Hae
Palasia Arjestani

Operaatio rakovaario completed!

No nyt on ollu treenien ja kuulumisten päivittäminen aika huonolla mallilla. Tällä hetkellä on menossa jokin omituinen saamattomuus-syndrooma eli en saa oikein mitään aikasiks. Jo munien keittäminen vaatii suuria voiman ponnistuksia… Eilen yritin kovasti jo päivitellä, mut bloggeri ei sit ihan toiminut ja jäi yrittämiseks. Paljon oli kaikenlaista kerrottavaa vielä viikonloppuna, mut en muista enää yhtään mitä 🙁 No jos jotain treenejä ees. Ensin video parista eri selkätreenistä. Puolikkaan maven tekniikka vaatii hiomista..

1.12 Olkapäät & ojentajat

1. Pystypunnerrus tangolla seisten 4x
2. Sivuviparit kp 3x
3. Sivuviparit kp vinopenkillä kyljellään 2x
4. Dippi 4x
5. Ranskalainen istuen yhdellä käsipainolla

Pystypunnerruksessa jopa nelonen 37,5 kilolla. Pitkäaikaisena tavoitteena on ollut vähintään nelonen 40 kilolla eli ei olla enää kaukana siitä! Tahtoo vaan jo näillä painoilla olla aika hidasta voimatasojen nousu.. Dippiä otin taas pitkästä aikaa. Ei oo mikään maailman helpoin liike mulle, koska olkapäät kiristävät siinä välillä kovasti ja lisäksi se vetää aika ajoin rintarangan tukkoon. Fysioterapeutin mukaan jokui miekkalisäke tms kipeytyy mulla tuolla rintarangassa. Joskus pari vuotta sitten tein enemmän dippiä ja sillon sain rintarangan kipeeks moneksi viikkoa. Ei ollunna kivaa se. Nyt siis varovasti! Sinänsä hienoa, että sain ihan kunnon sarjaa tehtyä 10 kilon lisäpainolla vaikka en oo juuri dippaillu viime aikoina 🙂

2.12 Selkä&takaolkapäät

1. Leuat kapella kahvalla 4x
2. Alatalja leveä mo 3x
3. Vipuvarsiveto 3x
4. Mave polvista smith 3x
5. Takaolat ristitaljassa seisten 4x
6. Viparit kulmassa kp 1x… ja sit tuli noutaja…

Otin leukoja varten semmosen taljojen kapean kahvan ja virittelin sen leuanvetotelineeseen. Aivan huippu tuntuma! Lisäpainoja 7,5kg ja ihan hyviä kutosia vetelin 🙂 Maastavetoa katselin tuosta videolta ja ei se hanuri vaan laske niin alas kuin pitäis. Tuntuu kuitenkin siellä missä pitääkin eli alaselässa ja ylhäällä puristettaessa myös lapojen välissä eli sen osalta varsin bueno. Takaolkapäiden kohdalla alkokin sit tulla tosi huono olo ja jouduin ryntäämään pukkarin puolelle jututtamaan rouva pönttöä. Loppu ilta ja seuraava päivä meni pyöriessä enemmän tai vähemmän huonovointisena. Mikä lie pöpö iskenyt.

Tän kierron jälkeen alko sit taas ne kivat pumpit: lauantaina rinta + kädet, sunnuntaina jalat ja maanantaina olkapäät ja selkä. Tehtiin pieniä muutoksi treeniin eli normaalin 12-20 toistomäärien sijasta teinkin 6-10 toistoa, mut silti superina. Melkein parempi näin! Ensimmäisen kerran tuli viikonloppuna ajatus, et josko sitä kuitenkin lähtis ens syksynä lavoille, mut en mä tiedä. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan 😉

Taisin kertoa joskus kesällä, että ostin Kotkan komennuksella itselleni 100 litraisen akvaarion. Viikonloppuna sain sen vihdoin ja viimein toimintaan ja kävin ostamassa sinne uudet asukkaat. Mukava summa tuli tuhlattua akvaarioliikkeeseen, mut on se vaan kiva! Kalojen pulikointia vois tuijotella vaikka koko päivän. Siinä on jotain uskomattoman rauhoittavaa..Ihan parhautta sammuttaa kaikki vähänkin melua tuottavat vehkeet, kuten televisio, himmentää valot ja vain katsella kalojen uiskentelua. Musta on ehkä tulossa vanha 😀

 Tänään kävin tekemässä uuden visiitin akvaarioliikkeeseen ja hommasin kalasille lämmittimen ettei tule rassukoille kylymä (meillä huoneenlämpö 18 astetta…) ja samalla ostin muutamat kalat lisää. Ketään ei varmasti kiinnosta, mut kerronpa silti mitä kalasia akvaariossa uiskentelee: papukaijakirjoahvenia, kultakaloja, oransseja ja keltaisia platyja, kiinanmonneja eli aasian mutakaloja, albiino- sekä valkotäplämonnisia, partaimumonneja sekä helmirihmakaloja. Ehkäpä noi riittää vähäks aikaa!
 

Lisävalotusta lisäravinnemestan paketin sisältöön.. Siisti valkea pitkähihainen treenipaita!

Valkea paita, kivaa liukasta materiaalia, paitaan on kiinnitetty ”urheiluliivi”. Lisätietoa täältä.
Muistakaahan osallistua kisaan 😉 Klikkaa kuvaa! Muista laittaa viestikenttään sana Arvaus.

Tänään ja eilen oon pitänyt lepiä salilta. Väsyttää kovin koko ajan enkä saa oikein nukuttua.. Pieni lepo tähän väliin tekee ihan hyvää. Perjantaina on salin pikkujoulutkin niin pitää olla virkeänä ja voimissaan 😀

Tänään surffailuseurana Eva.

10 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Hyvältä näyttää akva. 🙂 Platyt on sitten kovia lisääntymään (ainakin meillä) ja partamonneja ei tuon kokoisessa altaassa kannata yhtä enempää pitää.

 2. Anna kirjoitti:

  En ole mikään super-asiantuntija, mutta pisti silmään tuossa mavessa alaselän pyöristyminen noston alkuvaiheessa. Itsellä ollut samaa ongelmaa (tai siis on varmaan edelleen :), mutta tekniikkatarkastus oikean asiantuntijan kanssa auttoi ainakin itseäni kovasti tuon maven oikeaoppisen tekniikan hahmottamiseeen. Tarkoitus ei ole millään tavalla arvostella, vaan huomauttaa asiasta, jota ei välttänättä oma silmä heti huomaa. :)Tsemppiä offin treeneihin.

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Inka: vauvoja odotellessa 😀 Edellisessä akvaariossa noi partamonnitkin sikis aika hyvin ja nehän vissiin kasvaa aika isoiks niin ei tartte enempää niitä sit hommatakaan!Anna: alaselän pyöristyminen on tiedossa! Sitä on yritetty saada pois jo vuosikausia, mut ei vaan onnistu. Niin kauan kun tuntuu hyvältä niin teen tällä tekniikalla. Joka kerta yritän pitää selän suorana, mut jostain syystä ei vaan onnistu.. Kireät lonkankoukistajat ms syynä…??

 4. Inka kirjoitti:

  Jep, meillä _oli_ ekana kaksi partamonnia, sit 30 ja nyt asiasta viisastuneina vaan yksi. 😀

 5. Anonymous kirjoitti:

  Ihme että ovat edes kaupassa myyneet sulle tuommosen kala yhdistelmän!!Ensinnäkin kultakalat ovat kylmän veden kaloja 15-23C ja myös tuo allas aika pieni niille, toisin kuin nuo muut joilla pitäs olla lämpö väh. +25C!!Ja Platyt ovat kovanveden kaloja eli ph.yli 7 toisin kuin muut ph.alle 7!!Voisin epäillä että rihmat ei voi kauaa hyvin!!Tuohon kannattaa tutustua:http://www.aqua-web.fi/forum/T:Akvaristi

 6. Anna kirjoitti:

  Juu, kyllähän omaa kroppaa kannattaa kuunnella ja tehdä itselle sopivalla tavalla niin kauan kun mihinkään ei satu. Kaikille ei sovi ”oppikirja-tekniikat”.. 🙂

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  Akvaristi: No höh. Akvaarioliikkeen omistajat ovat harrastaneet akvaarioita varmasti jo yli parikymmentä vuotta, että luulisi heidän tietävän. Mutta kiitos sinulle! Täytyykin ottaa asioista tarkemmin selvää ja antaa vaikka osa kaloista pois. En kuitenkaan halua, että ne voisivat huonosti minun vuokseni 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Kannattaa miettiä teetkö puolikasta mavea ollenkaan, kun tekniikka ei pysy kasassa, vaarana on välilevyn vauriot, jotka tulee yllättävn salakavalasti! Voisko olla että tukilihaksisto ja lapalihakset ei pidä? Sulla on kyllä tosi kiva Blogi ja sitä on aivan mahtava lukea! Jatka samaan malliin=) Olet todella sympaattinen!

 9. Anonymous kirjoitti:

  Tuli tossa mieleen, että Maveen vois auttaa se kun tiukkaat vatsan ja lavat ennen kutakin nostoa. Yläkropan hallintaan auttaa kun katsot ylös noston aikanaTreeni5tsemppiä T:Johanna

 10. Jonna1983 kirjoitti:

  Itse asiassa on jo jonkin aikaa ollut tarkoituksena alkaa taas tekemään normimavea. En oo sitä tehnyt vuosiin eli tekniikan harjoitteluun menee taas aika paljon aikaa.. Jossakinhan se vika on, kun selkä lähtee väkisin pyöristymään mut jospa se vika löydettäis ja saatais korjattua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *