mahdolliset 😀

 5. Teija kirjoitti:

  Heippa, en ole ihan hirveen kauan vielä tätä sinun blogia lukenut niin en tiedä onko moinen juttu ehkä jo ollut. Mutta siis olisi kiva jos tekisit pienen postauksen teillä asustelevista kissoista 🙂 ihanan näköinen muruliini oli tuossa kuvassa!

  • Jonna kirjoitti:

   Olet ajatustenlukija! Just eilen nimittäin mietin että kisuista voisi jonkun jutun tehdä. Veikeitä otuksia ja kaikki niin erilaisia persoonallisuuksia 🙂

 6. Soile kirjoitti:

  Just niin, kyllä urheilijana olo on myös päästä kiinni – kun ajattelee olevansa urheilija, tekee automaattisesti myös noita oikeanlaisia valintoja. Itsekin ajattelen olevani urheilija, vaikka olen ”vain” kilpakuntoilija.

  Käytän Lumenen silmämeikinpohjustusainetta, siinä on mun mielestä hyvä hinta/laatusuhde. En muista miksi aikoinaan sen hankin, kun epäluuloisesti ajattelin, että ei tuollaisesta tuotteesta mitään hyötyä ole. Mutta kyllä vaan on 🙂 Enää en suostu silmämeikkiä ilman sitä tekemään. Tulee siistimpi ja pysyy paremmin. Valokynä on ollut ikuisuuden loppu, pitäisi hankkia…

  • Jonna kirjoitti:

   No ehkäpä minäkin voisin rohkaistua ostamaan silmämeikin pohjustusainetta. Mulla kökköytyy luomivärit tosi nopeasti luomivakoon ja jatkuvasti saa olla sitten korjailemassa jos haluaa säilyttää siistin näköisen meikin. Hankintalistalle siis valokynän ohella 🙂

   Kiva kuulla teidän kokemuksia ja suositteluja! Ilman niitä olisin aika hukassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *