Hae
Palasia Arjestani

Oivalluksia.

Hauska, mutta kohtuullisen rankka viikonloppu takana. Lauantaina miehen serkun lakkiaiset, illalla siskon poika tuli yökylään ja sunnuntai vierähti Fitness Classicissa kireetä lihaa ja kauniita neitokaisia tuijotellen. Mä vaan tarvitsisin kunnon lepohetken viikonloppuun, jotta maanantaiaamuna tuntisin oloni levänneeksi ja virkeäksi… Olen viikonlopun aikana tehnyt muutamia oivalluksia minusta itsestäni ja omista ajatuksistani. Oikein syvälliseksi olen heittäytynyt 🙂 Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä kuka minä oikein olenkaan ja mitä minulle oikeasti kuuluu. Mitäs sinulle kuuluu juuri nyt?

Olen oivaltanut sen ettei musta saa mitään missiä tai kansikuvatyttöä enkä sellainen haluaisi ollakaan. Mulla on kolikon mentävä rako hampaiden välissä ja iho rasvoittuvaa mallia. Tukkaakin on usein miten sattuu enkä ole vuoteen käynyt kampaajalla. Onneks on pipot keksitty huonojen tukkapäivien varalle 😀 Kyllä mä silti olen ihan mukiin menevä tapaus näin reilu kolmekymppiseksi!

IMG_20140410_070810

Toisaalta taas olen enemmän nainen kuin ennen. Olen kiinnostunut kauneudesta, vaatteista, sisustamisesta, koruista ja kosmetiikasta. Ennen olin melkoinen poikatyttö, joka kulki vain verkkareissa ja huppareissa ja ainoa asia mikä kiinnosti enemmän oli treenaaminen. Pitkä matka on tultu niistä ajoista tähän päivään!

Kirpparisaalis viime torstailta.

Kirpparisaalis viime torstailta.

IMG_20140412_135030

 Olen oppinut olemaan armollisempi itselleni kuin ennen. Mun maailma ei kaadu siihen jos en syö gramman tarkasti ja äärimmäisen terveellisesti joka päivä. Tärkeintä on kokonaisuus ja se miltä omassa kehossa tuntuu. Mä en myöskään kuole siihen jos joudun jättämään treenipäivän väliin. Joskus on ihan ok todeta, että oon tänään mieluummin kotona kuin lähden treeneihin. Joskus on kiva lähteä tytön kanssa uimaan tai ulkoilemaan sen sijaan että olisin vääntämässä ennätysrautoja boksilla! Raudat ei katoa mihinkään, aika ja tytön lapsuus sen sijaan katoaa.

20140413_104122IMG_20140331_161337Olen sanonut monta kertaa ettei musta olis enää vetämään mitään kauheaa dieettiä saati kisaamaan fitnesslajeissa. Sen huomasin taas sunnuntaina kun kävin katsomassa Kultsalla kisoja. Kaikki kisaajat ovat tehneet kovan työn ja näyttivät upeilta, mutta mä en ole enää valmis uhraamaan niin paljon aikaa yhden ainoan päivän takia. Mä tykkään liikaa syömisestä 😀 Lavalla nähtiin (ainakin) kaksi Fitfashionin bloggaajaakin, Sara ja Outi. Onnea molemmille mimmeillä, huikeita olitte!

20140413_131939 20140413_131918 20140413_131907 20140413_131854 IMG_20140413_145555 20140413_150924 20140413_150939Ehh… mun kännykän kameralla ei saanut ton parempia otoksia eikä järkkärin kuvien laatu ollut sen parempi. Ekoissa kuviassa Saran sarjaa ja kaksi alempaa oli biksutytöistä. Bikinifitness on mennyt taas harppauksen eteen päin eikä lavalla näkynyt oikeastaan yhtään huonossa kunnossa olevaa. Tsekatkaa nyt noita perbereitä! Messuilla en sen enempää pyörinyt ja varsinkin vaatepuolen jätin ihan rauhaan. Yhden protskupatukan kävin ostamassa ja siinä oli mun ostokset. Tuttuja sen sijaan näin paljon ja vihdoin pääsin treffaamaan Voimariinin, ihan mahti mimmi! Just niin villi ja energinen kuin blogikin antaa ymmärtää 🙂 Annan sain viereeni seuraamaan kisoja kunnes iso paha Katri tuli ja vei Annan, yhyy… 😀

Kuva: voimariini.

Kuva: voimariini.

 

Kuva: voimariinin kamera, mun vakaa kamerakäsi.

Kuva: voimariinin kamera, mun vakaa kamerakäsi.

20140413_113314No jos aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan fitnesslajeissa niin kyllä sitä tarvitaan crossfitissäkin. Tämän oivalluksen oon joutunut tekemään aika monta kertaa ja joka kerta se tuskastuttaa ihan yhtä paljon. Crossfitissä jotkin asiat tapahtuu todella hitaasti ja tempauksen kanssa sen oon huomannut miljoona kertaa. Aaaaargh! Mä meinasin taas repiä perseeni perjantain treeneissä kun en vaan tajuu sitä stanan liikettä. Kun yhden jutun hiffaan niin toinen kusee ja pahasti. Odotan päivää kun voin sanoa, että tein edes yhden toiston suurin piirtein oikein! Todennäköisempää olis lottovoitto 😀

IMG_20140412_092621

Sumomavea perjantaina.

Sumomavea perjantaina.

kuvia 002Voima mulla kehittyy suht helposti, mut kaikki enemmän tekniikkaa vaativat liikkeet… liian paljon liikkuvia osia!

kuvia 007 kuvia 008Mä opin vihdoin ja viimein käyttämään epäkkäitä ja varpaita tempauksessa, mutta kyynärpäät ei nouse juuri ollenkaan ja sillonhan tanko lähtee karkaamaan kropasta…

...tähän malliin! Ei näin.

…tähän malliin! Ei näin.

Kuten sanoin jo aiemmin: onneks on loppuelämä aikaa opetella näitä 🙂 Ruokapuolella oon syönyt just sitä mitä millonkin huvittaa. Pääasiassa siistillä linjalla. Perjantaina tein pakkasen ja jääkaapin jämistä herkullisia hampurilaisia, lauantaina herkuteltiin kakuilla ja leivoksilla lakkiaisissa ja sunnuntaina Kultsan lounaalla.

Perjantai-illan burgerit. Melkein onnistuin polttamaan karsinogeeni-kategoriaan nämäkin!

Perjantai-illan burgerit. Melkein onnistuin polttamaan karsinogeeni-kategoriaan nämäkin!

 

Sunnuntain aamupalaa: suklaapuuroa ja munakasta.

Sunnuntain aamupalaa: suklaapuuroa ja munakasta.

 

Lounas Kultsalla.

Lounas Kultsalla.

 

Töissä välipalaa.

Töissä välipalaa.

 

Jokilaakson Juustolta sain lisää porkkanahummuksia :)

Jokilaakson Juustolta sain lisää porkkanahummuksia 🙂

No eipä tästä nyt mitään kovin syvällistä pohdintaa tullutkaan 😀 Kaipa se jutun punainen lanka oli, että vihdoin osaan hyväksyä itseni sellaisena kuin olen ja pystyn sanomaan et mähän oon ihan hyvä näin 🙂 Mikäpä tässä on ollessa kun kotiasiat on kunnossa ja treeni kulkee. Ja kahden päivän päästä alkaa reilun viikon mittainen LOMAAAAAAAAH! Me aloitetaan mökkikausi lauantaina, sit tuleekin viikon verran mualaisjuttuja 🙂

 

 

 

 

 

 

8 kommenttia

 1. Saara kirjoitti:

  Moi Jonna! Mä olen ennenkin kommentoinut sun blogias, mutta jotenkin tästä saa vaan niin paljon hyvää mieltä 🙂 Toivottavasti tästä kommentista tulee vastavuoroisesti hyvä mieli sulle! <3 Ei kaikkien tarvitse todellakaan olla kansikuvamalleja, ja useimmat meistä ei olekaan. Lisäksi liiallinen fitnesshypetys ja ylistys on alkanut turhauttamaan, ja sitä lukee mielummin tälläisiä jalatmaassa- blogeja, missä kerrotaan elämästä rehellisesti. Vaikutat kyllä todella ihanalta tyypiltä kaikin puolin 🙂 Tsemppiä siihen tempaukseen; pisteet sinnikkyydestä, itsellä ei varmaan kärsivällisyys riittäisi. 😉 kyllä se vielä tulee menemään!! Aurinkoista kevättä sinne ja treenienergiaa!! Ps. Älä vaan koskaan lopeta tätä blogia 😀

  • Jonna kirjoitti:

   <3 <3 Todellakin tuli hyvä mieli, kiitos Sara!

   Se on täysin totta, että fitnesshypetys ja tietynlaisen ulkonäön ihannointi alkaa kyllästyttämään toden teolla. Näitäkin asioita täytyy välillä tosissaan miettiä ja kertoa täällä blogissakin. Blogien lukeminen tuo helposti paineita itse kullekin, kaikki kun tuntuu olevan niin täydellistä! Harvan elämä kuitankaan on niin kovin täydellistä 🙂 Ei ainakaan mun!

   Haha, tempausharjoituksia jatketaan 😀 Mä en luovuta…

   Hyvää pääsiäistä sinulle ja aurinkoista kevättä!

 2. outi kirjoitti:

  Voi kiitos! Ja olen todella otettu sun kommentistas jonka tänään blogiini kirjoitit! Toi hyvän mielen ja uskoa siihen että jatkaa kannattaa 🙂 Ois ollu ihana suhunkin törmätä, mutta mä kuljen aina niin laput silmillä ja vielä kun olin ihan täpinöissäni, etten ees kunnolla tajunnut mitä ympärillä tapahtui, biksukisoihinkaan pystynyt yhtään keskittymään 😀

  Sun blogis kautta on mielenkiintoista tuohon crossfittiin tutustua ja kun sun blogi sisältää niin paljon muutakin, jatka samaa rataa 🙂

  http://outinfitness.fitfashion.fi

  • Jonna kirjoitti:

   No todellakin kannattaa jatkaa! Mä yritin katsella sua sieltä ihmisvilinästä mut en löytänyt 🙁 Olisin kyllä sun punaisen tukan erottanut jos olisit eteen sattunut! Seuraavan kerran sitten 🙂

   Nyt lepoa ja ruokaa siellä! 🙂

 3. Heta kirjoitti:

  Jonna, hienoja oivalluksia. (: Olet persoonallinen ja sievä, tykkään sinun asenteesta ja tyylistä – olet helmi.

 4. heikkopeikko kirjoitti:

  Voi tempaus! Tasan ei käy onnenlahjat… Mulle on tosi helppoa hahmottaa tekniikkaa, mutta voima puuttuu. Eikä sitä tunnu tarttuvan millään, varsinkaan olkapääosastolle. Kaikki ylöstyöntävät, overheadit ja HSPUt ei vaan lähde, koska ei voimaa. Clean hyvä, jerkki pari kymmentä kiloa jäljessä…

  Mutta reeniä vaan, eipä siihen muukaan auta 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No tasan ei käy joo! Meidän pitää yhdistää kummankin parhaat puolet: sulta tekniikka ja multa voima 😀 Mulla taas toi voimapuoli pelaa suht hyvin, mut noiden tekniikoiden kans…. aaaargh! Kun yhden jutun saan kuntoon niin seuraava aiheuttaa päänvaivaa 😀

   Reeniä reeniä, sillä sitä oppii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *