Hae
Palasia Arjestani

Nettiheitterit ja heidän erikoinen sielunelämänsä

nettiheitterit

Nettiheitterit – helppo huudella anonyyminä!

Ei ollut nettiheittereitä kun minä olin nuori, koska ei ollut someja eikä älylaitteitakaan. Silloin sai olla aika lailla rauhassa ja paskan jauhaminen hoidettiin tyylikkäästi selän takana, mutta omalla naamalla kuitenkin. Nykyään ihmiset piiloutuvat netin syövereihin jos jonkinlaisiin keksittyihin nimimerkkeihin ja sähköpostiosoitteisiin. Ihmisillä ei ole pokkaa enää julkaista törkykommentteja omalla nimellä ja naamalla. Vauva-palstalla ruoditaan milloin kenenkin elämää, anonyyminä tietenkin. Suurin osa ihmisistä tuskin uskaltaisi laukoa samoja kommentteja päin naamaa vai mitä luulette?

Tänään oli se päivä

Meillä pidetään täällä Fitfashionilla nollatoleranssia mitä tulee viha- ja törkykommentteihin. Mitään skeidaa ei julkaista. En ole blogiurani aikana kauheasti kuraa saanut osakseni, mutta silloin tällöin joku ärsyyntyy olemuksestani tai sanomisistani ja alkaa pommittaa minua ihan pimeillä ja sekopäisillä jutuilla. Nämä saan aina hiljennettyä ignooraamalla heidät. Youtube-kanavani kanssa mietin vielä omaa linjaani. Toiset jättävät näkyviin ihan jokaisen kommentin ja toiset poistavat turhanpäiväiset haukkumiset ja urpoilut. Päätin, että vedän linjaukseni sitten kun näitä kommentteja alkaa tulla. Tänään oli se päivä. Aamulla herätessäni minua odotti kirjoitusvirheillä varustettu viesti kanavallani: kuole vitun läski huora dislike!Aha. Siellä joku reppana ei ole keksinyt mitään muuta sanottavaa. Samaisen nimimerkin olen tavannut muuallakin huutelevan ihan yhtä älyvapaata tekstiä. Poistin kommentin ja vedin samalla oman linjaukseni kommentointiin. En hyväksy myöskään youtubessa mitään rienaamista. Kritiikkiä saa ja pitääkin antaa, kunhan se tehdään asiallisesti. Tässä kommentissa ei ollut mitään asiallista, päinvastoin. Kirjoitusausta päätellen asialla on joku 9-13 -vuotias rassukka, joka hakee huomiota ja luulee olevansa jotenkin mahtava, kun laukoo tällaisia kommentteja aikuisille ihmisille. Minua lähinnä huvitti.

Nettiheitterit ja heidän vinksahtanut ajatusmaailmansa

Jäin jälleen kerran miettimään tällaisten ihmisten sielunelämää. Mikä siellä on niin vinksahtanutta, että täytyy purkaa pahaa oloansa toisiin ihmisiin ja anonyyminä vieläpä? Nettiheittereihin kuuluu sekä nuoria että vanhoja, ja nuoret ehkä vielä jotenkin ymmärrän. Heillä ei ole elämästä saati käytöstavoista mitään ymmärrystä. Päässä ei vain yksinkertaisesti oli riittävästi vielä järkeä käyttäytyä elämän normaalinormien mukaisesti. Ehkä heitteröinti on heidän mielestään jopa hauskaa ajanvietettä. Yritetään saada ihmiset reagoimaan, mutta he eivät kuitenkaan ymmärrä sitä, että loppupeleissä he itse näyttävät idiooteilta. Entäs aikuiset nettiheitterit sitten? Se onkin mielenkiintoista! Mikä tekee heistä olevinaan parempia ihmisiä? Niin paljon parempia että he kokevat oikeudekseen haukkua muita? Mun mielestä todella lapsellista käytöstä aikuiselta ihmiseltä huudella törkeyksiä anonyymin nimimerkin takaa. Säälittävää. Ehkä taustalla on kateutta, epäonnistumisia ja yritys paeta omaa surkeaa elämäänsä. Mene ja tiedä. Idiottimaista puuhaa sen on selittelyistä huolimatta.

Mitä ajatuksia nettiheitterit herättää teissä?

14 kommenttia

 1. ei oma nimi kirjoitti:

  Eihän sitä selän takana puhumistakaan tehdä omalla naamalle sille puhumisen kohteelle, eihän muuten kyse ole selän takana puhumisesta 🙂 Eli samaa touhua kuin livenäkin mutta virtuaalimuodossa.

  Jotkut sitten taas ovat ihan vain sen verram mieleltään häiriintyneitä että on aivan sama mitä käyttäytymisohjeita paasaa, ei sillä ole heidän todellisuuden kanssa mitään tekemistä.

  Internet vain mahdollistaa sen että selän takana puhumista tehdään laajemman joukon kanssa kuin ennen. Jos olisin julkisuuden henkilö niin en lukisi mitään keskustelupalstoja. En pidä todennäköisenä että tämä ikiaikainen sekä miesten että naisten harrastus eli juoruilu koskaan loppuu.

  • Jonna kirjoitti:

   Ennen sentään sai aina tietää kuka puhui ja mitä puhui. Nykyään taas ei..Ehkä se on tosiaan se, että nykyään on mahdollisuus täysin anonyymiin shaibanjauhamiseen ja haukkumiseen ja moni käyttää sen tilaisuuden hyväkseen…

 2. Pinkit korkokengät Maiju kirjoitti:

  Minä olen näiden kommenttien kohdalla tehnyt niin, että olen poistanut kommentin ja estänyt kyseisen henkilön. Näin tiedän, että eipä huutele enää. Minä en hyväksy tuollaisia puheita en missään, enkä keneltäkään.

  • Jonna kirjoitti:

   Saman tein minäkin! Huomasin että kyseiseltä tyypiltä oli tullut enemmänkin kommentteja, mutta en ollut saanut niistä vain ilmoituksia. Ihan pihalla koko tyyppi. Haukkui mamuksi ym vaikka meidän koko suku on vuosisatojen takaa ihan paljasjalkaisia suomalaisia 😀

 3. ulla kirjoitti:

  Ei kauheasti ajatuksia…
  Mietin vain, miten joku jaksaa. 🙁

 4. Taru kirjoitti:

  Itselleni ei ainakaan toistaiseksi ole mitään kunnon skeidaa tullut, mutta pari kommenttia olen jättänyt julkaisematta, koska tarkoituksena on ollut vittuil*. En aio julkaista sellaista. Ja samaa mieltä – kritiikkiä saa antaa. 😀

 5. Krisse K kirjoitti:

  En ymmärrä tuollaista toimintaa. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, silloin ei pitäisi sanoa mitään ja miksi sitten lukea sellaista blogia, mikä ärsyttää? Ei ole pakko. Ihmisen mieli on niin käsittämätön.

  • Jonna kirjoitti:

   Tämä kommentti oli siis tullut tubeen, mutta sama asia. En ymmärrä miksi kommentoida jos ei ole mitään hyvää sanottavaa. Mitä olen seurannut noiden suositumpien tubaajien kommentteja niin aika paljon siellä on ihan turhanpäiväistä paskaa!

 6. Emma kirjoitti:

  jonna! Sinun blogia seuraan ilolla ja saan voimia arkeen ja elämääni ruuhkavuosissa???ruokapäiväkirjat on huippuja ja kaikki muu todellakin aitoa elämän arkea koskevat jutut. Niin paljon on tämänpäivän blogit täynnä pintaa ja liitoa , ei nappaa pätkääkään. Mitä tulee kiusaamiseen, suomi on siinä maailman luokan johtavia maita. Oli se seitten koulu, työpaikka, naapurit,politiikka, netti tai mitä näitä nyt on. Yleinen toisen ihmisen huomiointi, käytöstavatat, ystävällisyys ja välittäminen on kateissa kaiken tämän maailmanmenon keskellä. Ei anneta näille sijaa, jätän ne omaan arvoon. Tärkeintä että itse pystyy katsomaan omaa tekemistään peiliin ja tietää että moiseen ei sekaannu.

  • Jonna kirjoitti:

   Viisaita sanoja, kiitos <3 Voi kun menisi nämä opit perille myös jälkikasvulle niin tästä maailmasta tulisi ehkä joskus parempi paikka…

 7. Rahkamuija kirjoitti:

  YouTube on varsin kova paikka naisille, koska se on oikeasti aikamoinen miesten maailma. Meille tulee joka viikko satoja ja joskus tuhansia kommentteja, eikä vanha Erkkikään pysty käymään niitä läpi. Jos mä oon videoilla mukana, tulee aika paljon kommentteja ulkonäöstä ja muusta sellaisesta. Jokaista negakomenttia ei tosiaankaan pysty poistamaan, koska jossain suositussa videossa niitä voi olla ihan järkyttävä määrä. Se linja mulla kuitenkin on, että jos näen kommentin, joka on jotenkin (tosi loukkaava) seksuaalissävytteinen, niin sitten se saa lähtee. Kerran yhdessä videossa oli poikkeuksellisen paljon mua koskevia kommentteja, ja keräsin niitä vähän ylös (jos tulee tarve myöhemmin antaa esimerkkiä, kuinka naisista puhutaan tubessa ja esim. nyt tuli). Siellä oli muun muassa tämmösiä.

  ”Jesus, look at that ugly f#ck with tits, is she his wife? jesus f###ck!”

  ”she looks like got some good pussy”

  ”I would f#ck your silly wife”

  ”she is so hot… I´ll give you 50K taste her pussy”

  Usein se tuntuu aivan paskalta, että naisista puhutaan noin. Mietin vaan aina, että haluisiko noi ihmiset, että joku kommentoisi heidän äitejään, siskojaan tai vaimojaan tuollalailla. Tuskin. Mutta mitä tulee tuohon negakommentointiin, me ollaan käännetty se asia niin, että kun videoon alkaa satamaan kaikkea sontaa, se tarkoittaa sitä, että videolla on muutakin yleisöä, kuin meidän omat tilaajat, ja se on vain hyvä asia, koska silloin video saa hyvin katseluita. Eli negakommentit on tavallaan tervetulleita, koska se tietää yleensä myös uutta yleisöä ja katseluita. 😀

  http://rahkamuija.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Teillä onkin niin paljon tilaajia, että siellä mahtaa olla yksi jos toinenkin häiriintynyt kommentoimassa! Saako sun mies paskakommenttia myös vai tuleeko vain sulle?

   Ihan hyvä pointti muuten tuo, että jos sitä skeidaa alkaa tulla niin tarkoittaa myös sitä että katsojia on muitakin kuin tilaajat! Joku positiivinen puoli tähänkin ongelmaan 😉 Hei, jatkakaa hyvä työtä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *