Hae
Palasia Arjestani

Minne lomalle tänä vuonna?

Haaveilen, että päästäisiin lomamatkalle kaksi kertaa vuodessa. Tällä hetkellä on mahdollisuus kuitenkin vain yhteen reissuun, joten reissun suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin. Tämän vuoden matka tehdään jossain vaiheessa alkusyksyä ja varataan molemmat viikko lomaa sinne. Viime vuonna pidettiin kesälomatkin aika myöhään, mutta tänä vuonna on suunnitelmissa aloittaa lomailu jo juhannukselta miehen duunin kiertävän lomasysteemin takia. Mulla on lomien suunnittelu vähän helpompaa, koska sumplitaan ne keskenämme kahden työkaverin kanssa. Mutta mihinkäs sitä suuntaisi lomalle tänä vuonna?

Viime vuonna oltiin viikko Kreetalla ja sitä edellisenä vuonna oltiin ensin perheen kesken viikko Turkissa ja vähän myöhemmin syksyllä viikko tyttöporukalla Bulgariassa. Bulgarian reissun kohdalla sattui hyvä tuuri  kun voitin 500 euron arvoisen lahjakortin jolla kustansin osan matkasta. Samanlainen tuuri kun kävisikin tänäkin vuonna! Tai joka vuosi 😀 Kreeta oli mielettömän ihana paikka ja lähtisin sinne tänäkin vuonna ilomielin. Mies taas kaipaa vaihtelua ja haluaa jonnekin muualle. Hänen ehdotuksensa oli Espanja, mutta minä taas en syttynyt sille ollenkaan. Mun kriteereinä ovat hyvä hotelli, lämpö, lapsiystävällinen paikka ja aktiviteettejakin saisi olla. Mihinkään shoppailun mekkaan en kaipaa eli ostoskeskukset saavat olla kauempanakin. Ja olisihan se mukavaa, että kohteessa olisi suht puhdasta ja luontoakin nähtävillä. Paikka ei saisi myöskään olla mikään överikallis ja lyhyt lentomatka on pelkkää plussaa.

Nyt on siis aika alkaa kartoittamaan matkakohdetta ja etsiä paikka, joka miellyttää kaikkia. Viime vuonna kohde löytyi aika helposti, mutta tänä vuonna saattaa olla vähän hankalempaa. Nämä Kreetan kuvat ovag kummityttöni Kaisan käsialaa, kun omat kuvanihan tuhoutuivat sateeseen pudonneen puhelimen mukana 🙁 Vitsi miten ihania muistoja on tuoltakin matkalta! En voi kuin lämpimästi suositella Kreetan Makrygialosta. Snif, haluan sinne takaisin. Hetinytpaikalla. Mihin te aiotte matkustaa tänä vuonna tai olisiko suositella kivoja paikkoja minne kannattaa mennä lomalle?

Hei, nyt saatte 25% alennusta kodinvalikoimasta Ellokselta koodilla 355730. Voimassa 17.4 asti! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia kodintekstiilejä, sisustustuotteita,  sisävalaisimia, mattoja, tapetteja ja huonekaluja. Alennuksen voi käyttää vain kerran! Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin. Ei koske Design by -tuotteita eikä Odd Millä Home – tuotteita. Shoppailemaan tästä*.

27 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Hei! Oletteko katselleet Kroatiaa? Ollaan käyty muutaman kerran eri puolilla ja aina vaan ihastuttu enemmän. Siellä tosin yleisempää varata asunto/ huvila loman ajaksi, mutta ollaan tykätty kun voi itse tehdä ruokaa välillä. Kannattaa ehdottomasti tutkia asiaa, edulliset ja lyhyet lennot!

 2. Anna kirjoitti:

  Me ollaan kans selattu paljon lomapaikkoja. Kiinnostavimpina ollut kans Kroatia, sit tuo Kreeta tai Kreikasta joku muu paikka joka on vähän kauempana Turkin rajaa, kuten Zakynthos. Eli Kreikka on meillä vielä listalla, kun ei olla perheenä siellä oltu 🙂

  Me päädyttiin tänä vuonna Espanjaan ja niinkin perinteiseen paikkaan kuin Mallorca 😀 Se on kuulema uudessa suosiossa tai oikeastaan säilyttänyt suosionsa kai edelleen. Siellä näytti kuvien mukaan olevan todella kaunis meri, ja halutaan olla joku päivä merellä. Meidän reissu on jo nyt toukokuussa eli aika pian. Kohteena on TUI Family Life Alcudia Pins ja otetaan varmaan pakettiin tuollainen merirosvoretki laivalla 🙂 All Inclusive oli kans edullinen ja muutenkin bongasin loman hyvästä alesta.

  Ihanaa loman metsästystä, se on kivaa! 🙂

  http://www.tui.fi/lomakohde/espanja/mallorca/alcudia/tui-family-life-alcudia-pins/pc-000056307/

  • Jonna kirjoitti:

   Vitsi miten kivan näköinen paikka! Kerro sitten minkälaista siellä oli. Voi olla, että ”joudutaankin” lomalle kolme viikkoa aikaisemmin kun miehen työpaikalla on jotain ihme säätöä…

 3. Ninna kirjoitti:

  Varmasti kaipaatte lämmintä kohdemaata? Muuten olisin ehdottanut Kööpenhaminaa, ystävällinen lähellä ja legoland ja huvipuisto ovat must lapsille. Ensi viikolla lähden 2viikoksi jo 6tta kertaa Mallorcalle Alcudiaan jota suosittelen lämpimästi. Mallorcalla lämmintä, ystävällinen, kohtuuhintainen, turvallinen ja monipuolinen. Saaren ehdottomat nähtävyydet upeat tippukivuluolat Cuevas del Drach, eläinpuisto, Pollencan luonnonpuisto, Inkan isot markkinat(varaudu paljon rahaa!) ja iso vesipuisto Alcudiassa. Ehdoton kohde lapsille ja lentomatka vain 4tuntia. Tjäreborgiin olen ollut tyytyväinen ja meidän hotellissa on ollut lapsille paljon ohjelmaa ja leikkipaikka. Espanjasta Kanariansaaret tuttu Lanzarote on aika karu ja lapsille ei oikein muuta kun kameliratsastus, luonto ei vihertävää. Las Palmas ja Teneriffa ovat taas niin turistirysiä joten jos kaipaa vähän paikallisempaa tunnelmaa ei sinne. Rantalomalle tosin loistava jos ei haluaa ns. tehdä mitään kulttuurista.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo lämpöiseen ehdottomasti! Vitsi tuo Mallorca kuulostaa kivalta. Kaikki ovat kehuneet sitä. Täytyy alkaa tutkimaan asiaa enemmän 🙂 Hyvää lomaa sinulle <3

 4. Sirpa kirjoitti:

  Tietysti Rhodokselle!!!
  Jos haluat urheilla ja nauttia valmiista ruoasta, niin valitse TUI Magic Life Plimmiri.
  Tietysti voit valita hotellin saaren kärjestä ja olla lähellä kauppoja, vanhaa kaupunkia ym.
  Voit vuokrata auton ja kiertää koko saaren. Vesipuistokin löytyy.
  Hotelleja on ympäri saarta, joten valitse ja tule!

 5. Lis kirjoitti:

  Menorca on aivan ihana mesta. Sitä siispaitsi suosittelen!

  • Jonna kirjoitti:

   Menorcasta mulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa…täytyy tutkailla asiaa 🙂

 6. kip kirjoitti:

  Palma de mallorca!

 7. Elli kirjoitti:

  Kroatia ja Rodos on mun ihan lempparipaikkoja Euroopassa, aivan ihania molemmat, suosittelen toden teolla! ? myös annan mainitsema Mallorca voisi olla kokemisen arvoinen, Espanjassa oon matkustanut ainakin 10 kertaa mutta en koskaan siellä.

 8. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Minulla on edessä Kreeta alle kuukauden päästä, odotan jo innolla! 🙂 Kyseessä on taas työmatka, mutta onneksi siihen mahtuu myös pari päivää lomaa. 😉

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

 9. Hanna kirjoitti:

  Kroatia!
  Ja myös Rhodos, Barcelona (kaikkea kaikille, esim hotelli rannan vierestä vähän kauempaa kaupungista ja esim metrolla pääsee kätevästi keskustaan), Mallorca.

  • Jonna kirjoitti:

   Barcelona voisi olla kans yksi hyvä vaihtoehto. Sitä on paljon kehuttu!

 10. Elisa kirjoitti:

  Kroatiaa suosittelen minäkin! Kroatia vei meidän sydämen ihan täysin pari vuotta sitten. Montenegro myös ihana!

 11. Emmah kirjoitti:

  Meillä suunnitelmissa lennot Korfulle ja siitä lautalla Albanian puolelle. Pitäisi olla aika edullista, eikä meitä haittaa se, ettei ole ainakaan vielä ihan niin turistikohteen maineessa. Meillä etenkin mies on tosi väsynyr niihin suomeksi perään huuteleviin kaupustelijoihin.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta! En ole keltään kuullut että olisi Albaniassa käynyt. Mies tosin lueskeli siitä vuosi sitten ja ehdotti sitä yhdeksi matkakohteeksi meillekin 🙂

 12. lliiiill kirjoitti:

  Minne mennaat lomalle turisteja kesalla 2016? Taman hetken ennusteiden mukaan, yksi suosituimmista turistikohteista Euroopassa tana vuonna on Kreikka . Jos ennusteet pitavat paikkansa, niin Kreikassa voisi vierailla vuona 2016 25.000.000 ulkomaisia matkailijoita.

 13. Tuiskuli kirjoitti:

  Hei missä hotellissa majoituitte Kreetalla? Jos Sunwingissä niin kokemukset kiinnostaisi. Varattiin just matka tuonne Magrigiolikseen ja majoitusvalinta mietityttää :).

  • Jonna / palasia arjestani kirjoitti:

   Meidän hotelli oli Sunwing makrygialos beach! Tosi hyvä hotelli! Sikahyvät ruuat, mainio allasalue ja salikin löytyy viereisen hotellin tiloista, mutta sitä saa käyttää vapaasti. Meillä oli huoneisto, jossa kolmessa kerroksessa kaksi makkaria, kaksi kylppäriä, yhdistetty olohuone ja keittiö, parveke ja terassi. Muutaman askeleen päässä uima-altaalta. Menisin uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.