Hae
Palasia Arjestani

Miten säästää ruokakuluissa?

miten säästää ruokakuluissa?

Heippa! Miten menee? Me ollaan taas täällä mökillä ja vietetäänkin loppuloma täällä. Ensi viikko vielä silkkaa loikoilua ja sitten taas ahkeraksi työmuurahaiseksi pyörittämään yksin koko labraa muiden lähtiessä lomille. Saattaapi olla kiirettä! Jospa mun akut olisi sen verran hyvin ladattu, että jaksan muutaman viikon yksinään paahtaa 😉

Jouduin tänään ottamaan Orivedelle kaupoille koneen mukaan, että saan ladattua mun 100 tilaajan spessun youtubeen. On meinaan sen verran asiaa ettei tullut mitään lyhyttä videota! Aihe on toisaalta sellainen, josta voisin puhua vaikka päivän. Aiheena videolla siis Miten säästää ruokakuluissa? Kiinnostavaa vai mitä? Ainakin omaa sydäntäni lämmittää kyseinen aihe valtavasti. Mä menen nyt syömään pizzaa (tein itselleni vegepizzan) niin tsekatkaa te mun video! Jos video näkyy blogissa omituisena niin pääset katsomaan sen tubessa tästä. Muista tilata kanava!

Mukavaa lauantaita!

6 kommenttia

 1. Sipsi kirjoitti:

  Kasvisruokavalio ei kyllä millään tavalla ole halvempi kuin sekaruokavalio. Esim. makaroonilaatikko, kaalilaatikko, jauhelihakastike ja perunat tms perus liharuoat on ihan älyttömän edullisia. Esim. pavut, vegeproteiinit ja maidonkorvikkeet on paljon kalliimpia verrattuna muuhun. Myöskään luomun ostaminen ei kyllä millään tavalla ole säästämistä ruokakuluissa 😀 Tämä video on vähän enemmän kuinka olla ekologinen arjen valinnoissa… Ruokakuluissa voi säästää käyttämällä ruoanlaitossa paljon halpoja hiilihydraatteja.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuossa jo Tuulia sulle tähän vastasi myös, mutta ilmeisesti et ole kauheasti tutkiskellut kasvisruokavalioon proteiininlähteitä ja niiden hintoja? Kyllä, nuo mainitsemasi perusruuat ovat edullisia, mutta proteiininlähteen muuttamalla juurikin linsseihin, papuihin tai soijarouheeseen pääset halvemmalla kuin lihan kanssa. Miksi pitäisi ostaa maidonkorvikkeita? En puhunut tässä vegaaneista. Esim. itse kyllä käytän maitotuotteita, kuten juustoa, mutta sehän on jokaisen oma valinta. Luomun osalta mainitsinkin videolla, että jos syö lihaa niin kannattaa ostaa parempilaatuista luomulihaa juurikin alesta. JA ennen kaikkea syödä lihaa vähemmän, mutta parempilaatuista. Silloinhan se tulee edullisemmaksi kuin vetämällä lihaa 4 kertaa päivässä, eikö?

   Niin kuin videon esittelyssä mainitsinkin niin video on tehty ajatuksella kuinka säästää ruokakuluissa kun haluat kuitenkin syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Olisihan se toki edullista syödä pelkkää makaronia tai perunaa, mutta henkilökohtaisesti en siihen lähtisi.

 2. Miia kirjoitti:

  Ihan tosi hyödyllinen ja itselle ajankohtanen video, on tullu kesällä vähän osteltua ruokaa huolettomasti 😀 Sellanen ”jääkaapin sisältö” video tai postaus ois myös mielenkiintonen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kesällä mä törsään varsinkin marjoihin! Mutta pakko niistä on nauttia nyt kun niitä saa niin halvalla 😉 Laitetaanpa toive ylös!

 3. Tuulia kirjoitti:

  Sipsi: pavut ja kuivat soijapohjaiset tuotteet on kyllä todella halpoja. Kuivat pavut ja linssit on ite liotettuina ja keitettyinä luokkaa reilun 1e/kg per kypsä tuote, soijarouheella hinta on alle 2e/kg kypsänä. Juurikin kaaliruoissa, makaronilaatikossa ja vastaavissa lihan korvaaminen soijarouheella tai esim. linsseillä on tosi näppärää ja helppoa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä! Juurikin näin 🙂 Linssejä itsekin taas keittelin isot satsit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *