Hae
Palasia Arjestani

Sunnuntaipäivän pestopasta

Processed with VSCO with c3 preset

Mulle iski eilen joku aivan mieletön himo kasvisruokaan. Mietin Ja mietin mitä voisin valmistaa ilman että tarvitsee lähteä kauppaan. Kolusin kaappeja ja pikku hiljaa mieleen alkoi hahmottua ideoita. Pastaa ehdottomasti! Basilikaa pöydällä, oliiviöljyä kaapissa, pussillinen pinjansiemeniä…pestopastaa! Parmesaaniakin oli jääkaapissa vajaa pussillinen. Ei muuta kuin ohjetta etsimään, koska en ole koskaan valmistanut pestopastaa alusta loppuun itse. Selasin muutaman kasvisruokakirjan läpi huonoin tuloksin, mutta internetin ihmeellinen maailma ei pettänyt lupauksiaan tälläkään kertaa. Voi tätä nykyaikaa!

Mä olen hekumoinut pestipastallani eilisestä lähtien. Otin sitä myös töihin lounaaksi silläkin uhalla, että haisen valkosipulille kilometrien päähän. Niin hyvää! Olen sitä mieltä, että myös töissä täytyy olla lounaana hyvää ruokaa. Jotain sellaista mitä odottaa koko päivän. Pestopasta oli juuri sellaista 😉

Sunnuntaipäivän pestopasta

PESTO:

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa & mustapippuria

PUOLIKUIVATUT TOMAATIT

  • kirsikka- tai luumutomaatteja (tavallistakin käy pieneksi pilkottuna)
  • oliiviöljyä
  • kuivattuja yrttejä
  • mustapippuria & suolaa

Lisäksi: pastaa

Valmista ensimmäisenä tomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit tai pilko isommat lohkoiksi. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta yrteillä ja mausteilla. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia. Lisää hieman suolaa vasta uunista ottamisen jälkeen.

Mittaa seuraavaksi pasta ja laita vesi kiehumaan. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaisesti. Pastan kiehuessa tee pesto. Raasta parmesaani hienoksi (tai käytä valmiiksi raastettua) ja pilko valkosipulin kynnet. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Kaada kulhoon puolet oliiviöljystä, parmesaani, basilika, valkosipuli ja siemenet. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput oliiviöljystä, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pesto kypsän pastan joukkoon. Annostele lautasille ja koriste paahdetuilla tomaateilla sekä basilikalla. Nauti!

Processed with VSCO with c3 preset

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *