Hae
Palasia Arjestani

Ja niin repsahti taas ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Syöminen on sitten vaikea taiteenlaji. Ainakin mulle. Mä haaveilen, että syöminen olisi mulle helppoa eikä sitä tarvitsisi sen enempää miettiä ja analysoida. Haluaisin osata syödä terveellisesti ja puhtaasti viikolla ja herkutella viikonloppuisin hillitysti. Mun haaveissa osaisin laittaa maistuvaa kasvisruokaakin ja saisin tyttärenkin sitä syömään. Me leivottaisiin yhdessä terveellisiä herkkuja ja nautiskeltaisiin niitä lauantai-iltana kynttilän valossa töllöä katsellen. Todellisuus eroaa aika paljon mun kuvitelmista.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mun syömiset menee tällä hetkellä selkeissä sykleissä. Pari viikkoa menee siististi ilman sen suurempia repsahduksia. Älkääkä käsittäkö väärin, en todellakaan ole mikään natsi, vaan sallin itselleni pienen herkun myös viikolla. Mulle puhtaasti syöminen tarkoittaa sitä, että syödään säännöllisesti ja riittävästi. Silloin ei edes tee mieli mitään herkkuja. Repsahdus sen sijaan tarkoittaa kunnon ruuan korvaamista jollain ihan huuhaalla, joka johtaa yleensä myös puolikkaan suklaalevyn tuhoamiseen. Saan pidettyä itseni ruodussa aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten alan pikku hiljaa lipsumaan tavoistani. Syön siis mitä sattuu enkä jaksa kauheasti panostaa ruokiin. Ajaudun tilaan, jossa ruoka ei ole enää nautinto vaan silkka pakko. Syön mitä sattuu kaapeista löytymään.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetViime viikko oli juuri tällainen repsahdusten viikko. Ok, olin sairaana, mutta jääkaappi oli täynnä kunnollista ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Ei varmasti olisi ollut siitä kiinni etteikö kaapista olisi löytynyt hyvää ja terveellistä syötävää. Silti minä eläin lähinnä leivällä ja suklaalla. Neljä palaa leipää paahdettuna upposi ihan kevyesti ja vielä jäi ikävä pikku nälkä, joka taltutettiin Oreo-suklaalla. Eipä tainnut mies saada yhtään palaa siitä levystä…Viikonloppuna tehtiin vielä itse hampurilaisia ja siihen kylkeen vielä jäätelöä, donitsia ja karkkia. Hyviähän ne on, en sitä kiellä, mutta kun on viikolla syönyt jo miten sattuu, niin ehkä viikonloppuna olisi voinut skarpata. Nyt ollaan kuitenkin taas oikeilla raiteilla ja syödään oikeaa ruokaa eikä olokaan ole niin väsynyt kuin viime viikon paahtoleipäpeijaisten jälkeen 😀 Ehkä treenaamisenkin kannalta fiksua ottaa taas itseään niskasta kiinni. Seuraavaa repsahdusta odotellessa!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tuosta leivästä haluan kertoa vielä sen verran, että juuri sopivasti sairastelun alussa sain Buzzadorilta paketin, jossa oli Schärin uusia gluteenittomia leipiä sekä keksejä. Olen toiminut Buzzadorina jo vuosikausia ja silloin tällöin saan testattavaksi tuotteita, joista kerron eteenpäin ja kirjoitan arvosteluni buzzadoriin. Leivät oli valmiiksi viipaloituja ja me syötiin niitä tytön kanssa paahdettuina. Vitsi ne olikin hyviä! Tyttö tykkäsi eniten vaaleasta versiosta, mutta itse pidin enemmän näistä tummemmista versioista, joissa oli myös siemeniä seassa. Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa Schärin tuotteet täältä. Jos Buzzadoriksi liittyminen kiinnostaa niin sen pääset tekemään täältä. Lisää suosittelijaksi (jos sitä kysytään) minut eli Mandi83.

Onko teillä pysynyt ruokavalio hyvin hanskassa?

Ps. Mä söin viisi päivää putkeen Härkis-italianpataa, pikkusen kyllästyttää koko härkis!

5 kommenttia

 1. henna kirjoitti:

  Mulla oli kans pari viikkoo liikaa repsahtelua, viikollakin muutama pala suklaata, berliinin munkkia tmv. olin ihan kamalan väsynyt ja nyt onki menty taas alkuviikko normaalilla ruokavaliolla, virtaa riittää paljon paremmin! palaan taas siihen että arkena kunnon ruokaa ja vkl voi sitte vähä herutellakki hyvällä omatunnolla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä, juuri näin! Itsekin huomannut olotilan olevan paljon virkeämpi kun jättää kaiken ylimääräisen hötön pois viikolla. Muutaman palan tummaa suklaata tai raakasuklaata kyllä syön viikollakin hyvällä omalla tunnolla. Samoin kuin välillä itse tehtyjä sokerittomia herkkujakin 😉 Mutta fiilis ehdottomasti energisempi näin!

 2. Kata kirjoitti:

  Toi Empower mint on ehkä parasta jätskiä ikinä!!! <3 Mut joo, lipsuu ja repsuu täälläkin. Viime viikko oli huono, taisin kaks päivää olla ilman herkkuja ja muut päivät meni plörinäksi. Eikä mitkään pikkuherkut ollut kyseessä, vaan jäätelöä purkkikaupalla, puol kiloa irtsareita jne… Tällä viikolla oon taas tsempannut ja yritän nyt arkena pysyä ruodussa, niin voin viikonloppuna herkutella paremmalla omallatunnolla.

  PS. Mä en pahemmin tykännyt härkiksestä, jotenkin tosi tympeän makuista… :/

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle toi Empower mint taas oli pienoinen pettymys. Varmaan ihan sen takia, että rakastan minttua yli kaiken ja odotukset olivat kovat. Kyllähän tuota toki syö 😀 Härkis on munkin osalta hetkeksi taputeltu. Ei maistu nyt ei sit ollenkaan!

 3. gunagolu kirjoitti:

  Mä olen nyt kaksi kuukautta ollut niin, etten ole itse ostanut mitään herkkuja kaupasta. Jos joku tarjoaa kylässä tai työpaikan pöydällä on jotain hyvää, niin saan ottaa. On toiminut tosi hyvin mulla kun tällä tavalla on pysynyt hyvin hallinnassa herkkujen määrä. Ja säästyyhän tässä myös rahaa 🙂 Loppuvuosi jatkuu ainakin samoilla linjoilla. Jos tuntuu edelleen hyvältä, niin tammikuukin menee näissä merkeissä. Vaikka paino ei olekaan pudonnut tällä tavalla, niin ainakin suuremmat herkkuhimot ovat pysyneet poissa ja herkuttelusta ei ole tullut jälkikäteen morkkista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *