Hae
Palasia Arjestani

Halloweenin kummitus-kuppikakut

kummitus-kuppikakut

Meillä on tytön kanssa uusi yhteinen harrastus: leipominen. Ollaan monena iltana selattu leivonta- ja ruokalehtiä ja mietitty mitä tehdään seuraavaksi. Halloweeniksi hän halusi välttämättä tehdä kummituksen muotoisia muffinsseja ja sähköpostiin pärähtikin sopivasti Meillä kotona -sivuston resepti: kummitus-kuppikakut. Muffinssit on aina varma valinta herkutteluun. Niiden kanssa ei voi yksinkertaisesti epäonnistua! Meillä tyttö sai mitata ja kaataa ainekset kulhoon sekä auttaa sekoittamisessa. Sähkövatkainta en uskalla hänen käsiinsä vielä antaa. Kummitus-kuppikakut tekivät kauppansa hyvin meillä kotona, anoppilassa sekä työpaikalla. Ei jäänyt murustakaan jäljelle.

Kummitus-kuppikakut (8-10kpl)

 • 100g voita
 • 3,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 80g suklaapatukkaa (4 kpl Pätkis-patukoita)
 • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5%)
 • 2 kananmunaa

Kuorrutus

 • 100g voita
 • 100g maustamatonta tuorejuustoa
 • 4,5 dl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: suklaarusinoita

Sulata voi taikinaa varten ja anna sen jäähtyä hetki.

Sekoita kuivat aineet ja pieneksi pilkotut Pätkikset keskenään.

Vatkaa voin joukkoon vispilällä kananmunat ja jogurtti. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Et tarvitse tähän vaiheeseen sähkövatkainta.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jäähdytä.

Valmista seuraavaksi kuppikakkujen kuorrutus. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöisiksi, noin 30 minuuttia. Älä kuitenkaan anna niiden pehmetä liikkaa, jotta kuorrutus olisi riittävän tanakkaa pursotettavaksi. Sekoita voi ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella tai käsin. Lisää sekään vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa osassa. Sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja aseta kaksi suklaarusinaa kummituksille silmiksi! Ja sitten saa herkutella 😉

Oliko kummitus-kuppikakut teidänkin halloweenin hitti?

2 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  4,5dl tomusokeria? Hienot muffinssit mutta ehkä liian makeita meidän makuun. Käly ei halua liikaa sokeria lapsilleen(pieni terveysterroristi…)Äiti tehnyt veljenpojan 4v kanssa viime vuonna nyt tänä vuonna olisi ”haamunakit(nakkeja voitaikinassa) ja ötökkähampurilainen eli suolaisempaa. Kurpitsa kaiverretaan myös. Entä te? Tykkäätkö kurpitsasta? Kurpitsapiirakka tai keitto olisi kiva mutta sen kurpitsan lohkominen ja kuoriminen on niin työlästä. ei ole valmista sosetta en ainakaan löytänyt. muita halloweenperinteitä?

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä vain! Noihin kuorrutuksiin tulee aika usein iso määrä tomusokeria, jotta pursotus on riittäävän jämäkkää. Minä ehdotin myös tytölle haamunakkeja, mutta ei se ollut yhtään kiinnostunut niistä. Mä en ole rehellisesti myönnettynä koskaan tehnyt mitään kurpitsasta. En tiedä miksi…Me vietettiin nyt oikeastaan ekaa halloweenia joten mitään perinteitä ei vielä ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *