Hae
Palasia Arjestani

Voiko treenata ilman tavoitteita? (+arvonta)

*yhteistyössä Mobilefun*

Muistatte varmaan miten innoissani olin kun aloitin crossfitin? Olin aivan liekeissä jokaisesta treenistä ja odotin innolla seuraavaa. Olisin helposti voinut treenata vaikka joka päivä ja suunnittelin kaikki menoni treenien mukaan. Tiedätte varmasti senkin, että olen sairastellut nyt todella paljon ja viimeisin treenitauko oli kolme viikkoa. Siinä ajassa ehtii miettimään asioita ja elämää. Vähän joka kantilta. 

C360_2014-06-04-18-37-12-671

Vielä joitain kuukausia sitten haaveilin kisaamisesta ja ajattelin miten hienoa olisi olla niin vahva, kestävä ja osaava, että voisin mennä kisaamaan ja vielä menestyäkin. Nyt kaikki sellaiset ajatukset on pyyhkiytyneet pois. Tuntuu että olen ikään kuin tyhjän päällä treenaamisen kanssa, koska mulla ei ole enää tavoitteena kisata. Olen aina tähdännyt johonkin kisoihin, oli laji mikä tahansa. Mietin, että onko mulla vain motivaatio-ongelmia, mutta syy ei taida löytyä sieltä. Olen vain yksinkertaisesti, vihdoin ja viimein, tullut siihen pisteeseen ettei mun tarvitse tähdätä yhtään mihinkään.  Voin liikkua ihan liikkumisen ilosta ilman mitään suurempia tavoitteita. Aika erikoinen tunne! Erikoinen siis minulle,  koska tunnen olevani jotenkin… No vapaa. Ennen olen ollut kuin kahlittuna niihin tiettyihin raameihin, päivämääriin ja tavoiteltaviin tuloksiin.

C360_2014-06-04-18-36-57-529

Mun ei ole enää pakko orjallisesti noudattaa tiettyä treeniohjelmaa tai boksin treenipäiviä enkä enää sitä haluakaan tehdä. Haluan mennä fiiliksen mukaan! Jos ei huvita treenata painoilla vaan tahdon mennä ulos kävelemään niin sitten lenkkarit jalkaan ja menoks. Jos haluan viettää iltani kokonaan tytön kanssa puuhastellessa niin sitten teen niin enkä tunne huonoa omatuntoa väliin jääneestä treenistä.

C360_2014-06-04-18-35-45-525Ennen ajattelin että pelkkä punttitreeni kehittää ja kaikki muu on huuhaata. Eihän se niin mene! Kaikki liikunta on hyvästä vaikkei se pattia kasvatakaan kunhan siitä saa hyvän fiiliksen. Ette arvaakaan miten vapauttava tämä oivallus on! Heti tekee mieli lähteä lenkille tai uimaan ja niin aion tehdäkin kun siltä tuntuu, vaikka heti tänään. Mä luulen, että nyt kun olen oivaltanut taas ettei aina tarvitse treenata hampaat irvessä jotain kisaa tavoitellen, motivaatio treenaamiseenkin alkaa taas palautua ja kehitystäkin taas tulla 🙂 Ihan mahtavaa!

20140604_142655

Kuvat on otettu eilen loistavan ja hikisen treenin jälkeen. Mietin monta kertaa että lähdenkö edes boksille, mut hyvä kun lähdin. Fiilis treenin jälkeen oli aivan mahtava, kunnon endorfiiniopöllyissä pyörin kotona. Niitä oon kaivannut! Napsin kuvat mobilefunilta saamani kaukosäätimen ja telineen avulla. On muuten mahdottoman käteviä välineitä näin bloggaajan näkökulmasta.

kuvia 006 kuvia 007

Latasin puhelimelle camera360-ohjelman ja laitoin vaan patterit paikoilleen sekä kaukosäätimeen että vastaanottimeen. Heleppoo! Okei, ei ollut helppoa 😀 En eka tajunnut, että myös vastaanotin vaatii patterin ja meinasi hermot mennä kun homma ei pelittänyt. Kerran blondi, aina blondi… Teline ja kaukosäädin on olleet mulla ihan päivittäisessä käytössä ja tykkään että ne on todella käteviä. Joku päivä raahaan ne matkassa treeneihinkin testattavaksi 🙂

Sain teille lukijoille arvottavaksi lenkille sopivat bluetooth-kuulokkeet sekä omalle puhelimelle sopivan käsivarsikotelon haluamallasi värillä. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Voit antaa palautetta blogista, kehitysehdotuksia tai kertoa omista ajatuksistasi postauksen aiheeseen liittyen. Aikaa osallistua on sunnuntaihin 8.6 klo 18 asti!

Good luck ja hyviä treenikelejä! 🙂

111 kommenttia

 1. Hanna H kirjoitti:

  Mä olen monen urheilulajin ”sekakäyttäjä” ja rakastan sitä vapauden tunnetta, mikä siitä tulee, ettei treenaamiselle ole mitään muuta tavoitetta kuin oma hyvä olo ja hyvä kunto 🙂
  Yritin viime kesänä yhtä nettivalmennusohjelmaa, mutta siinä rajoitettiin juoksulenkkeilyä (joka on mulle salitreenin ohessa yksi henkireikä) ja totesin, että niin kauan kun mun jalat kantaa ja jaksaa, minähän lenkkeilen ja pyyhin nettiohjelmalla takapuolta 😀
  Koska olen vain ”taviskuntoilija”, ”voin” halutessani yhdistää voima- ja kestävyysharjoittelunkin ilman mitään paineita, koska sen suurempia tulostavoitteitakaan ei ole. Ihanaa 🙂

  Niin ja mukana arvonnassa tottakai 🙂

  • misha kirjoitti:

   Mäkin oon nykyään vapaa ja onnellinen 🙂 reenaan kun huvittaa ja mitä huvittaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mua kutkuttais myös aloittaa juokseminen ihan säännöllisesti. Se olis hyvä bonus kaiken muun ohelle ja kasvattais peruskuntoa kivasti 🙂

 2. Jenny kirjoitti:

  Mukaan arvontaan! Ei oikeestaan oo mitään sanottavaa, hyvä blogi ja kivoja kuvia ! Ruokapostaukset on parhaita!:)

 3. sonetti kirjoitti:

  Mahtavia oivalluksia! 🙂 Olen itse paininut samanlaisten ajatusten kanssa ja yritän päästä irti ajattelutavasta, että pitää noudattaa jotain tiettyä kaavaa juuri liikkumisessa ja syömisessä. Pienin askelin eteenpäin. 🙂

  Lähden mukaan arvontaan!

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on. Mäkin olen aivan liian pitkään mennyt tietyllä ohjelmalla ja varsinkin bodausaikana noudatin niin orjallisesti tiettyä viikko-ohjelmaa et enää en jaksa. Mennään fiiliksen mukaan! 😉

 4. Lotta kirjoitti:

  Treenaaminen on mulla välillä kovinki muita menoja määrittävä asia, mutta toisinaan taas treenitauot venyy ilman sen kummempaa syytä pitkähköiksikin. Mutta sehän on vaan elämää, ei aina innosta ja kiinnosta samat jutut. 🙂 Arvonnassa oon mukana.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä suunnittelen myös usein kaikki menot treenien mukaan mut jos välillä tekiskin toisin päin? Mulla on tulossa juhannuksen jälkeen vähän pidempi reissu Kuopioon enkä ajatellut sinne kovin kummoisia treenikamoja kuljettaa matkassa 😉

 5. Houdiini kirjoitti:

  Noi kuulokkeet on pitkään pyöriny ostoslistalla, tahdon! 😀 Itse etsin vielä liikunnasta sitä iloa ilman tavoitteita. Pitkälle on kuitenkin tultu niistä ajoista, kun ainoa millä oli väliä oli kulutetut kalorit.

  http://houdiinitaikoo.blogspot.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Muutama vuosi sitten mullakin pyöri päässä vain ja ainoastaan kalorit. Tosiaan pitkä matka on tultu niistä ajoista, onneksi 🙂

 6. M kirjoitti:

  Kivan näköiset nuo teidän uudet parvekekalusteet.
  Järkevänkuulosia ajatuksia, sitä rentoutta on hyvä harjotella itse kunkin.

  Arvontaan tahdon minäkin

  • Jonna kirjoitti:

   Parvekekalusteet oli nappiostos. Pitkään mietin niiden ostamista, mutta onneksi ostin 🙂 On todella hyvät!

 7. anita kirjoitti:

  Toi on kyllä hyvä oivallus, pidä siitä kiinni ja varmasti tulee kehitystä! (:
  Noi bluetooth-kuulokkeet on munkin ostoslistalla, ois mahtia voittaa niin säästyis nekin rahat! Osallistun siis arvontaan. (:

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on ollut niin surkea vuosi treenien osalta että luulis sitä kehitystä pikku hiljaa tulevan kun ei turhista stressaile 😉

 8. Anu kirjoitti:

  Arvontaan tahdon minäkin. 🙂 Mulla tällä hetkellä projektina oppia nauttimaan liikunnasta ilman että motivaationa on ulkonäön muokkaaminen. Aerobisen liikunnan välttelijänä ja koska haluan nauttia ihanista kesäilmoista, ilmottauduin syksypuolella kympin juoksulle siskon kanssa. Nyt on vähän pakko raahautua lenkille ainaki kerran viikossa ja voi ihana sitä fiilistä joka on aina lenkin jälkeen. Kumman vaikeeta se lähteminen on aina. Pikkutavoitteet pitää motivaatiota yllä mut joustavuus tuo ainakin itellä sen ilon elämään ja siihen liikkumiseenkin. Paljon mukavampaa kesäilmoilla heilua ystävien kanssa ulkoilmassa ku punttailla itekseen salin hämärissä.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, tuo juoksemisen taito pitäis munkin opetella! Onneksi olen minäkin päässyt eroon ulkonäkökeskeisestä treenaamisesta. Ei jaksa enää motivoida sellainen ollenkaan..

 9. Tiina kirjoitti:

  Treenailu on taas alkanut kiinnostaa, kun keksin sopivan pieniä tavoitteita, jotka eivät liity painonpudottamiseen. Myös pinterestissä ja facebookissa pyörivät 30 day challenget innostavat tavallaan, niitä pitää vain noudattaa rennolla otteella, ei tehden kuukauden suunnitelmiaan niiden mukaan 😉 Lisäksi kesällä juoksu (tai minun tapauksessani hölkkäily..) on pop!

  • Tiina kirjoitti:

   Oho, näemmä lähti liian aikaisin.. Mutta siis tuollainen käsivarsikotelo on ollut ostoslistalla jo useamman vuoden, ei vain ole saanut aikeiseksi ostaa, joten pakko yrittää arvonnan kautta.

  • Jonna kirjoitti:

   Aa, ne 30 päivän haasteet on muuten hauskoja! En ole itse vielä mihinkään lähtenyt mukaan, mutta duunissa tekivät juuri jotain vatsajuttua. Olis kiva kyllä joskus kokeilla 🙂

 10. toktok kirjoitti:

  Vähän samat fiilikset treenaamisesta! Mä oon ollu lapsuuteni ihan treenaamaton ja pari vuotta sitten mua puras liikuntakärpänen. Ei ollu omasta mielestä vaan mitään järkeä treenata jos ei treenannu TOSISSAAN :DD.
  Nyt oon vihdoin hiffannu et voin oikeesti liikkuu vaa siks et se on kivaa. Valita ne treenit joita huvittaa tehä tai pitää viikon tauon jos siltä tuntuu 🙂

  (Ja joo, hitto oon kuolannu noita bluetooth -kuulokkeita! Sormet ja varpaat ristissä et arpaonni osuu kohalle)

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, mulla alkaa noi tempaustreenit olla sellaisia että mietin pari kertaa lähdenkö vai en 😀 En vaan tajuu koko liikettä ja se turhauttaa. Toisaalta kun ottaa sen lystin kannalta niin hauskaahan se on! Ei treenaamisen tartte enää olle niin vakavaa 🙂

 11. Nella kirjoitti:

  Mukana ollaan! Mie annan palautetta sun blogista, hyvää palautetta! Tää blogi on aito, kerrot rehellisesti miten asiat menee, kuvat ovat hyvälaatuisia, sinä vaikutat aidolta ja mukavalta ihmiseltä! Kiva blogi! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   oi, miten ihana kommentti, kiitos siitä 🙂 Jatketaan siis samalla linjalla!

 12. Heispa kirjoitti:

  Ihan mahtava postaus! Tavoitteellinen treenaaminen on paisunut musta ihan älyttömiin sfääreihin. Se, miten treenaat, määrittelee sut käytännössä ihmisenä. Toisin sanoen, jos et treenaa kovaa ja tavoitteellisesti, oot vätys, surkimus, aikaansaamaton ja mitätön ihminen. Ah! Ite huomasin käyväni nyrkkeilytreeneissä loppupeleissä vaan siksi, että tiesin valmentajani pettyvän, jos en mene. Uuvahdin lopulta täysin ja pidin 2 kk treenitauon. Nyt oon nauttinut kesäkeleistä lenkkeillen, käynyt salilla, kävelyllä ja pyöräilemässä. Oon saanut taas motivaatioa ja intoa nyrkkeilyyn, mutta aion palata sen pariin puhtaasti harrastusmielessä ja aion käydä treeneissä vaan silloin, kun tuntuu hyvältä. Liikunnan tulis olla KIVAA, sen tulis ANTAA ENERGIAA ja auttaa jaksamaan – ei polttaa loppuun, aiheuttaa suorituspaineita tai alemmuudentunnetta ihmisenä. Oon niin kivaa, kun voi taas nauttia liikunnan riemusta!! Mahtavaa, että oot kokenut samanmoisen ahaa-elämyksen asiasta 🙂 Aurinkoista kesää!!

  • Jonna kirjoitti:

   Mahtavia oivalluksia sinullakin! Liikunnan ei tosiaankaan pidä olla kuluttavaa, päinvastoin! Pyöräily olis mullekin hyvä laji. Voisin välillä vaikka pyöräillä töihin, matkaakaan ei olisi kuin 4 km 🙂

 13. Janna kirjoitti:

  Ihan mahtavaa! Siis kuulla, että olet löytänyt treenaamiseen ”rauhan”. Mulle on käynyt samalla tavalla tässä kevään aikana. Salillahan kävin koko viime vuoden alkupuolen, syksyllä jäin kiinni crossfittiin ja taas nyt alkuvuosi väännettin salia. Aika on perheellisinä kuitenkin kortilla ( ja varsinkin nyt kun kuvioissa on vielä PT-opinnot ja kaikenmaailman kursseja viikonloput pullollaan, puhumattakaan toimininnallisista treeneistä joita ohjaan muille), joten on ollut vähän pakkokin miettiä omaa treenaamista. Tällä hetkellä treenaan vähän miten sattuu. Crossfitissa en käy enää lainkaan, mutta vastaavaa harjoittelua tulee toiminnallista treeniä tehdessä. Salilla käyn kun huvittaa. Välillä juostaan ja kävellään. Kesällä todennäköisesti veneillessä heilutaan rantakallioilla kahvakuulilla.

  Mä tavoittelin jossain kohtaa niitä isoja lihaksia (ihailin sun isoja käsiä!) ja hetken haaveilin jopa niistä lavoista. Nyt tuntuu, että haluan terveen kropan, jolla jaksan treenata, jossa on vähän voimaa ja sopivasti muotoa – sekä lihasta, että sitä naisellisuutta. 😉 Mä tahdon voida hyvin!

  Toivottavasti säkin pysyisit nyt terveenä, että saisit tehdä mitä huvittaa! 🙂

  Aurinkoisia kesäpäiviä teille!

  • Jonna kirjoitti:

   Terveenä pysyminen ja hyvinvointi on mullekin nyt ykköstavoitteena. Kaikki muu tulee kaupan päälle 🙂

   Sulla onkin nyt paljon häppeninkiä elämässä, nauti siitä! Kun osaa suunnitella menot ja muut oikein niin kaikki tapahtuu omalla painollaan ja niistä pystyy nauttimaan 🙂

   Lämmintä kesää <3

 14. Saara kirjoitti:

  Hei Jonna!

  Minulla ei ole kuin positiivista palautetta sulle antaa! 🙂 Tää blogi ja sinä <3 EXTRAhyvää on lähiaikoina ollut rivakka postaustahti, niin kivaa!! Se on hyvä välillä oivaltaa asioita treenamiseen liittyen ja toki on myös normaalia, että motivaatio sekä tavoitteet vaihtelevat ajoittain. Ei sitä aina jaksa painaa täysillä tavoitteisiin, vaan joskus pitää höllätä ja nauttia siitä että pääsee ihan vaikka ulos lenkille. 🙂 Hihi, osallistun tällä kommentilla arvontaan! Ajattelen ihan just näin miten tänne kirjoitinkin, mutta piti tulla nyt ihan ääneen kirjoittamaan kun on NOIN hyvät palkinnot mahdollista voittaa! 😀 Hauskaa kesää sulle ja perheellesi!

  • Jonna kirjoitti:

   Iso kiitos palautteesta! 🙂 Blogia olen yrittänyt nyt päivitellä useasti ja tällä hetkellä tuntuis asiaa olevan enemmän kuin ehdin kirjoittaa. Välillä taas on vähemmän asiaa niin sitten kirjoitan vähemmän ja keskityn kaikkeen muuhun 🙂 SAma se on treenaamisen kanssa. Sillon kun on motivaatiota niin mennään ja lujaa ja sit kun ei ole niin höllätään.

 15. Rosa kirjoitti:

  Täällä myös painittu samoissa fiiliksissä, välillä tekee ihan hyvää antaa asioiden mennä omalla painollaan eikä turhia stressaile 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on 🙂 Kyllä se motivaatio sieltä palautuu omia aikojaan!

 16. Rosa kirjoitti:

  Täällä ollu myös samoja fiiliksiä, välillä tekee ihan hyvää olla stressaamatta syökö liikaa vai liian vähän 🙂

 17. Minskuliina kirjoitti:

  Moikka! Sun blogiasi olen lukenut alkuajoilta asti. Mahtavaa tekstiä. Olet maanläheinen ja sellainen tosielämän nainen 😉 ei siis siloiteltuja kuvia ja hehkutusta yhteistyötahojen tuotteista joka ikisessä postauksessa. Pidä sama asenne tähän hommaan niin hyvin menee. Kiva tuo parvekkeen penkki 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jalat maassa meiningillä täällä mennään koko ajan ja sama linja pidetään jatkossakin 🙂 Kiitos kivasta palutteesta!

 18. Mirkku kirjoitti:

  mukana arvonnassa ollaan! Toi käsivarsikotelo onki ollu jo pitemmän aikaan ostoslistalla mutta ikinä sitä ei tule ostettua. 😀 Mä kyllä niin tykkään sun blogista. Osaat ottaa rennosti ja postauksesi on aina mukavaa luettavaa. 😀

 19. Eea kirjoitti:

  Noh, mulla taasen ikinä ei mitään tavoitteita ole ollutkaan ja nyt mietin, että pitäs varmaan jotain konkreettisempaa keksiä että sais treeni-intoa takasin. Kurja fiilis tulee kun ei ole liikkunut pitkään aikaan, mutta se menee helposti ohi kun aloittaa vaan uudestaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ehkä sun tavoite voisi olla liikunnan saaminen takaisin arkeen? Eihän se sen kummempaa vaadi 🙂 Jos alkaa innostaa enemmänkin niin sitten vain nostaa tavoitteita! Pääasia että löydät liikunnan ilon uudelleen 🙂

 20. milla kirjoitti:

  hei parvekkeesi näyttää mahtavalta! tosi hieno toi tuolisysteemi! blogiasi on hauska lukea koska se on niin monipulinen!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos kivasta palautteesta! Tuo parvekkeen sohva oli loisto ostos 🙂

 21. Heidi kirjoitti:

  Moro Jonna!

  Piiiitkästä aikaa pakko kommentoida! Ei tosin arvonnan takia vaan koska mietiskellyt juurikin samoja asioita viime aikoina. Pitkään kuvittelin, että en saa edes lähdettyä salille, jos mulla ei ole kisatavotetta: mitä varten mä siellä sitten käyn?? Nyt kun tuosta hevostelusta on tullut suurempi ja suurempi osa elämää, ja koska noiden elukoiden kanssa on vaan PAKKO ottaa rauhassa, niin jostain mielen syövereistä on tullut oivallus tekemisestä vain tekemisen vuoksi 🙂

  On ollut mahtavaa huomata, kuinka sitä voikaan oppia armollisemmaksi itselleen ja olla syyttelemättä itseään laiskuudesta ja saamattomuudesta, jos salille ei vaan huvita/jaksa/viitsi lähteä vaan mieli tekee tehdä jotain ihan muuta. Ehkä mulla onkin aikaa harrastella niitä kaikkia lajeja, mitä haluaisin, ilman että niihin kaikkiin tarvitsee paneutua täydellä sydämellä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Oi kun pääsis taas ratsastamaan. Se on aivan huippua! Joo, eihän kaikka tarvitse treenata tosissaan vaan voi liikkua ihan vain liikkumisen ilosta 🙂 Sullakin salitreenit vain tukee ratsastusta eli niistä ei kannata stressailla vaan tekee sen mitä huvittaa ja viitsii.

 22. Soile kirjoitti:

  Mäkin treenaan paljon fiiliksen mukaan ja kehityn silti. Kun on riittävästi vapautta ja väljyyttä treeneissä niin motivaatiokin sen kun vaan kasvaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sitä vapautta mäkin tavoittelen. Treenaamista ilman suurempaa stressiä – sillähän sitä kehitystä tulee!

 23. Ama kirjoitti:

  Voi miten hyvä kirjoitus! Itselläni on välillä todella pakonomaista treenaaminen ja juuri tota että suunnitellaan kaikki tekeminen treenien mukaan. En sydänsairauden takia voi ikinä kisata joten ihan tyhmää!

  • Jonna kirjoitti:

   Välillä tekee ihan hyvää irtautua sitä pakonomaisesta aikatauluttamisesta. Treenaa jos huvittaa ja jos on jotain muuta niin sitten pitää vähän väliä. Itse tykkäisin käydä enemmänkin kävelyllä, koska siellä saan aina pään nollattua täysin. Meditaatiolenkkejä <3

 24. Henna kirjoitti:

  Mäkin oon huomannu, että on paljon mukavampaa treenata, kun siitä ei tee itselleen ”pakkoa”, vaan tekee sitä silloin kun tulee se fiilis! Mulla ainakin pysyy motivaatio sillä tavalla paremmin yllä 🙂 Ja mukana arvonnassa!

  • Jonna kirjoitti:

   Samaa mieltä. En varmaan enää kykenis millekään tiukalle kisadieetille, jolla pitää treenata tietyn verran ja tiettyinä päivinä. Ihanaa kun on valinnan vapaus 🙂

 25. Sara l kirjoitti:

  Mä oon taas kesän alkaessa alkanut enemmän fiilisliikkumaan, kun keväisin ja syksyisin lipsuu välillä suorittamisen puolelle, vaikka pääosin treenaamisesta nautinkin! se vaan sopii siihen muutenkin säntillisempään elämään silloin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kesällä onkin ihanaa tehdä kaikkea sellaista mitä ei talvella pysty tekemään, kuten köpöttämään lämpimässä säässä, pyöräilemään ja pelailemaan ulkopelejä 🙂 Nautitaan lämmöstä ja kesästä!

 26. Elina S kirjoitti:

  Mullaki treenit kulkee ihan fiilispohjalta nykyään. Työt on jo niin raskait ettei aina vaan jaksa mennä salille. Tommonen teline pitäs itelläki hommata, snapremoten ostinki jo mobilefunilta vähä aika sit. Ja tommoset bluetooth-kuulokkeet ois kyllä kiva voittaa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ootko vielä tehnyt kotitreenejä? Jos duuni on fyysisesti raskas niin ei siinä kauheita jaksa sykkiä iltasella… onneks mulla on siisti sisätyö 😀

   • Elina S kirjoitti:

    Oon mä sillon tällön. Nyt mullaki oli tossa todella paljon sairasteluja ku työt alko. Pöly, siitepöly, katupöly ja ties mitkä kaikki mahdolliset sai ihan kauheet allergiaoireet päälle mutta nyt on alkanu kokonaan helpottaa. Nyt alkaa Dailyhiitillä (bodyrockilla) joku 30 päivän haastesysteemi johon ajattelin osallistua huvikseen, neku on niin sopivan lyhyitä niin vois tehdä aamulla ennenku lähtee sinne töihin repattaa.

 27. kaisa kirjoitti:

  Kiitos inspiroivasta blogista, jonka postauksia lukee aina yhtä mielellään!:-) Mukana arvonnassa ollaan myös ja hyvää kesää sinnepäi:)!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla 🙂 oikein ihanaa ja lämmintä kesää sinullekin!

 28. Mariem kirjoitti:

  Kirjoitit juuri sellaisesta fiiliksestä, johon itsekin haluaisin päästä. Liikunta harrastettaisiin vaan hyvän olon vuoksi spontaanius mukana pitäen! Toki on hyvä olla myös tavoitteita, mutta silloinkin pitää muistaa nauttia enemmän itse matkasta kuin määränpäästä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Crossfittihän on siitä hauska laji, että se on yhtä matkaa koko ajan. Lenkkeilyt, pyöräilyt ja muut oheisharrasteet vain tukee sitä 🙂 Ja välillä on hyvä levätäkin!

 29. Pia kirjoitti:

  Mä oon treenaillut ihan omatoimisesti ja lähinnä kunnon kohottamisen takia. Hyvä kunto ja voima auttaa mua myös jaksamaan työssäni, jossa täytyy nostella paljon. Mä ajattelin syksyllä lähteä kokeilemaan jotain crossfit-henkistä, koska tuntuu etten osaa itse enää haastaa itseäni riittävästi.

  • Jonna kirjoitti:

   Itse olen myös huomannut, että hyvä kunto auttaa jaksamaan töissäkin paremmin ja selkäkin pysyy kunnossa 🙂 Moni unohtaa tuollaisenkin aika tärkeän seikan kuin työhyvinvoinnin treenitavoitteitaan asettaessa. Mun mielestä se on yksi tärkeimmistä syistä treenata! Kun on hyvässä kunnossa fyysisesti niin jaksa pyörittää arkea ja tehdä työnsäkin kunnolla 🙂

 30. Elina kirjoitti:

  Mielenkiintoista pohdintaa tässä postauksessa. En ole ikinä oikeastaan itse tullut ajatelleeksi asiaa, koska jostain syystä mulla on viimeiset pari vuotta ollut treenimotivaatio todella korkealla vaikka mihinkään kisoihin en ole ikinä tähdännyt eikä kilpaileminen (muita kuin omaa itseäni vastaan) kiinnosta. Tavoitteita on silti vaikka muille jakaa. 😉

  Mukana arvonnassa myöskin!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla että sulla on pysynyt treenimotivaatio korkealla! Mulla se taas laski aika paljon sairasteluiden aikana ja pieni irtiotto tavoitteellisesta treenaamisesta tekee vain hyvää. Luulen, että kun pysyn terveenä pidempään niin motivaatiokin alkaa nousta ja von taas asettaa pieniä tavoitteita. Jos niin tahdon 🙂

 31. Leea kirjoitti:

  Tykkäsin tän postauksen mielenkiintoisesta pohdinnasta, itselläkin pyörinyt samat asiat päässä lähiaikoina:) kiitos kivasta blogista ja etenkin reseptit ovat jees! Olen mukana arvonnassa:)

  • Jonna kirjoitti:

   Reseptejä onkin tallessa kokeilua varten aikamoinen läjä! Uusia siis tulossa jatkossakin 😉

 32. armi kirjoitti:

  hyviä ajatuksia! 🙂 mä ite oon pohtinu noita kanssa ja todennu että se fiilis on tärkein. jos olis vuorossa kympin juoksu muttei tee yhtää mieli, nii sit kokeillaa, jos ei toimi nii kävellää se kymppi. tuottanu tulosta – päänupissa enemmän kun kropassa! 🙂 en oo ottanu viimesen kahden kuukauden aikana mun ’tavotteita’ (hyvännäkönen kroppa oli tavoite… oh really, omasta silmästä vaan kiinni! :D) niin rankasti ja oon löytänyt asiat joista oikeesti nautin. enkä stressaa enää 🙂 huhhuh nyt poikkes aiheesta ekan virkkeen jälkeen mut ei anneta sen haitata! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy myöntää, että mullakin on salaisena haavena se naisten kymppi. Vihaan juoksemista, joten ihan senkin takia haluaisin sen juosta tai kävellä 😀

 33. Imppa kirjoitti:

  Kaikki liikunta on oman terveyden edistämistä, joka on parasta mitä ihminen voi itselleen tehdä. Lisänä oikeaa ruokaa, oikeassa suhteessa, höystettynä sopivasti herkuilla. Näin minä ajattelen asian.

  • Jonna kirjoitti:

   Juurikin näin! Riittävästi hyvälaatuista ravintoa, sopivasti herkkuja ja liikuntaa, josta itse tykkää: näillä päästään jo pitkälle 🙂

 34. HenriikkaV kirjoitti:

  Hyvä postaus! Tuntuu että moni ei ymmärrä, että myös ilman tavoitteita voi treenata… tai vaan siksi, että se on omasta mielestä kivaa. Aion jatkossakin ignorettaa muiden höpinät ja treenata vailla tavoitteita 🙂

  Osallistutaan arvontaan samalla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Nykyään tavoitteellinen treenaaminen esim. kisoihin on niin in, että niihin tähtäävät olettaa muidenkin pyrkivän johonkin. Eihän se niin mene! Treenata voi tosiaan ihan vain sen kivuuden vuoksi, ei siihen sen kummempaa määränpäätä tai tavoitetta tarvita. Pääasia, että itse tykkää siitä mitä tekee 🙂

 35. maisa kirjoitti:

  Täyttä asiaa ja itse menen paljon fiiliksen mukaan. Muuten liikunan harrastaminen menee pakkopullaksi. Olen omasta mielestäni löytänyt hyvän balansin.

  • Jonna kirjoitti:

   Balanssi on kaiken avainsana 🙂 Treenaaminen ei missän nimessä saa olla pakkopullaa, siitähän katoa tekemisen ilo kokonaan!

 36. petra kirjoitti:

  Ihanaa luettavaa ku on muutakin kuin sitä ”ihanaa treenaamista” 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, ei se aina niin ihanaa ole. Aika usein koen melkoisia epätoivon hetkiä ja tunnen olevani ihan paska treeneissä. Välillä sitä taas onnistuu ja fiilis on mitä mahtavin! Näin se taitaa mennä elämän kaikilla osa-alueilla 😀

 37. skribentti kirjoitti:

  Nappiarvonta todellakin, kun omat ko. laitteet on lasten toimesta pureskeltuja 😀

  Mä en todellakaan ole mikään kilpailuhenkinen tyyppi enkä ikimaailmassa voisi kuvitella itseäni kisaamaan. Mulle on aina riittänyt oman fiiliksen mukaan liikkuminen – nykyään tulee tehtyä 2-4 treeniä viikkoon vaihdellen seuraavia lajeja: sali, tankotanssi, erilaiset tanssit, lenkkeily, pilates. Mä en edes osaisi mennä minkään viikkokalenterin mukaan, jotenkin se ahdistaisi mua 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Oi että mä tahtoisin kokeilla tankotanssia ja muitakin tansseja. Ja akrobatiaa! Hmm… mikähän päivä lähtis 😀

 38. lilja kirjoitti:

  Mahtava kisa! Itsellä on käynyt treenaamisen suhteen samanlainen oivallus 🙂 nykyään meen fiiliksen mukaan ja se tuntuu toimivan

 39. Tarja Sund kirjoitti:

  Moi,

  myös täältä tulee vain positiivista palautetta, sun blogi on rehellinen ja aito. Tykkään myös noista sun kokkailukokeista ja ohjeista. Mitä taas treeniin tulee, niin tunnistin niin itseni… veljeni joskus sanoi, että sähän treenaat kun kilpaurheilija : onko tossa mitään järkeä. Ja sitähän siinä ei ollut, vasta nyt ole oppinut treenaamaan silloin kuin huvittaa ( useimmiten huvittaa) ja ilman mitään oman itsensä asettamaa pakkoa.Ja treenaan mitä milloinkin, olen kanssa ollut aina innostunut aloittamaan ja kokeilemaan uusia lajeja:-)

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tahtoisin kanssa testata enemmän uusia lajeja, mutta aina ei ole mahdollisuutta lähteä kovin kauas kotoa. Oon odotellut jos tässä meidän lähistöllä avautuisi jokin tanssisali tai vastaava 🙂 Ihanaa olis päästä kokeilemaan uusia lajeja.

 40. Saimi kirjoitti:

  Tahtoo kanssa Bluetooth kuulokkeet.
  Näin keski-iän kynnyksellä olen vihdoinkin oppinut liikkumaan hymyssä suin ja teen vain sitä mikä on kivaa, juoksen, uin, nostelen painoja, jumppaan fiiliksen mukaan. Tätä ennen on kyllä koettu muutama ylikunto, rasitusvamma ja ties mitä.
  Kiitos kivasta blogistasi ja mahtavista ruoka/leivonta ohjeista, erityiskiitos vadelmaraakasuklaakakku ohjeesta. Se on NIIN hyvää 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen, että ikä tuo tietynlaista rentoutta myös liikuntapuolelle. Enää ei tarvitse olla huippukunnossa ja vähissä rasvoissa vaan voi nauttia vaan siitä itse tekemisestä. Sama päätee ihan arjen elämiseenkin.

   Ooh, vadelmaraakasuklaakakku oli kyllä hyvää. Täytyykin tehdä sitä taas joku päivä 🙂

 41. Kaisa kirjoitti:

  Voimia ja terveyttä sille tielle, mihin päädyt 🙂 On ne sitten lajissasi/lajeissasi isoja tai pieniä ratkaisuja.

  Itse harrastan punttipuolta. Tähän asti on ollut mukavaa, jos olen saanut asetettua itselleni jonkin tavoitteen. Näin tietää, mitä siellä salilla tekee. Advanced-ohjelma nyt menossa, viimeinen kuukaisi. Ajattelin jatkaa samaan malliin loppu vuoteen saakka. Sitten pitää katsoa taas uutta etappia 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Pienin tavoittein eteen päin 🙂 Mulla ykköstavoitteena on nyt terveenä pysyminen. Katsotaan taas vähän ajan päästä haluanko asettaa mitään tavoitteita treenaamiselle vai en. Kiire ei ole minnekään 🙂

 42. Johanna kirjoitti:

  Tosi kiva blogi sulla! Vaikutat olevan niin mukavan rento treenin ja ruuan suhteen. Hienoa kesää sinulle!

  http://attkombinera2karlekar.blogspot.com

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Rennolla otteella eteenpäin 🙂 Mukavaa kesää sinullekin!

 43. BlueBerry kirjoitti:

  Treenata voi aina itseään varten, juurikin omaa terveyttä silmällä pitäen. 🙂

  Arvontaan haluan minäkin! Palkinto tulisi todellakin tarpeeseen. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Terveys on elämässä ykkösasia eli sitä tavoittelen minäkin koko ajan 🙂

 44. Katia kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus. Pidän muutenkin tavastasi kirjoittaa ja kertoa asioita. Kiva kuulla, että olet tehnyt tasapainoisen päätöksen. En yleensä juurikaan kommentoi, mutta nyt ajattelin rohkaistua ja kertoa, että tykkään blogistasi ja varsinkin niistä ihanista leipomuksista. Toivottavasti jatkat samalla linjalla 🙂 ja tietty arvontaan voisi tässä samalla osallistua.

  • Jonna kirjoitti:

   Muutama uusia leivontaresepti odottaakin testaajaa eli niitä on tulossa lisää! 🙂

 45. Octavia kirjoitti:

  *sydän*! Tämä postaus! Herätteli taas ajatuksia takaraivosta takaisin parempaan tietoisuuteen. Oon paininut samojen asioiden kanssa ja kielsin itseltäni muunlaisen liikunnan lähes kokonaan, koska eihän se voi tukea punttitreeniä. Lihaksethan katoaa jos käy spininningissä?? Kaikenlaisia ajatuksia sitä on tullut pyöriteltyä. Upeita ahaa-elämyksiä, upea blogi. Enjoy life! :))

  • Jonna kirjoitti:

   No sama oli mullakin! Eihän sitä mitään muuta voi tehdä, koska se on pois crossfitistä. Päinvastoin! Kaikki liikuntaa tukee toistaan tavalla tai toisella. Mahdollisimman monipuolista rasitusta vaan kropalle ja sopivasti lihashuoltoa niin hyvä tulee 🙂

 46. Piasi kirjoitti:

  Mä en treenaile tavoitellakseni jotain vaan liikunnan ilosta. Jos olis joku kova tavoite (ehkä pitäis, mut….) , niin uskoisin kaikesta treenistä tulevan pakkopullaa ja into lopahtais siihen.

  • Jonna kirjoitti:

   Älä vaan tee liikunnasta pakkopullaa itsellesi! Tee niitä asioita joista tykkäät ja mistä olet kiinnostunut. Sillä tavalla säilyy motivaatio ja kiinnostus treenaamiseen 🙂

 47. iidan kirjoitti:

  Sun asenne on ihan mieletön! Ilo aina lukea uudet postaukset. Tän blogin avulla olen itsekin hieman kiinnostunut crossfitistä, mikä on ollut minulle jopa yllätys 🙂 Eikä sovi unohtaa kaikkia mahtavia reseptejä!! Jatka samaan malliin!

  • Jonna kirjoitti:

   No nyt sit kokeilemaan crossfittiä! Ruokaohjeita tulossa lisää 😉

 48. suski e kirjoitti:

  Ihanaa, että olet löytänyt rentouden tuohon treeniin! Uskoisin että sen kautta motivaatio alkaa nousemaan jälleen, ja pääset tosiaan nauttimaan uudella tavalla liikunnasta ja sen tuomasta jälkifiiliksestä. Ja toisaalta, kun kesäkin on, voit nauttia jonkin aikaa muista lajeista, kuten sanoitkin. Metsälenkit, uiminen, lapsen kanssa touhuilu tms, ota niistä kaikki irti nyt. Voihan olla, että syksyllä taas lähtee crossfit -treenit tosissaan ”nousuun” 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Motivaation nousua mäkin toivon ja nyt itseasiassa sellaista on jo havaittavissa! Odottelen vaan että pääsisin mökille juoksemaan mäkiä. Se se vasta kivaa ja vähän erilaista oliskin 😉

 49. Jonna kirjoitti:

  Ihan mahtavaa Jonna! Itselläkin oli heti crossfitin aloitettuani kaikenmaailman kisasuunnitelmia, kun olin niin innoissani. Kuukausien kuluessa on huomannut, että elämä on paljon onnellisempaa kun tekee fiiliksellä. Ihan mitä vaan! Mä oon innostunut paljon pyöräilystä, joka on auttanut jalkojen palautumisessa. Cf-treenejä 2-4 viikossa ja pyöräilyä lähes päivittäin luonnon helmassa. Kroppa ja mieli kiittävät.
  (Tosin jos parin vuoden päästä olen kehittynyt hyvin, mikään ei estä kisaamasta ;))

  Hauskaa kesää koko poppoolle! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla tais käydä samalla tavalla. Alkuinnostus oli todella kova, mutta sairastelu on aiheuttanut mulle aika kovan motivaatiopulan. Näin olis varmasti käynyt monelle muullekin…

   Kyllä tämä taas tästä. Ehkä me ollaan molemmat parin vuoden päästä kisaamassa, mistä sitä tietää 😉

 50. Kaisa kirjoitti:

  Olen juuri vasta löytänyt blogisi. Ihana on! Arvonnassa mukana. 🙂

 51. Merja kirjoitti:

  Moikka!
  Itse en ole ikinä urheillut kilpailumielessä -en nykyäänkään. Liikkunut tosin olen aina, milloin missäkin muodossa. Tässä parin viime vuoden aikana olen ”hurahtanut” hieman kovempaan treeniin ja löytänyt liikunnasta niin paljon iloa elämään, etten sitä koskaan vaihtaisi pois. Monipuolinen liikunta mukaanlukien hyötyliikunta (työmatkakävely ym.) kuuluu arkeeni ahkerasti, ihan parasta! Haluan myös lapsilleni ”tartuttaa” innon liikkumiseen, oli se sitten tavoitteellista tai ei, kunhan voi hyvin! 🙂 ihanaa kesää!

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa kuulla että olet hurahtanut liikuntaan! Minä haluan myös ohjata lapseni liikkumaan ja heti kun vain sopivia harrastuksia alkaa löytymään niin omista treeneistä tingitään sen verran että tyttö pääsee myös liikunnan pariin 🙂

 52. outi kirjoitti:

  Hyvä postaus. Hyvin usein kysytään: mikä sun tavoite on? Laihdutatko? Jne ja ilme on luokkaa ”just!” kun vastaankin että vain oman hyvinvointi on tavoitteeni. Tahdon vain voida paremmin kuin entinen sohvaperuna minä.

  • Jonna kirjoitti:

   Käsittämätöntä ettei jotkut ymmärrä että sinä haluat liikkua vain hyvinvoinnin vuoksi! Sehän on kaikista paras syy liikkua 🙂 Hyvinvointi ja terveys on elämän tärkein asia!

 53. Miira kirjoitti:

  Mulla taas menee just toisinpäin. Motivaatiota riittää salilla niin kauan kuin teen omaksi iloksi ja silloin saan lähdettyä liikkeelle. Mutta nyt kun on jokin tavoite (lisää lihaa selkään jotta se olisi kivuton) niin motivaatio on aivan hakusessa kun pitää tehdä tiettyjä liikkeitä. Kraah!

  Ihania kissoja sulla, toivottavasti saat allergian kuriin ettei tarvitse luopua niistä. Ilmanputsari on pop! 🙂 T: toinen kissa-allerginen kissanomistaja

  • Jonna kirjoitti:

   Ilmanputsaria ollaankin mietitty,mutta nyt oon jo viikon verran ollut täysin oireeton. Sormet ristiin ja toivotaan ettei mitään oireita enää tulis 😉

 54. Anne kirjoitti:

  Tuttu lääkääri sanoi mulle, että on todella tärkeää pitää viikon, jopa kahden taukoa treenaamisesta muutaman kerran vuodessa. Ja tämä ei tarkoita mitään pakollista flunssa taukoa. Jos olet treenannut nousujohteisesti ja kovaa niin tällainen tauko nostaa sut oikeesti uudelle levelille. Tuntuu vaan, että itsellä tästä takoilusta tulee hirvee morkkis. Miten hönöä!

  • Jonna kirjoitti:

   Samaa olen itsekin kuullut. Hermoston on hyvä antaa levätä välillä ihan kunnolla ja tekeehän se hyvää päällekin välillä tehdä jotain ihan muuta. Mulla tuleekin juhannuksen jälkeen pieni tauko treeneihin, kun matkataan tytön kanssa Kuopion suunnalle. En aio sinne treenikamoja raahata matkassa vaan teen jotain muuta 🙂

 55. Sikkuralla kirjoitti:

  Ehkäpä saisin aloitettua taas tauolla olleen juoksuharjoittelun, jos saisin soittimeeni kunnon kuulokkeet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *