Hae
Palasia Arjestani

Aamupalaksi munamuffinsseja!

Minä tein ensimmäisen kerran munamuffinsseja joskus vuosi sitten kun olin innostunut paleoruokavaliosta. Sitten ne unohtuivat, kunnes taas mies innostui niitä tekemään jokin aika sitten. Mä olen yrittänyt tällä viikolla syödä vähän vähemmän leipää ja päätin eilen illalla tehdä parin päivän aamupalat kerralla ja mikäs olisi helpompaa kuin tehdä munamuffinsseja uunissa kerralla 12 kpl!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Munamuffinssit on todella helppoja tehdä, ainoastaan ainesten pilkkominen vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Pääraaka-aineena toimii kananmunat, mutta muita aineksia voikin varioida ihan loputtomiin: kanaa/lihaa/kalaa/makkaraa, erilaisia vihanneksia, ananasta, juustoa.. Näihin sopii melkeinpä mikä vaan!

Munamuffinssit

 • 10 kananmunaa
 • kinkkua pieneksi pilkottuna
 • paprikaa pieneksi pilkottuna
 • tomaattia pieneksi pilkottuna
 • suolaa & mustapippuria

Pilko ainekset ja riko kananmunat kulhoon. Mausta ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Kauho munaseos muffinssipellin koloihin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kunnolla hyytyneet. Säilytä jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

T. Jonna

10 kommenttia

 1. maiju kirjoitti:

  Nää on niin hyviä! Joskun vuosia sitten kun karppasin niin taisi kulkea nimellä aamiaismöttöset 😀 Täytyykin taas tehdä, kivaa vaihtelua.

 2. rantsu kirjoitti:

  Pitää hommata tuommonen silikoonivuoka että saa kokeiltua. En usko että onnistuu paperisissa? 😮

  • Jonna kirjoitti:

   Saattaa lävähtää iloisesti pöydälle jos paperisissa teet. Mä tykkään normimuffinssitkin tehdä silikonisessa tai sit siinä metallisessa, mutta laitan aina paperiset kuitenkin niihin sisään 🙂

 3. Clarissa kirjoitti:

  Näyttääpä hyviltä! Pitää muistaa kokeilla jossain vaiheessa 😀

 4. Gunagolu kirjoitti:

  Kivan oloinen ohje, tätä täytyy testata! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Suosittelen 🙂 Helppo duunata väli/aamu/iltapala useammaksi päiväksi 😉

 5. Heikku kirjoitti:

  Moikka,

  kuukauden takaiseen postaukseen huutelen, mutta lähdin linkin kautta katsomaan tuon reseptin… Kysymystä siis pukkaa; montako näitä syöt kerralla? Miten täyttäviä siis ovat, tai varmaan sitä juuri ovat, kun kananmuna pääraaka-aineena. Täytyy ehdottomasti laittaa resepti talteen, etenkin viikonloppuisin on kiva tehdä joskus jotain muutakin kuin ainaista puuroa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Aamulla taisin syödä kolme kerralla. Lisäks vähän vihanneksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *