Hae
Palasia Arjestani

Wash up – Nyt on helpompi hengittää

wash up

Olen ihminen, joka stressaa helposti ja saa pienetkin asiat paisuteltua suuriksi, jos en saa purettua stressin aiheuttajaa nopeasti pois. Pienistä asioista kasvaa suuria, ja vaikka ne toisen korvaan kuulostavat pieniltä, minulle ne voivat olla todella suuria. Koti on paikka, jossa en haluaisi stressata. Se on paikka, jossa haluan olla rauhassa, rentoutua ja unohtaa kaiken muun. Työkiireet jää töihin ja treenijutut salille. Kotona nautitaan läheisistä, elämästä ja omasta ajasta. Entä jos kotona on jokin asia, joka estää sinua nauttimasta? Minulla nimittäin oli ja ymmärsin sen vasta sitten, kun stressitekijä oli poistettu. Vaikka rakastan meidän kotia yli kaiken, meinasin tulla hulluksi kaiken tekemättömän keskellä. Pidän siitä, että on siistiä, mutta tässä elämänvaiheessa ei oikeasti ole aina aikaa alkaa tekemään sen mittakaavan siivousta, jota meidänkin koti oikeasti vaati. Arki menee töissä, treeneissä, lapsen kanssa ja pienempiä kotihommia tehden. Arkea pyörittäen. Viikonloppuna olen niin väsynyt viikosta, että kaipaan lepoa, en ylimääräistä kahdeksan tunnin työvuoroa siivoten ja järjestellen kotona. Oravanpyörä oli valmis.

Koin saaneeni lottovoiton kun espoolaisesta Wash up -siivousfirmasta otettiin minuun yhteyttä. He kysyivät saisivatko tulla meille tekemään keittiön syväpuhdistuksen. Arvannette ettei tarvinnut kahta kertaa asiaa miettiä! Syväpuhdistukseen kuului sellaisia asioita, joiden tekemisestä olin vain haaveillut, mutta en koskaan jaksanut toteuttaa aikeitani. Eräänä sunnuntaina pääsin mökiltä suoraan niin puhtaan kiiltävään kotiin etten ole lähivuosina meidän kotia niin siistinä nähnyt. Keittiö kiilsi puhtauttaan. Siellä oli siivottu ihan kaikki: uuni, mikro ja muut kodinkoneet oli puhdistettu. Kaikki tasot, liesituuletin, hana ja allas näyttivät suorastaan uusilta. Ja mikä parasta, kaappien ovet sekä roskiskaappi olivat niin puhtaita että niiltä olisi voinut syödä! Eikä tässä vielä kaikki. Extrayllätyksenä myös kylpyhuone oli pesty, pölyt pyyhitty, matot imuroitu ja lattiat pesty. En voinut kuin itkeä onnesta. Istuin tunnin meidän sohvalla vain ihmetellen kuinka meidän kodista oli kuoriutunut niin kaunis! Oli todella outoa palata mökiltä, kun ei ollut mitään tehtävänä. Keitin itselleni kupin cappucinoa ja vain nautin.

wash up

wash up

wash up

Tiedättekö mitä huomasin perusteellisen siivouksen jälkeen? Tavaraa on vieläkin liikaa eli jatkan karsimista edelleen. Nyt näen selvästi minne tavara kerääntyy ja mille ei ole paikkaa. Siivooja oli tehnyt mielettömän hienoa työtä, mutta minun hommani oikeastaan vasta alkaa tästä. Haluan, että koti pysyy jatkossakin yhtä siistinä, joten strategia tavaroiden karsimiseksi ja kodin kunnossa pitämiseksi on luotu. Pakko kertoa, että jopa mies oli meidän kodin muodonmuutoksesta niin innoissaan, että on kävellyt yhtä tarmokkaasti rätti kädessään kotona kuin minäkin 😀 Me ei todellakaan haluta heittää hukkaan tätä ihanaa olotilaa siististä kodista!

Tätäkö se on, kun voi vain nauttia kodistaan? Tältäkö se tuntuu?

*******

Wash up -yrityksen siivoojan käynnistä ja tämän postauksen kirjoittamisesta on aikaa oikeastaan jo pari kuukautta. Muistan tuon tunteen puhtaasta kodista niin hyvin. Aivan mieletön fiilis kun jokainen tavara on omalla paikallaan. Sanomattakin on varmaan selvää ettei koti pysynyt siistinä kovin pitkään. Arjessa on tilanteita kun ei vain pysty pitämään huolta kaikesta ja kaaosta vain kertyy. Se on sitä tavallista elämää. Perjantaina muistin jälleen miten ihana fiilis siivoojan käynnin jälkeen kodissa vallitsi. Pistin siivoten useamman tunnin ja taas meillä on ihanan siisti koti! Kotona on tuhat kertaa helpompaa hengittää, kun kaikki on paikoillaan eikä nurkissa näy ylimääräisiä myttyjä, leluja ja muuta sälää. Niitä kun kertyy ihan huomaamatta ympäriinsä. Kai teillä muillakin? Vai ollaanko me ainoita!? Minulta kysyttiin eilen mitä haluan joululahjaksi. Valinta ei ollut kovin vaikea. Haluan kotiin siivoojan edes yhdeksi kerraksi. Muuta en tahdo. Joululahjana ei näin olisi pelkkä kodin siivous, vaan saisin itse samalla lisää vapaa-aikaa, jonka voisin viettää vaikka tytön kanssa pihalla pelmuten. Että miehelle tästä hyvä vinkki!!

Meillä siivonnut Wash up on Espoolainen vahvasti vihreä yritys, joka pyrkii omilla valinnoillaan pienentämään hiilijalanjälkeä. Pesuainepakkaukset käytetään uudelleen, jätteet kierrätetään ja työssä käytetään ekologisia pesuaineita. Matkoihin pyritään käyttämään julkisia niin usein kuin mahdollista. Työntekijät ovat hyvin koulutettuja ja meillä tehtiin kyllä niin hyvää työtä etten voi kuvitella parempaa olevankaan!

Mutta nyt tulee se paras osuus! Blogin lukijat saavat koodilla Palasia arjestani 35 euron alennuksen siivoustilauksesta, minimitilaus 2h siivous. Koodi on voimassa 1.4 asti!  Eli nyt jos haluatte oman kodin putipuhtaaksi tai antaa siivouksen jollekin joululahjaksi, on hyvä sauma saada se hieman edullisemmin 🙂 Tsekkaa yrityksen nettisivut tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *