Hae
Palasia Arjestani

Irtikatkipoikki

Kävin eilen kiropraktikon käsittelyssä. Se joutu aika kovasti runttaamaan tota mun selkää, kun nikamat ei tahtoneet naksahtaa paikoilleen ei sit millään. Vanhojen vaivojen lisäks oli tullut kaks lisää, oikein mukava. Mietittiin siinä sit, et jos samalla mallilla jatkuu niin missä kunnossa olen 20 vuoden päästä. Sain myös aika paljon noottia jalkojen kireydestä. Ja nyt puhutaan lihaskirydestä eikä mistään rasvan vähyydestä. Kutsit ei todellakaan näy kannikoissa 😀 Kiron mukaan mun lihastyyppi on normaalia tiukempi eikä musta mitään voimistelijaa koskaan saiskaan. Spagaattiakin on kuulemma ihan turha alkaa harjotella, tuskin taipusin siihen koskaan.

Kuulemma osa näistä selkävaivoista johtuu varmastikin juuri takareisien kireydestä ja sen takia ne kasvakaan kovin suurella vauhdilla. Lihaksilla ei yksinkertaisesti ole tilaa kasvaa. Nyt sit sain vihdoin ja viimein kunnon herätyksen panostaa enemmän venyttelyyn.

Varmaan osaksi maanantain selkätreenistä ja tiistain kiron käsittelystä yön aikana selkä meni ihan kramppiin. Hyvä kun sängystä pääsin ylös ja aamulla meinas tulla itku kun housutkin oli äärimmäisen vaikeeta askarella jalkaan. Eihän siinä muu auttanu, kun soittaa töihin ja sanoa ettei tästä tule mitään, kun en istumaankaan pystyny. Lääkäri-täti sano, et joku noidannuoli kramppi siel on ja ei muuta kuin pari päivää saikkee ja kasa lääkkeitä nassuun. Tää päivä on menny aika lailla melekosessa lääkehuurussa. Oon nukkunu melkein koko päivän. Nyt alkaa taas jomotella tonne selkään siihen malliin, et ei tuu paljon juttua.. eli itse eiliseen treeniin siis, joka ei kulkenu kovin hyvin..

1a. Vinopenkki kp
6*23,5kg
8, 6*21kg

1b. Ristitalja vaakatasosta
14, 10*30 lbs
18*20 lbs

2. Penkki powersmith
5*50kg Tää meni kyl ihan ketuiks kun tanko kolis koko ajan tukiloviinsa..
10, 8*45kg Näissä nyt oli sit hommat ihan kohillaan. Oli muuten vissiin jo kuudes viikko, kun en päässy tekemään normipenkkiä. Turha vissiin ees haaveilla.

3. Vipunostot kp tasapenkillä
9*11kg
11*10kg
12, 10*8kg
Palautukset 30 sekkaa.

4. Hk kp istuen
10, 8+3*10kg
Eka sarja molemmat kädet yhtäaikaa ja tokassa noi kolme viimestä toistoa tein käden kerrallaan.

5. Hk scott suoralla tangolla
5*25kg Tää on kyllä semmonen murheenkryyni koko liike. Ei kule niin ei kule. Alla video.
10*20kg Ja heti kun isäntä tulee tarkistamaan tekniikan niin sit kulkee ja tuntuu.

6a. Hk scott mutkatangolla
12, 10, 8*25kg Hitaasti ja puristellen.

6b. Keskitetty hk kp
12, 10, 8*6kg

On kyllä ihan jumissa ja juntturassa koko tyttö. Eikä ihmekään jos on taas pitkään aikaa ollu noi nikamat ihan ketuillaan niin eihän se lihaskaan varmasti pääse ihan normaaliasennossa ja olotilassa olemaan. Yöks joutuu kyllä ottamaan vielä särkylääkkeen jos haluan nukkua..

Tänään oli ensimmäinen lepopäivän mukainen ruokasysteemi uudella ruokaohjelmalla. Ja tältä tämä päivä on näyttänyt ruokailuiden osalta.

Klo 5.30
50g kaurahiutaleita
200g raejuustoa
mehukeittoa
vitamiinit ja 0,5 litraa vettä

Klo 9.00
250g rahkaa

Noin klo 10.30 lääkärin jälkeen
tuoreita mantsikoita, kirsikoita ja herneitä. Kaikkia kohtuudella.

Klo 13.00
150g oma tekemiä jauhelihapiffejä
paljon salaattia, kurkkua, tomaattia ym

Klo 16.30
30g protskua
mantsikoita
Olis pitäny tehdä tonnikalasalaattia, mut olin just heränny ja oli kauhee nälkä. Siksi näin.

Klo 20.00
200g broilerin rintafilettä
2 täysjyvänäkkäriä
2 siivua aamupalajuustoa

Klo 23.00
250g Ehrmannia
mantsikoita tai muita marjoja. Katotaan mitä pakkasesta löytyy.

Eilen tein tosi hyvää jauhelihakastiketta johon laitoin Pirkan chilitomaattimurskaa. Oli muuten hyvää! Joutuu toistekin ostamaan sitä.

Nyt katsomaan diiliä. Muistakaa osallistua kisaan! Jokainen kommentti on oma arpalippunsa!!!! Huomenna se olis taas jalkareenin paikka. Katotaan mitä toi selkä sanoo..

13 kommenttia

 1. Mölliskö kirjoitti:

  Mää katon kanssa diiliä tässä samalla…. aika paha toi huutava mikki…kai ne häviää…Prikan vai Pirkan? Pitää ostaa! 🙂

 2. Ninnu kirjoitti:

  Mulla myös ton mun selän kanssa varmaankin aika samnlaista ongelmaa, kun sulla. Jalat ihan äärettömän jumissa aina jalkatreenien jälkeen. Nytkin pariin päivään en oo pystynyt kunnolla edes kävelemään, kun etureisiin sattuu joka askeleella! 😀 Ja se sitten vetää ton selänkin tosi jumiin! :(Mut tsemppiä sulle ton selän kanssa, toivottavasti helpottaa kivut pian!

 3. Auppis kirjoitti:

  Meilläkin mies vannoo tuon chilitomaattimurskan nimeen. Ja nimenomaan Pirkan. Sillä saa kastikkeeseen tosi hyvin sävyjä varsinkin jos vielä lisää siihen myös sitruunamehua! Kannattaa testata. 🙂

 4. katjuska kirjoitti:

  Aikas hanurista noi jumit, koskaan ei tiedä mistä mikin johtuu.. kaverilla leikattiin polvi ja myöhemmin selvis et ei polvessa mitään vikaa reidet vaan niin jumissa…Venyttely tekee terää, mut koskaan en tee sitä tarpeeksi.

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Mölliskö: Pirkan 😀 Diili on aivan huippu! Onneks älys se biaaatch lähtee ite..Ninnu: minkälaisia venytyksiä sä teet yleensä? Kun toiset sanoo, et pitäis tehdä dynaamisia venytyksiä ja toiset taas staattisia. Ota tosta nyt selvää. Vai pitäiskö tehdä sekasin molempia?Auppis: pistetään muuten se sitruunamehu vielä kokeiluun! Tänks vinkistä :)Katjuska: sama vika mulla, tulee venyteltyä aivan liian vähän. Nyt joutuu panostamaan ehkä enemmän siihen toimintaan jos haluan et noi lihkasetkin kasvais vielä lisää. Hauska olis tietää et paljonko tällainen synnynäinen lihasten jäykkyys sit syö pois lihaskasvusta. Kuinka iso sitä jo oliskaan? 😀

 6. AnZu kirjoitti:

  No voehan perse! Kylläpä tuli nyt mullakin kunnon herätys venytellä. Jumalauta, ei ihmekään jos oon tämmönen rimppakinttu ja tällä menolla pysyn ikuisesti sellasena! :O NOUUUU!!!

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  En oo itekkään ees ajatellut sellaista mahdollisuutta, et mulla vois olla luonnostaan kireet lihakset ja sen takia ainakaan takareidet ei ole kehittyneet kovin hyvin. Voiskohan olkapäissä olla sama homma..Nyt vaan sit porukalla venyttelyhommiin ja tytöt kasvaa silmissä 😉

 8. katjuska kirjoitti:

  Kyllä venyttely kannattaa. vapariin harjoitelessa siitä on yllätys yllätys hyötyä. Nyt on venyttely jäänyt ja sen huomaa. Joka paikkaa sattuu, ja palautuminen hidasta…. Ollaan super lihaksikkaita ja venyviä syksyllä.otetaan venyttely kisa… lähtö kuva ja kun sen saa kuva… :)itselleen vaikea liike. Esim pää polviin, spagaatti ym.

 9. Jonna1983 kirjoitti:

  Spagaattiin mä en kyl koskaan taivu, mut erittäin hyvällä tuurilla saattais pää mennä polviin. Tai sit ei :DHäviäisin kyllä ton kisan ihan mennen tullen.

 10. Anonymous kirjoitti:

  Mulla kans samantyyppiset lihakset. Itse ainakin olen tehnyt jaloille ensin dynaamisia venytyksiä ja päälle pitkät venytykset. On toiminu. Mulle on sanottu, että tällainen lihastyyppi erottuu parhaiten, että jotain hyötyä tämän lajin kannalta :)t. Maria

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Maria: minkälaisia dynaamisia venytyksiä sä teet? Olisko jossain ohjeita? Mulla loppuu mielikuvitus kesken..Jaajaa, että erottuvuutta siis on luvassa 😀 Sehän on sit vaan hyvä juttu! Monilla naisilla ainakin jalkojen kohdalla erottuvuus on aika suuri onkelma, mut tuntu itelläni ainakin jalat kiristyvän suht hyvin viime dieetillä, et vielä siis on toivoa… 🙂

 12. guarana kirjoitti:

  Kokeilin tota suoralla tangolla tehtävää hauiskääntöä, ekaa kertaa joko ikinä tai sit tosi pitkään aikaan. Ajattelin ettei se varmaan mitenkään kovin paljon eroa tosta mutkatangolla tehtävästä mut kyllä vaan erosi. 😀 Scotissa en uskaltanu kokeilla kun siinä kädet joutuis oleen vielä enemmän kummallisessa asennossa. Onks tosta jotain parempaa hyötyä niinkun mutkatangolla tehtävään versioon verrattuna? 😀 En tykänny kyllä. 🙁

 13. Anonymous kirjoitti:

  Tosi hankala netissä selittää, mut käy jollain fyssarilla, niin saat varmasti pätevät ohjeet.Venyttelyintoa! :)t. Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *