Hae
Palasia Arjestani

Vähähiilarinen ja kasvisrikas arkiruoka: jauheliharatatouille

Jos ette ole lukeneet uusinta Kotivinkkiä (15/2014) niin suosittelen sen kipin kapin ostamaan/lainaamaan ja lukemaan! Lehti on nimittäin täynnä aivan mahtavia reseptejä, kuten tämä ratatouillen resepti, ja minä kun olin jo lopettamassa koko lehden tilauksen… ehkäpä annan sille vielä uuden mahdollisuuden ja jään odottelemaa lisää hyviä reseptejä 😉

kuvia 051

Oon jo pitkään tahtonut kokeilla munakoisoa ruuanlaitossa, mutta edellinen kokeilu vuosia sitten oli niin kammottava etten ole uskaltanut. Niin moni kyseistä raaka-ainetta on kuitenkin kehunut, että nyt päätin ottaa härkää sarvista ja voittaa pelkoni. Onneksi sen tein, koska loppu tulos oli todella hyvä! Google, tuo internetin suuri ja viisas oraakkeli, kertoo munakoisolle olevan toinen toistaan herkullisempia reseptejä, joten luulenpa ettei kohtaamiseni munakoison kanssa jäänyt tähän yhteen kertaan…

Jauheliharatatouille valmistuu vähällä vaivalla ja on varsin täyttävä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle. Ratatouille tehdään puhtaista ja hyvistä raaka-aineista ja pitkästä aikaa sain käyttää tuoretta basilikaakin! Juustokuorrute ei ole mikään välttämätön, mutta suurena juuston ystävänä oli pakko laittaa ripaus juustoraastetta ratatouillen päälle ennen uuniin laittoa 😉

kuvia 049

Jauheliharatatouille

 • 400g jauhelihaa
 • 200g munakoisoa
 • 200g kesäkurpitsaa
 • 2 paprikaa
 • 2 sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • loraus öljyä
 • 1 tlk (500g) luomu tomaattimurskaa
 • maustamiseen suolaa ja mustapippuria
 • 1 tl sokeria
 • 1 rkl timjamia
 • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
 • pinnalle juustoraastetta

Kuutioi kaikki kasvikset suurin piirtein saman kokoisiksi paloiksi.

kuvia 046

kuvia 047

Ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit yhtä aikaa pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle loput kasvikset ja pehmitä niitä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta hyvin suolalla, mustapippurilla, sokerilla, timjamilla sekä basilikalla.

kuvia 048

Kumoa koko komeus pannulta uunivuokaan. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Voit kypsentää ratatouillen myös liedellä kattilassa!

kuvia 050

Ratatouillen hienous on siinä, että sekaan voit laittaa melkein mitä vain: papuja, herkkusieniä, maissia, fetajuustoa, vuohenjuustoa, ehkäpä bataattiakin? Tästä satsista riittää yhdelle ja kahdellekin ihmiselle syötävää useaksi päiväksi!

10 kommenttia

 1. ina kirjoitti:

  mä oon aiemmin kokeillut tän tyylistä reseptiä. seuraavina päivinä kun lämmitin mikrossa, niin tajusin että raejuusto voi korvata juuston!! 🙂 laitoin mikron täysille, lautaselle satsin ruokaa, päälle ja vähän väleihin raejuustoa ja jonkun 3 minuuttia annoin olla tauotta niin että oikeesti tirisre ja rätisee mikrossa 😀 tuli ihanan juustoista ja vielä terveellisemmällä otteella 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Raejuustokin muuten varmasti sopii tuohon todella hyvin! Mä oon joskus tehnyt lämpimiä voileipiä mikrossa ja laittanut niihen raikkua. Tosi hyvää tuli silläkin 🙂

 2. iive kirjoitti:

  Huh, ratatouille oli lapsena mun lempparia. Mies ei oikein digannut kun sitä takavuosina tein, mut josko hällä olisi vähän makuhermot muuttuneet vuosien mittaan 🙂
  Joten kiitos kun muistutit tästä ihan huipusta ruuasta ♡

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

 3. Lisää munakoisoa kirjoitti:

  Jos haluat lisää munakoisoruokia kokeilla, tässä yksi hyvä resepti mitä monta kertaa tehnyt:

  http://pastanjauhantaa.blogspot.co.uk/2006/08/mehev-munakoisopaistos.html

  Tosin itse olen vähän muokannut ohjetta, esim. lisännyt jauhelihaa ja tuoretta tomaattia säilykkeiden sijaan. Ja jättänyt muna-parmesan sekoituksen pois. :))

 4. Merja kirjoitti:

  Kiitos kun jaoit tämän reseptin. Joskus vuosia sitten oon tehnyt, mut jostain syystä unohtanut. Tänään aion kokata tätä. Nam!

 5. outi kirjoitti:

  Tää menee testaukseen, kiva kun jaat näitä reseptejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *