Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Haluaisin voida taas hyvin

Kaupallinen yhteistyö: MT Personal training

haluaisin voida hyvin

Minulla on ainoastaan yksi tavoite ensi vuodelle: haluaisin voida taas hyvin. Tuntuu, että viime keväästä asti olen vain mennyt pelkkää alamäkeä. Ranneleikkauksen jälkeen treenit vähenivät minimiin, sillä en voinut tehdä mitään mitä halusin. Olin suunnitellut, että aloittaisin juoksemisen taas oikein kunnolla, mutta se into kaatui muutaman viikon jälkeen taas perinteisiin penikkakipuihin. Kun en voinut treenata punttia, mikään muukaan ei kiinnostanut. Sen sijaan lohduttauduin kera netflixin ja herkkujen kotisohvalla ja jokainenhan varmasti tietää mitä siitä seuraa.

Mistä kaikki alkoi?

Keräsin syksyn aikana painoa lisää noin 7kg mikä alkaa tähän varteen olla jo aivan liikaa. Olo on turvonnut, alakuloinen, epäsporttinen ja lössähtänyt. Olen yrittänyt syksyn mittaan tehdä sitä sun tätä olotilaani parantaakseni, mutta jokaisella kerralla olen epäonnistunut. Paino on ja pysyy, vaikka päälläni seisoisin. Tiedän etten vieläkään tee kaikkeani, mutta motivaatiota kaikkeni antamiseen ei yksinkertaisesti ole ollut. Kun vain oleilee sohvalla riittävän pitkään ja uskottelee itselleen, että eihän tilanne nyt niin paha ole, niin siitä suosta on aika vaikea nousta ylös. Ei huvita liikkua ja salille meneminen jopa vähän pelottaa ja hävettää, koska on niin huonossa kunnossa. Tässä hetkessä on kuitenkin otettava pää pois omasta hanurista ja tehtävä asialle jotakin ellei halua asioiden vain pahenevan entisestään.

haluaisin voida hyvin

Tiedän, että tarvitsen jonkun perseelle potkijan ja ulkoisen motivaation, jotta saan taas liikunnan ja terveellisen ruokavalion taottua selkärankaani, niin että se myös pysyy siellä. Periaattessa minulla on kaikki tieto ja taito asioiden toteuttamiseen, mutta henkinen kapasiteetti asian toteuttamiseen uupuu täysin. Tiedän etten tarvitse kuin pienen tyrkkäyksen oikeaan suuntaan ja johan alkaa taas luistaa! Tovi sitten tuli Monnan kanssa puhe heidän Suurin muutos -valmennuksesta ja vähän aikaa asiaa pohdittuani päätin lähteä nyt tammikuussa alkavaan ryhmään mukaan. Tykkään Monnan ja Tuukan lähestymistavasta valmentamiseen ja koen, että se on juuri se mitä kaipaan tällä hetkellä: homma hoidetaan päämäärätietoisesti, mutta fiksusti ja asiakasta kuunnellen. Valmennuksessa saan syödä normaalia kotiruokaa ja hoitaa treenit omien mielenkiintojeni mukaan. Tarjolla on myös valmiita treenejä niitä tarvitseville!

haluaisin voida hyvin

Olen lueskellut Suurin muutos -valmennuksessa saatuja tuloksia ja ensimmäinen ajatus oli, että minun kroppani tuskin päästää irti grammastakaan rasvaa. Jo tästä ajatustavasta voinette huomata miten olen lyönyt jo hanskat tiskiin ennen aloittamista. Tätä oravanpyörää se on ollut viimeiset kuukaudet. Yritän ja yritän, mutta mitään ei tapahdu. Jälleen kerran, tiedän mitä pitäisi tehdä ja jättää tekemättä, mutta ilmeisesti tarvitsen jonkun ulkopuolisen sanomaan sen. Valmennuksessa kohtuullisen suurena motivaattorina toimii myös raha! Valmennuksen päätyttyä kolme prosentuaalisesti eniten pudottanutta saavat palkinnoksi tukun rahaa ja ykköselle on luvassa 500 e, kakkoselle 200e ja kolmannelle 100e. Lisäksi joka viikkoa palkitaan prosentuaalisesti eniten pudottanut tuotepalkinnolla. Joten kyllä, meitsi on todellakin mukana ja aion tähdätä tuohon ykköspallille 😉

haluaisin voida hyvin

Mulle yhtenä suuren tavoitteena on ylimääräisten kilojen lisäksi päästä taas hyvään fyysiseen kuntoon. En enää niin välitä onko lihasta vähän vai paljon, kunhan jaksaisin taas nostella samanlaisia rautoja ja puskea yhtä kovia treenejä kuin ennenkin. Tein pari päivää sitten salilla crossfit-treenin ja itkuhan siinä meinasi tulla kun huomasin miten huonossa kunnossa olen. Ei mikään maailman paras fiilis! Treenimuotoina mulla tulee jatkossakin olemaan voima- ja crossfit-treenit (yksin toteutettuna), aikido, lenkkeily ja jooga. Pääpaino treeneissä on hauskuudella ja hyvällä fiiliksellä. Tykkään tehdä perusvoimaliikkeitä (kyykky, maastaveto, penkki, leuat, pystypunnerrus jne) sekä kunnon hikitreenejä, joissa sykkeet nousee ja hiki lentää. Kannattaa siis ottaa seurantaan mun insta @jonna_musakka. Sieltä näitä treenejä tulee jatkossa löytymään!

Blogin lukijoina saatte muuten Suurin muutos -valmennuksen hintaan 49e (ovh 79e) koodilla JONNAM!! Klikkaa valmennukseen tästä.  Uusi valmennus starttaa 6.1! Voisko susta tulla mulle treenikamu salille???

Mun ykköstavoite ensi vuodelle on voida taas hyvin, mikä sun tavoite on?

Edellinen postaus: Yango Sauna kolmeen eri tilanteeseen

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Kaupallinen yhteistyö: MT Personal training

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Samat tavoitteet ja sama valmennus ? Toinen tavoite liittyy tammikuussa alkaviin polkuopintoihin, joihin haluan myös panostaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mitä opiskelet? Minullakin tarkoitus hakea nyt keväällä kouluun 🙂

 2. Jenni kirjoitti:

  Valmennuksessa(kin) tavataan! Mä myönnän että oon ollut vähän hukassa itseni kanssa tässä syksyn ja talven aikana ja en tällä kertaa lähde mukaan ensisijaisesti laihtuakseni vaan oppiakseni takaisin tavallisen, terveellisen ruokavalion ja ruokasuhtautumisen äärelle. Taidankin tästä kirjoitella ihan oman postauksen huomenna.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun tavoitteena on oikeastaan molemmat! Jokunen kilo pitäisi saada pois painoa, mutta järkevöittää samalla syömisiä ja saada taas liikunta osaksi arkea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.