Hae
Palasia Arjestani

Sitä ihteesä.

Ääk, mä olen ihan uuvuksissa. Sunnuntai on mun puuhastelupäivä jolloin teen mahdollisimman paljon kotitöitä ettei mitään jäis maanantaille. Paljon mukavempi aloittaa uusi viikko ns. puhtaalta pöydältä ja siististä kodista. Uuvuttavaa tästä tekee se, että kotiudutaan sunnuntaisin anoppilasta yleensä vasta kuuden jälkeen ja sit alkaa siivoilut…

Väsyneen lökötreenivaatteet.
Siellähän on minihauis!

Perjantaina mulla oli salilla käsipäivä. Olin älyttömän väsynyt, kun lähdin kotoa salille. En kyllä ymmärrä mistä se väsymys yhtäkkiä tuli. Salilla väsymys muuttui järkyttäväksi vitutukseksi. Mua vaan pänni koko ajan ja kaikki. Onneksi osaan kanavoida tuon olotilan nykyään suht hyvin treeniin niin ei ympärillä olevat ihmiset kärsi mun mielentilasta 🙂 Treeni kulki tosi hyvin, paremmin kuin odotinkaan! Tässä ohjelmassa teen siis kädet omana päivänään mikä mahdollistaa vuoro- ja supersarjojen käytön. Supersarjoina taisin vetää koko treenin läpi. Aikaa käsien treenaamiseen meni sen verran vähän, että otin myös vähän olkapäitä ja soutelin 15 minsan intervallin kaiken muun päälle.

1a. Kapee pena 3*5-8*50kg
1b. Hk tangolla 3*6-9*22,5kg
2a. Ranskalainen mutkatangolla 3*8-10*20kg
2b. Hk scott mutkatangolla 3*10-12*20kg
3a. Kickback kp 2x
3b. Hammer kp 2x
4. Shoulder triplex blast x3 (alla video)
15 minsan intervalli soutulaitteella

Hauistreeniin tullaan tekemään pieniä muutoksia ihan vaan sen takia etten saa kunnolla nyt tuntumaa tangolla tehdessä. Pienillä painoilla tulee joo ihan jees tuntuma, mutta kun mennään tuommosiin kasin sarjoihin niin se kummasti katoaa jonnekin. Hauis on kuitenkin niin pieni lihas, että kehityksen edellytyksenä on edes jonkinlainen tuntuma treenissä. Katsotaan mitä sen tilalle keksitään 🙂 Muuten koko treeni meni kyllä hyvin perille. Tässä teille video tuosta shoulder triplex blastista by Scott Abel. Kannattaa noita Abelin videoita katsella muutenkin, niissä on vaikka mitä mielenkiintoisia tapposettejä!

Lauantaina pääsin heti aamusta Törrösen Erikan käsittelyyn. Erika tekee lihaskalvojen avausta ja helläkätisesti käsitteli mun yläkropan. Mullahan toi vasen puoli kropasta elää ihan omaa elämäänsä välillä ja kaikki krempat on aina vasemmalla puolella. Tuo lihaskalvojen avaus oli melko mielenkiintoinen kokemus, joistakin kohdin vähän kivuliasta mutta suurimmaksi osaksi tosi miellyttävää. Latsit saatiin avattua tosi hyvin, samoin olkapäät. Parisen päivää varmasti menee ennen kuin todelliset vaikutukset tulee esiin, mutta jo tänään on kroppa tuntunut jotenkin paljon suoremmalta ja tasapainoisemmalta. Poseeratessakaan ei tarvitse pyöritellä vasenta olkapäätä ”kohdalleen” niin kuin ennen ja latsit aukeaa ihan eri tavalla! Ei muuten jäänyt viimeiseksi hoitokerraksi 🙂

Tänään aukesi selkä entistä paremmin!

Loppupäivä menikin ihan vaan ollessa ja rentoutuessa. Pitkät päiväunetkin nukuin! Illalla taas vähän puuhastelin vaatehuoneen parissa ja sain sen vihdoin ja viimein siivottua. Hitto mikä homma siinäkin oli, mut nyt se on tehty ja voin siirtyä seuraavan projektin kimppuun 😀 Pari viikkoa sitten ostin pakkaseen valmiiksi Pirkan grillattuja vihanneksia ja mikäs sen parempaa kuin lauantai-iltana syödä jotain vähän erilaista ja normaalista ruokalistasta poikkeavaa.

Ny rillataan!

Ravintoarvoja on. Huom. ei paljon mitään hiilareita 😉

Uuniin mänössä.

Lataselle päätyivät kera jauhelihan.

Hah, tänään vaaka näytti taas uutta kilolukemaa, 70,7kg! Kohta ollaan jo kuudenkympin puolella 🙂 Kaiken järjen mukaan viikko tai kaksi niin pitäisi olla jo kutosen puolella. Ellei iske paha jumi ja sitähän me ei toivota, eihän? Mun mahakin näyttää pienentyneen vaikka kuinka ihan muutaman päivän sisältä vai näenkö omiani?

Ei oo alavatsaröllöä enää 🙂
Päkkikin näkyy taas asteen verran paremmin.

Salille päästiin taas isännän kanssa yhdessä. Tyhjällä vatsalla vedin taas koko treenin niin sain option anopin tekemään kotiruoka-ateriaan kera jälkkärin. Virtaa oli kuin pienessä kylässä eikä nälkäkään yllättänyt missään vaiheessa. Kaikki liikkeet meni perille niin että humpsahti ja tää tyttö oli yhtä hymyä! Näin sen homman pitää toimiakin 🙂

Huippufiiliksillä tänään menossa jumpalle! Takki Gazoz, housut SOC.

Selkätreeni vuorossa, pikkasen vatsaa päälle. Niin ja kahvakuulalla sykkeen nostatus loppuun.

1. Vipunostot kulmassa kp 5x
2. Leuat 3*4-8*bw eri otteilla
3. Kulmasoutu mutkatangolla 3*9-10*50kg
4. Ylätalja kapealla 2x
5. Alatalja lapiokahvalla 2x
6. Rack-veto leveällä 3x
7. Jalannostot roikkuen 3x
8. Vatsarutistus maaten koneessa 3x
Kahvakuula heilautus 5*20*12kg kuulalla aikaa vastaan (aika 4:36)
Kulmista mutkiksella.
Venyttääääääää.

Tämmöttiis on toi EB:n sikahyvä vatsarutistuslaite.

Olipa kyllä hemmetin hyvä jumppa! Leukoja tehtiin leveällä myötä- ja vastaotteella. Tein ensin sen minkä itse jaksoin ja muutama pakkotoisto päälle avustettuna. Hyvin män selälle 🙂 Kulmasoutu tein ekaa kertaa koskaan mutkatangolla, koska suorat tangot oli varattuna. Ei muuten ollut huono versio tämäkään! Vatsoille tein noita samoja mitä melkein aina, ne vaan tuntuu parhaiten. Hooveri pitäis ottaa myös ohjelmaan uudestaan. Se on ehkä yksi parhaista liikkeistä syville vatsoille. Treenin loppuun tuommoinen pieni sykkeen nostatus kahvakuulalla. Puuskutin kuin pieni sika varmaan ekasta setistä lähtien. Ensi kerralla on tarkoituksena yrittää parempaa aikaa samalla kuulalla ja samoilla toistoilla. Kivaa vaihtelua normi intervallehin, kannattaa kokeilla!

Heilautus taakse.
Keskivartalolla ylös. Ja puristus bärssillä 😉

Mä ja mun uusi frendi.

Salin jälkeen sit anopin lihapatojen ääreen, mikäs sen parempaa! Riistakäristystä, pottumuussia ja jälkkäriksi jädeä, kelpas 🙂 Paitsi, että ei tainnut maha hirveesti jädestä tykätä, kun ei noita maitotuotteita ole viime aikoina kauheasti näkynyt…

Suhkunraikkana anopille lähössä.
Kummitusteeppari Zarasta.

Neonvärinen neule Seppälästä.

Huomenna olis taas treenipäivä, kun mies pitää huilia. Jospa sitä aamusta pääsis vaikka ulos, toivottavasti on hyvä keli. Ei jaksais koko päivää sisällä homehtua….

Meidän tuleva atk-insinööri.

11 kommenttia

 1. Kerttu kirjoitti:

  Huipusti oot timmistyny Jonna!! <3 TSEMPPISTÄ vaan hurjasti! Niin sammaa mieltä, mitä sitä turhaa miettiin, jos pienemmillä painoila saa parhaan tuntuman niin sillon teet niillä. 🙂

 2. kohtipienempaaa kirjoitti:

  On kyllä selvästi mahan seutu kutistunu, mahtavaa edistystä 🙂 Mä oon monesti salilla miettinykki että voiskohan tolla kuulalla ottaa alkulämmöt mutta en oo hoksannu että sillähän vois lopuksiki heilutella. Tarviiki joku kerta koittaa taas miten se kuula vielä heiluu 🙂 Kotonaki mulla kyllä kymppikilonen kuula on mutta se missä ja millon sitä ehtis heiluttaa ilman että lapset pyörii jaloissa on vähä kysymysmerkki nyt ollu. Hepulin saa nuorempi jos pistän jonku oven kiinni ja se ei pääse sinne 😀

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Kerttu: kiitos 🙂 näinhän se on, mutta pidemmässä aikajuoksussa myös treenipainoja pitäis saada nostettua. Mulla tuntuu aina tuntuma katoavan kun saavutetaan tietty sarjapaino…Kohtipienempaaa: juu, kannattaa testata! Mä sain ainakin kunnolla sykkeen nostettua ja hien pintaan 🙂

 4. Kerttu kirjoitti:

  Jonna, en usko että se katoaa, kun keskityt siihen puristukseen, hitaaseen laskuvaiheesee, räjähtävämmin ylös. Ja vaikka aluks menis vain muutama toisto, niin jatkat kuitenki niillä sommilla, kyllä se siitä alakaa kuules! 🙂 <3

 5. Puuha-Pete kirjoitti:

  atk-insinörttiä ei kannata toivoa.. mites ois vaikka ”elämäntapakouluttaja” tai ”demolution man” tai ”my mum is stronger than your dad”?

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Kerttu: no, täytyy ehkä vielä yksi treeni katsella miten onnistuu ja sit vaihtaa liikettä jos ei tuntumaa yrityksistä huolimatta millään tule :)Puuha-Pete: ehkä joku naispuolinen bill gates sit? Meidän vanhuus olis sit turvattu 😀

 7. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Just tee niin Jonna. >3 Niin mikä olikaa LIIKE?

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Hauiskääntö suoralla tangolla, varsin tärkeä massaliike siis 🙂 olisko hyviä vinkkejä liikkeeseen ja tekniikkaan? Kaikki otetaan riemusta kiljuen vastaan!

 9. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Kokkeile sitä hauisnostatusta..

 10. Joan kirjoitti:

  No mutta, sehän on kadonnut!!! 😀 Hienoo! 🙂 Ehkä mullakin jo pikkuhiljaa 🙂

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Kerttu: täytyy testata, jos vaikka osaisin tehdä sen :DJoan:ei se ihan kokonaan ole kadonnut, mut osittain 😉 kyllä se lähtee kun jaksaa vaan syödä oikein ja treenata! Vatsaa saa kyllä jumpata tällä hetkellä ihan kiitettävästi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *