Hae
Palasia Arjestani

Kuningas Mave + arvonta


Enpä sit loppujen lopuks jaksanut lähtee mihkään lenkille torstaina, vaan köllöttelin koko illan sohvalla ja puuhastelin kaikkea pientä ja kivaa. Ilmeisesti oli viikolta kertyny vähän univelkaa, koska vetäsin siinä iltapäivästä mukavat 3h päikkärit 😀 Normaalisti riittää ne pienet puolen tunnin woimaunet, mut tällä kertaa piti ottaa ihan kunnon unoset. Tuli tosin vähän liikaa nukuttua, vaikka se mukavaa onkin, koska olin loppu illan aivan tööt. En oikein herännyt kunnolla missään vaiheessa iltaa.. Nooo, siihen päälle vielä 11h yöunet ja aamulla reippaana ylös ysiltä ja kaheltatoista oltiin jo salill selän kasvatus puuhissa!

Taisin vihdoin ja viimein oppia kunnon tekniikan maveen. Eihän tuohon ole mennytkään kuin reilut kuusi vuotta 😉 Jospa ne painotkin lähtis tämän suuren valaistumisen myötä vähän kasvamaan. Unelmoidahan saa ainakin.

1. Kapea ylätalja
10, 8*65kg
16*45kg
Viimesen sarjan tein niin, että jalkaterät osotti penkin taakse ja reidet otti ihan kevyesti tukea jalkatuista. Selkä oli koko ajan täysin suoran enkä laskenut käsiä missään vaiheessa suoraksi liikkeen aikana. Hyvä on tehdä tämmöstä kunnon tuntumapumppailua äärimmäisen hyvällä tekniikalla aina välillä. Ekat sarjat otin kuitenkin vähän ronskimmin.

2. Kulmasoutu vo
8*65kg
9*55kg
Tässä myös toinen sarja toooosi nätisti.

3a. Pullover köydellä
13*80 lbs
12*70 lbs
14*60 lbs

3b. Kapea alatalja
10*65kg
12*55kg
13*45kg
Setin loppua kohden paransin tekniikkaa koko ajan niin, että vikan sarjan tein täysin selkä suorana ilman minkäänlaista heijaamista tai fuskaamista. Eka sarja ei varmaan ollut mikään maailman nätein, kunhan vaan ryskäsin menemään hyvällä temmolla.

4. Mave
2*7*105kg
Eka sarja oli aika tiukka, mut toka tuli suht helposti. Jospa tää tästä lähtis nyt kulkemaan!

5. Ylätalja leveällä eteen
10*50kg
13*40kg
Tässä sama tekniikka kuin kapean ylätaljan vikassa sarjassa eli tooosi nätisti tehtiin.

6. Sivuviparit istuen kp
10*7kg
13*6kg
12*5kg
13*4kg
12*3kg
Kaikki sarjat käsi kerrallaan ja tosi lyhkäsillä palautuksilla.

7. Viparit kulmassa kp
12*7kg
15, 14, 13*3,5kg
Yks salisetä neuvo mulle aika hauskan uuden tekniikan takaolkapäävipareihin minkä se oli oppinut ite Thaimaassa. Sitä tekniikkaa on kauheen vaikee selittää, pitäis melkein ottaa joku kerta videolle. Siinä seisotaan selkä melkein suorana ja otetaan kässärit kädessä kunnon jämäkkä etuposeasento kämmenet itseen päin. Siitä lähdetään sitten viemään käsipainoja taaksepäin ja hieman sivulle jännittämällä takaolkapäitä. Liike on suhteellisen lyhkänen, mutta tuntuu!!

Reenin päälle otin vielä vajaan 30 minsan intervallipyrähdyksen matolla juosten. Se vaan on niin kivaa 😀 Tänä aamuna kävin tekemässä jo 50 minsan aamulenkin ja illalla sit vielä salille. Ja yöks töihin, jipii..

Niin se arvonta! Osallistuminen tapahtuu kommentoimalla tätä tai muita viikonlopun aikana tulevia viestejä omalla nimimerkillä. Kaikkien anonyymien tulee siis keksiä itselleen viestin loppuun nimi, josta heidät tunnistaa. Jos kaksi henkilöä osallistuu samalla nimellä ja se sattuu voittamaan niin valitsen sen, joka on vastannut ensimmäisenä. Eli keksikää sellainen nimimerkki, jota ei ole muilla! Arvonta päättyy huomenna sunnuntaina klo 18! Voittajan nimi julkaistaan sitten sunnuntai-iltana. Palkintona pientä bodykivaa, kuten parit patukat ja sen sellaista.

12 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Voi että, kun itsellekin avautuisi oikea tekniikka maveen. Ylivoimaisesti inhottavin liike selkätreenipäivinä.:P No, ehkäpä se joskus meikäläisellekin valkenee.:D Toivossa on hyvä elää.

 2. Maddox kirjoitti:

  Mullakin on vissiin mavetekniikka ainakin jossain määrin hakusessa, kun en vaan millään saa siinä aikaiseksi nousujohteista kehitystä painojen suhteen. Aina joku paikka pistää vastaan – jos ei alaselkä, niin sitten nivunen tai kädet, joista loppuu puristusvoima. Ihan hanurista tämmöinen nyhertäminen, kun olisin niin mielelläni vahva 😀

 3. Sandra kirjoitti:

  On se treenaaminen vaan ihmeellistä hommaa – vaikka vuosia ois takana enemmänki niin aina sitä oppii uutta 🙂 Aika kovia romujahan sie liikuttelet jo nyt tuossa mavessa!

 4. inkapee kirjoitti:

  Mavessa on kyllä jo hyvät painot. Oot sä vaffa, Jonna! *kade*Asiasta kukkaruukkuun: ootko tulossa toukokuussa Keravan leirille?

 5. katjuska kirjoitti:

  joskus jonkun liikkeen oppiminen on hyvinkin pienestä kiinni….Ja noi unet mä oon niin kade niille… Mulla olis huomenna kans selkää tiedossa.Alataljassa mulla menee perse jumiin hyvi usein… johtunee alaselästä kun se on niin rikkipoikki 24/7.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Tsemppiä kovasti maveen! Vedätkö muuten leukoja ikinä?,Akk

 7. Paula kirjoitti:

  Päikkärit on saatanasta! Mulla ainakin, nukkuu miten vähän/paljon tahansa ja loppu ilta palelee/nälkä/jano/tärinä. Ei koskaan enää tänään.8D

 8. Ninja kirjoitti:

  Hienosti sulla treeni etenee ja kivasti jaksat tehdä intervallitreenejäkin. ”Omalla” salillani ei ole juoksumatto, mutta jospa ensi syksynä pääsisi salille, jossa on kunnon aerobiset laitteet. Tsemppiä!

 9. Anonymous kirjoitti:

  Täytyy tulla kommentoimaan pikkukisan innoittamana 🙂 Aktiivisesti tulee sun blogia seurattua, kiitos ahkerasta päivittämisestä!Oon miettinyt myös joskus että teetkö leukoja ollenkaan? Kun ite aloin enemmän leukoja tekemään sain selkään vahvuutta ja sitä kautta lähti myös mave kulkemaan paremmin.Treeni-intoa!Hilma

 10. Riinu kirjoitti:

  Hei mä oon beesis tos kisas :DJoo, ota siitä viparijutskasta viteoo, alko kiinnostaan!!!!

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Huh, onpas nyt virrannut kommentteja, kun on pientä kivaa tarjolla 😀 Kiva, et täällä käy joku lueskelemassa välillä mun jaaritteluita!Tiina: Kyllä se tekniikka siitä hioutuu, kun vaan jaksaa vähän mietiskellä ja fiilistellä. Kuusi vuotta vei mulla ;)Maddox: vedät sä remmeillä vai ilman? Mä käytän aina remmejä, joten kädet ainakin pitää. Ainoa ongelma on aina selän mahdollinen pyöristyminen ja sarja pitää jättää kyl heti siihen jos alkaa yhtään tuntumaan, et tekniikkaa katoaa.Sandra: sehän tässä lajissa just on parasta! Koskaan ei ole valmis niin lihaksistoltaan kuin tekniikoiltaan. Aina löytyy jotain fiilaamista ja parantamista!Inka: en varmaankaan pääse, vaikka mieli tekis. Mitähän siellä treenataan? Onks se taas kakspäiväinen? Vois kait sitä yrittää, jos vaan finanssipuoli riittää, kun on aika paljon rahan menoo toukokuussa, kuten Turun reissu… ;)Se saattaa tulla kalliiks.Katjuska; alaselän oireilu on kyllä aika hanurista. Se vaikuttaa vähän kaikkeen. Onneks sulla ei oo enää paljon jälellä kisoihin niin pääset sit kunnolla parantelemaan itseäs! Kovasti vaan venymistä ja hierontaa niin helpottaa ainakin vähän.Nimim. selkävaivoista kolme vuotta kärsinyt.Akk: Ei oo tällä hetkellä mulla ollenkaan leukoja ohjelmassa, mut aikasemmin vetelin niitä aika paljonkin. Jonkun 15 taisin vedellä tällä ruholla 😀 Pitääkin taas pistää valkulle jossakin välissä viestiä, et leuat takas!Paula: Mulla moisia oireita tulee ainoastaan, jos menen nukkumaan yli tunnin. Semmoset puolen tunnin tirsat on aika bueno. Ei tuu semmonen pökkelö olo. Kyllä pienet päikkärit virkistää kummasti, mut ei ne varmaan sit kaikille sovi…?Ninja: valkku piti mua aivan kahelina, kun sanoin et intervallit on tosi mukavia. Katto vähän kieroon 😉 Pitäis vaan yrittää tehdä välillä muullakin vekottimella kuin matolla, mut mä kun jostain kerran innostun niin en sit malta muita kokeillakaan.Hilma: ehkä kommentointi palkitaan ja postilaatikosta tupsahtaa jotain pientä kivaa ensi viikolla 😉 Mun ohjelmaan ei kuulu tällä hetkellä ollenkaan leukoja, aikasemmin tein niitä paljonkin. Ehkä saan ne takasin seuraavaan treeniohjelmaan.Riina: mä tuun sit toukokuussa sua henkilökohtaisesti opastamaan uuden viparitekniikan saloihin 😉

 12. Maddox kirjoitti:

  Remmejä en ole uskaltanut käyttää, nimittäin pelkään, että sitten yrittäisin kuitenkin ahneuksissani reuhtoa selälle liiankin isoilla painoilla ja huonostihan siinä kävis. Myötäotteella mulla ei pysyis näpeissä varmaan edes pelkkä tanko, joten olen sitten tehnyt nuo vetoni ristiotteella. Kauhea tuska olis päästä 100 kg:n sarjapainoihin, mutta tuommoset kilomäärät on kyllä niin kaukana, ettei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *