Hae
Palasia Arjestani

Treeneissä puhaltaa uudet tuulet

Teistä jotkut ovat ehkä pistäneet merkille mun snäpit uudesta valmentajasta ja ehkä treenvideoistakin on paistanut läpi etten enää treenaa niin kuin aikaisemmin. Mulla on jo pitkän aikaa ollut halu muuttaa treenejä melko radikaalisti, mutta uskallus on puuttunut. Olen halunnut olla crossfittaaja, joka osaa paljon asioita, on kestävä sekä vahva. Viimeinen puoli on kuitenkin todistanut sen etten voi olla sellaista mitä kroppa ei kestä. Mä olen heilunut salilla viimeiset 15 vuotta ja oppinut sen, että muhun tarttuu kaikista parhaiten voima. Ei sekään mitään mahdotonta tahtia, mutta progressiivisesti kuitenkin. Crossfitin osalta leikkauksen jälkeinen aika oli todellista nousukiitoa. Kroppa kesti suhteellisen hyvin, vaikka olinkin suurista lihashuoltoon käytetyistä tuntimääristä huolimatta koko ajan jumissa. Olin totta kai iloinen, kun kehitystä tapahtui niin paljon koko ajan, mutta takaraivossa jyskytti kuitenkin koko ajan ajatus toisenlaiseen treeniin siirtymisestä.

Painonnosto on se mitä rakastan suunnattomasti vaikka en ole siinä hyvä enkä ole sitä pystynyt tekemään sitä kunnolla yli vuoteen. Joku siinä kiehtoo minua suunnattomasti. Leikkauksen jälkeen ajattelin, että painonnosto jää vain haaveeksi, koska olkapää ei sitä kestä. Sekä fyssari että uusi valmentajani olivat asiasta eri mieltä. Käyn tällä hetkellä taas fyssarilla, koska vasen lapa ei toimi kunnolla. Siitä johtuen olkapää on oireillut myös töissä. Nyt teen paljon hommia sen eteen että lapa saadaan taas hereille ja olkapääkin on pysynyt nyt useamman viikon ihan normaalina. Päätin vähentää crossfit-treenejä, kun olkapää alkoi uudestaan oireilemaan. Siirryin tekemään enemmän voimaa ja vähensin cf-treenit 1-2 viikossa. Homma ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä ilman minkäänlaisia konkreettisia tavoitteita monen ihmisen suosittelemana päädyin ottamaan yhteyttä Speedsterin Laura Niemelään. Lauran opissa on paljon crossfittaajia ja hän opettaa itse painonnostoa omalla salillaan.

Olen nyt muutaman viikon treenannut Lauran ohjelmilla ja voi pojat miten kulkee! Olen ollut täysin liekeissä joka treeni. Toki tästä hommasta puuttuu nyt crossfitille ominainen yhdessä tekeminen, mutta ei se ole haitannut tähän mennessä yhtään. Samojen tyyppien kanssa pyörin salilla edelleen 🙂 Olen tehnyt nyt kolme voimatreeniä viikossa ja siihen lisäksi crossfittiä/lenkkiä sen verran kun tuntuu hyvältä. Kroppa palautuu tällä hetkellä nopeammin kuin peruscrossfittiä tehdessä mikä tuntuu todella hyvältä. Treffattiin eilen Lauran kanssa ja tsekattiin muutamat harjoitteet lavan herättelyyn ja sen jälkeen vedettiin hyvä tovi tempauksen tankojumppaa. Mä en muista koska mun olkapäät ja selkä olis olleet näin hellänä, hyvässä mielessä! Miettikää, 15kg kilon tangolla voi löytää uusia lihaksia 😀 Eipä ole koskaan aiemmin tempaukset tuntuneet näin helpoilta ja kevyiltä. Mulla on ollut huono tapa ylianalysoida koko liikettä ja siitä lähdetään nyt opettelemaan pois. Nyt mielessä on vain muutama asia, joita täytyy noudattaa jokaisessa liikeessä ja toistossa, joten homma helpottuu siltä osin todella paljon. Painonnosto on äärimmäisen mielenkiintoista. Ihan huippua, jos pystyn taas treenaamaan sitä enemmän. Mun treeniohjelmaan tulee ensi viikolla muutoksia ja odotan niitä innolla!

Vitsi tää homma on taas älyttömän mukavaa 🙂 Alla video viime viikon sunnuntain treenistä, enjoy! Ja muistakaahan tilailla kanavaa niin lisää videoita tulee. Pääset tilaamaan kanavan videon alakulmassa olevasta ”näytä video youtubessa” namiskan kautta!

Hyvää äitienpäivää!

2 kommenttia

  1. Hertta kirjoitti:

    Kiva video ? Voisi itekin kokeilla tollasta lämppäriä vaihteluksi iänikuiselle soudulle tai juoksumatolle! Millä painoilla teet noi liikkeet? ?

    • Jonna kirjoitti:

      Etukyykyssä taisi tuolla kerralla olla 52,5kg, suorinjaloin mave ehkä 45 tai 50 ja hyvää huomenta 30-32,5kg. Mä en tykkää itse enää yhtään lämmitellä laitteilla, vaan lämmittelen 99%:sti kehonpainolla ja kahvakuulalla. Lämpenee paljon kokonaisvaltaisemmin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *