Hae
Palasia Arjestani

Keskiviikon ruokapäiväkirja

Tein pitkästä aikaa eilisestä perinteisen ruokapäiväkirjan. Ruokapäiväkirjan avulla näkee kätevästi ja helposti mitä kaikkea sinne suuhun oikeastaan eksyykään. Moni sanoo syövänsä terveellisesti ja sopivia määriä tavoitteisiinsa nähden. Usein suuhun eksyy kuitenkin yhtä sun toista ylimääräistä ihan huomaamatta. Pienistä naposteluista saattaa kertyä suurikin kalorimäärä ja vaikka itsestä tuntuu etten syönyt juuri mitään koko päivänä niin kas kummaa mitä sieltä ruokapäiväkirjasta löytyykään 😀 Mulla ei ole mitään tarkkaa ruokavaliota millä syön vaan meen aika pitkälti mututuntumalla. Sunnuntaina innostuin pitkästä aikaa naputtelemaan sen päivän ruuat kalorilaskuriin ja rapiat 2500kcal sinne pamahti ja sekin oli varmasti alakanttiin!

No, eilisen evästelyt näytti kuitenkin tältä.

C360_2014-10-02-10-18-52-750

C360_2014-10-02-10-19-38-412

C360_2014-10-02-10-35-39-311

Aamupalaksi söin seitsemän jälkeen yhden Sunnuntain gluteenittoman kaura-porkkanasämpylän kinkulla, juustolla ja kurkulla. Mandariini siihen jälkiruuaksi. Juomana vettä. Vähän aamupalan jälkeen hörppäsin kupillisen kahvia samalla kun lappasin puuroa tytön suuhun. Kahvin jälkeen vähän lisää vettä ja Bion3-monivitamiini ja Puhdas+-capsin maitohappobakteeri.

Salille menin joskus yhdeksän jälkeen,  tein kyykkytreenin ja sykkelöin nopsaan kotiin hörppäämään smoothien ja valmistamaan loput työeväistä. Iltavuoropäivinä teen aina treenin jälkeen energiapitoisen smoothien, koska en ehdi syömään kunnon ruokaa. Tunti pari smoothien jälkeen syön hiilaripitoisen lounaan. Bataattia oon viime aikoina käyttänyt tosi paljon!

C360_2014-10-02-10-39-56-787

Lounaan kävin syömässä töissä noin pari tuntia smoothiesta. Duunissa joudun täysin menemään sen mukaan onko asiakkaita vai ei. Jos on paljon asiakkaita niin voin kyllä omia syömisiä venyttää ja pitää sit pidemmän ruokabreikin 😉 Duunissa lounaalla jauhelihakastiketta (tehty tomaattimurskaan), keitettyä bataattia ja vihanneksia. Oikein hyvä ja täyttävä setti!

C360_2014-10-02-10-41-09-132

Varaan aina töihin kaksi ruokaa, joista toinen on yleensä välipala tyyppinen ratkaisu. Eilen välipalan syönti jäikin kotiin, koska meillä kaatui duunissa koneet ja pääsinkin vähän aikaisemmin kotiin. Musta syöminen on aina kaikista mukavinta kotona! Kunpa kaikki rafla-annoksetkin vois aina tilata kotiin ja siinä hyvästä ruuasta nauttiessa vois samalla katsoa vaikka hyvän leffan!

C360_2014-10-02-10-41-41-566

Iltapalana kipollinen turkkilaista jogurttia, kuivattuja mansikoita, pähkinöitä ja omenaa, jotka pieni ihminen yritti kaikin keinoin varastaa itselleen….

C360_2014-10-02-10-42-14-267

Ennen nukkumaanmenoa teki vielä mieli jotain hyvää, joten ahmaisin suihini riisikakun kera maapähkinävoin,  slurps 🙂

Mä olen nyt siis parhaani mukaan vähentänyt valkoisen sokerin syöntiä ja muutenkin kiinnittänyt enemmän huomiota ruoka-aineisiin. Mahdollisimman paljon oikeaa ruokaa ja vastaavasti vähemmän turhia höttöjä,  kuten juurikin valkoista sokeria. Oon myös vetänyt melko puhtaasti gluteenitonta linjaa, mut sen puolesta en ole mitenkään äärimmäisen niuho. Maitotuotteita käytän vähän edelleen eikä ole mitään syytäkään jättää niitä kokonaan pois. Jotain tällä siistityllä ruokavaliolla on tapahtunut, koska vaaka näyttää pari kiloa vähemmän kuin muutama viikko sitten! 🙂

Ps. Jotta joku ei luule, että homma olis mennyt tiukkapipoiseksi niin söin just äsken anopilla pizzaa 😀 Hyvvee oli!

13 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  Pakko kysyä, että tuliko noiden kalorimääräksi tosiaan 2500? Luulen itse, että saan paljon vähemmän kaloreita kun esim. 2000 vaikka tän pvn ruuat vois näyttää melkeen omilta..:D eihän siinä toki mitään, kun paino pysyy tässä (melkein alipainon)normaalipainon rajalla, mutta en tiedä onko tuo kiloklubinkin ravintolaskuri luotettava sittnukuunottamatta avocadoja ja maapähkinävoita. Jos esim. kiloklubin ravintolskuriin laittaa nuo niin tuleekohan 2500 kcal 😀

  • sara kirjoitti:

   Kännykällä lähetin vahingossa ihan keskeneräisen viestin.. 😀 Alla sama kysymys lyhyenä ja ytimekkäänä.. 😀 nää voi vaikka poistaakin!

  • Jonna kirjoitti:

   Ei kun se 2500 oli sunnuntain kalorimäärä! Keskiviikolta en ees laskenut 🙂

 2. gunagolu kirjoitti:

  Näyttääpäs ruuat herkulliselta, varsinkin tuo maapähkinävoi-riisikakkunen, nam 😉 Ei tosiaankaan ole mitään höttöä tuossa vaan just sellasta kunnon ruokaa, aika samallaista kuin miten yritän itsekin syödä 🙂 Ruokapäiväkirjan pitäminenkin on varmasti viisasta. Itse olen opetellut miettimään illalla mitä kaikkea söin päivän aikana ja sitten pohdin oliko siinä riittävästi, liian paljon vai juuri sopivasti. Mutta joskus on kyllä vaikeaa muistaa mitä kaikkea on suuhunsa pistänyt 😀

  • Jonna kirjoitti:

   ITsekin voisin vähän useammin näitä ruokapäiväkirjoja tehdä kun vaan muistais 😀 Lauantailta olis aika hauska tehdä, koska syön silloin ihan eri tavalla.. Mullakin päivän syömiset häviää mystisesti muistista iltaa kohti 😀

 3. sara kirjoitti:

  Mitä kalorilaskuria käytät?:D itse käytän kiloklubia ja tuntuu, etten koskaan saa tuollaisia kalorimääriä ,vaikka ruuat näyttää suht.samoilta kuin sinun:D lukuunottamatta avocadoa ja maapähkinävoita. Paljonko smoothiessa oli kaloreita?

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, se 2500kcal oli sunnuntailta. Voisin kyllä keskviikonkin laskea. Kalorilaskuria ja kiloklubia mäkin käytän 🙂

   • sara kirjoitti:

    Ups! 😀 Sunnuntai sana oli sieltä jäänyt mulla lukematta… 😀 mut joo ihmettelinkin! ;D mut hyvältä näyttää keskiviikon syömiset 😉

 4. leena kirjoitti:

  Katoin eka, et toi mandariini oli peruna. Et Jonna se vaan vetelee pottuja aamusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *