Hae
Palasia Arjestani

Minusta tulee isona luontokuvaaja

Processed with VSCO with c1 preset

Mulla on viharakkaussuhde mitä tule kevääseen. Rakastan luonnon eloon heräämistä, lintujen laulua ja pikku hiljaa maasta puskevia kauniita kukkia ja kasveja. Saatan mökillä ihastella yhtä pientä kukkasta vaikka kuinka kauan ja siirtyä siitä tiirailemaan seuraavaan kukkapenkin hentoisia kukan alkuja. Mutta nämä siitepölyt ja puiden kukinnat, en kestä yhtään!! Mulla on taas päällä niin järkyttävät allergiaoireet etten pysty edes ajattelemaan tältä rään määrältä järkevästi. Aloitin allergialääkkeet jo kuukausi sitten, mutta ei niillä tunnu olevan mitään vaikutusta. Nyt kun oireilen mm. koivulle niin myös oireet meidän kissoista on koventuneet. Nuku siinä sitten kaksi kissaa tyynyllä…

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Mökin vieressä on kiva pieni lampi, jonka joku naapureista on aikanaan sinne kaivattanut. Käytiin tytön kanssa lammella ihmettelemässä lintuja sekä lampea. Toivoin näkeväni joutsenia tai edes sorsia, mutta vain pikkulinnut olivat pesänrakennus puuhissa. Lammelle kävellessä alkoi kuulua kauheaa meteliä. Sellaista matalaa kurnutusta. Löydettiin melkoinen sammakkoarmeija kutupuuhissa ja tämä kauhea meteli lähti niistä pikku otuksista. Otin kameralla videollekin sammakoiden elämää ja latailen sen joku päivä mun kanavalle youtubeen (jonka jokainen teistä on varmasti jo tilannut itselleen? :D). Enpä ole moista päässyt koskaan aiemmin näkemään! Tyttö tuumasi siinä sammakoita katsellessamme ”Äiti, musta tulee isona samanlainen luontokuvaaja kuin sustakin!”. Awww…kohtahan hänelle täytyy hommata sitten oma kamera!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Eläinten osalta viikko mökillä oli todella antoisa. Nähtiin kettu repolainen, hirvi, perhosia, ötököitä, miehen ja appiukon pyytämiä haukia sekä suuri sammakkolauma. Voi kun nähtäis tänäkin kesänä ilves! Mun on ihan pakko alkaa kohta katselemaan luontokuvaamiseen sopivampaa kamerakalustoa, koska se vaan on niin hauskaa puuhaa 🙂

Onko siellä ruudun takana muita luontokuvaamisesta innostuneita?

4 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  I feel you. Kevät on niin ihanaa, mutta se s*atanan siitepöly ja kaikki silmätipat ja pillerit…. ei kiitos. Onneksi kestää vain muutaman viikon vuodessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mullakin on piileriarsenaali tällä hetkellä semmonen, että heikompaa hirvittää!

 2. Terppi kirjoitti:

  Pakko kommentoida tuota allergiajuttua. Mulla oli joka kevät aivan kauhea allergia kaupungissa asuessa. Vedin reseptitabletteja, nenä- ja silmäsumutetta sekä astmapiippua kesäkuun puoleen väliin saakka. Kun muutin maalle, loppui allergiatkin siihen. Ainoastaan oireilen samalla tavalla, jos kävelen kaupunkialueella. Minulla allergian syy näytti olevan katupöly: hiekoitushiekka ja nastapöly.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuttu tunne! Mä huomaan myös reagoivani katupölyyn. Tänä vuonna pahimmat oireet kuitenkin alkoivat mökillä metsän keskellä, joten ei jätä arvailujen varaan mikä mulla on se pahin oireiden aiheuttaja. Katupölyt ei ainakaan helpota tilannetta yhtään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *