Hae
Palasia Arjestani

Mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

Mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta? Mitkä seikat ovet tärkeimpiä kodin huonekaluja valitessa? Onko se kauneus ja ulkonäkö, käytännällisyys, kestävyys, trendikkyys, kotimaisuus, hinta, ekologisuus…? Meille on ostettu suurempia huonekaluja uusina noin kahdeksan vuotta sitten, kun muutettiin nykyiseen asuntoon. Muutama vuosi myöhemmin ostin käytettynä tv-tason sekä lipaston. Vajaa vuosi sitten hankittiin tytön huoneeseen uutena parvisänky ja käytettynä lipasto. Huonakaluista huomaa jo, että ne ovat vanhoja ja vaatisivat uusimista tai kunnostamista. Sohvan ja sängyn kulmat kissat ovat pistäneet riekaleiksi aikapäiviä sitten ja sohva alkaa muutenkin olla loppuun kulutettu (tai paremmin istuttu :D). Toisin sanoen, nurkka jos toinenkin vaatisi pienimuotoista updeittausta.

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

Kävin pari viikkoa sitten Softrendin myymälässä blogitilaisuudessa. Liike oli minulle entuudestaan tuttu vain nimen perusteella, mutta en ollut koskaan käynyt siellä paikan päällä. Rakastan huonekaluliikkeissä kiertelyä ja kauniiden asetelmien katselemista. Softrend on virolainen huonekaluliike, jolla on yksi liike Suomessa ja muutama Viron puolella. Heillä on myynnissä myös muiden merkkien tuotteita, mutta pääasiassa myydään vain oman tuotemerkin tuotteita. Pakko sanoa, että suorastaan rakastuin Softrendin sänkyihin ja sohviin. Jokainen huonekalu tehdään käsityönä Virossa runkoa ja kankaita myöten. Sohvat ovat muistaakseni massiivipuuta ja päällisiin on valittavina satoja erilaisia kankaita ja sohvien jalatkin voi valita puisina tai metallisina. Mutta tiedättekö mikä on kaikista parasta? Voit jatkossa pelkästään verhoiluttaa sohvan ja se haetaan ja tuodaan sinulle kotiin. Tämä on seikka mitä arvostan todella paljon! Miksi uusimaan koko sohvaa, jos runko on täysin kunnossa. Verhoilun yhteydessä sohvatyynyihin saa tarvittaessa lisää täytettäkin. Tällainen systeemi tulee sekä halvemmaksi että se on myös todella paljon ekologisempaa kuin aina vain uuden ostaminen! Hintahaarukka on melko laaja ja halvimmat sohvat lähtivät n. 1500 eurosta ja kohoavat siitä ylöspäin riippuen mallista, sohvan koosta (senkin saa mittatilaustyönä muutettua!) sekä kankaista ja sohvan jaloista.

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

Sain Softrendustä sen käsityksen, että se on todella asiakasystävällinen kestävien tuotteiden lisäksi. Huonekalut tuodaan kotiin ja kootaan siellä valmiiksi. Roskat viedään mennessä, joten asiakkaalle ei jää mitään ylimääräistä työtä. Sen kuin vain osoittaa kuljettajille huonekalun paikan ja loput hoidetaan asiakkaan puolesta. Valehtelematta olisin huolinut meille kaikki myymälän tuotteet ja miehen kanssa puhuttiinkin, että meidän seuraava sohva ostetaan Softrendiltä juuri ekologisuuden vuoksi eli seuraavalla kerralla voidaan uusia pelkät päälliset. Mallistosta löytyi myös todella hyvä kangas kissoja ajatellen, joten ehkä tulevaisuudessa ei tarvitse nähdä raadeltuja sohvan selkänojia!

Mitä itse sitten arvostan huonekaluissa? Kierrätys ja ekologisuus ovat kova valttikortti. Yritän aina hankkia huonekalut ensisijaisesti käytettynä, mutta mitään lyttyyn istuttua sohvaa en meille hankkisi. Kestävyys on erittäin suuri kriteeri ja täytyyhän sitä hintaakin katsoa. En ole designin perään, mutta huonekalun täytyy sopia omaan kotiin ja miellyttää omaa silmää. Meillä on kotona paljon valkeita huonekaluja, paitsi sohva, tytön huoneen senkki ja sänky, jotka ovat tummia (tummanharmaa, musta ja musta). Olen jo kauan haaveillut joko vaaleanharmaasta tai jostain oikein räväkän värisestä sohvasta, mutta vielä ei taida olla niiden aika!

Mites teillä, mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

Softrend

Perämiehenkatu 11

00150 Helsinki

Instagram @softrendsuomi

Edellinen postaus: Ateriaideoita viikolle 12

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

4 kommenttia

  1. Anile kirjoitti:

    Hei! Vasta huonekaluostoksilla käytyäni ja uuden sohvan hankkineena voi suositella Pohjanmaankalusteen sohvia. Kotimaista kösityötä, laatu taattu ja kankaat voi valita monesta vaihtoehdosta. Meillä on myös kissoja joten annan suuren arvon laadukkaalle kankaaalle. Kangas valittiin juuri niin ettei kissan kynnet siitä tykkäisi ja usko tai älä eivät ole siihen edes yrittäneet kynsiä. Toisekseen suosin kotimaista. Sohvan pitäisi olla myös hyvä istua ja loikoa (ja voi miten siinä on hyvät päiväunet jos toisetkin tullut otettua) :). Rungolla on 25 v takuu. Suosin pitkäikäisiä valintoja. Sohva on Matera. Suosittelen 🙂

  2. Jonna kirjoitti:

    Onkohan heillä myös tuo palvelu, että voi vaihdattaa pelkän kankaan ja täytteet? Toki kotimaisuus on aina paras ratkaisu, mutta sekään ei valitettavasti aina takaa laatua. 25 vuoden takuu tosin kertoo jo jotain 😉

  3. Anile kirjoitti:

    Sitä en osaa sanoa mutta luulen ettei. Kannattaa kysyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *