Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 48!

photogrid_1480247723558

Heippa, taas olisi tarjolla ensi viikolle ateriaideoita ja ruokavinkkejä! Nämä koosteet ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton, että jatkan näitä vielä ainakin hetken. Olen saanut näistä itsekin ateriaideoita viikon varrelle, toimivat siis myös muistutuksena jo testatuista resepteistä minulle. Näitä koosteita tehdessäni hämmästelen joka kerta miten paljon olenkaan kokannut ja jakanut täällä reseptejä. Meillä on ainakin syöty hyvin ja monipuolisesti 😀

Maanantai: tattari-punajuuririsotto

2015-10-06-08-08-42-1-800x600-1

En ole kauheasti tehnyt risottoja, koska mulle tulee aina niistä mieleen koulun herne-maissi-paprikalla höystetyt muka risotot. Ravintoloissa olen kyllä syönyt mielettömän ihania risottoja, mutta jostain syystä kotikeittiössä niitä syntyy harvemmin. Ehkä pelkään epäonnistuvani ja siksi en uskalla edes yrittää! Tämä tattari-punajuuririsottoon gluteeniton ja maidoton. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Täytetty bataatti ja avocadokastike 

2015-12-13-12-11-29-1-800x600

Meillä syödään usein bataattia, milloin keittona milloin uunissa kypsennettynä. Tiesittekö, että bataatin voi helposti kypsentää myös mikrossa? Mies harrastaa mikrokypsennystä silloin tällöin, mutta pääasiassa kypsennys hoidetaan meillä uunissa. Olen jonkin verran tehnyt tällaisia täytettyjä bataatteja ja nämä ovat kyllä mainioita! Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

2016-04-24-10-19-47-1-800x600

Arkenakin on kiva panostaa aamupalaan. Minulla on tapana valmistaa iltavuoroaamuina jokin vähän parempi aamupala. Usein teen vohveleita tai banskulettuja, joskus jonkin herkullisen smoothiekulhon tai puuron pidemmän kaavan mukaan. Ei muuta kuin vohvelirauta esille ja vohveleiden paistoon! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Jauheliharatatouille

kuvia-0511-800x653

Vihanneksien pilkkominen salaatiksi kyllästyttää välillä. Hyvä tapa lisätä kasviksia ruokavalioon, on kypsentää niitä ruuan seassa. Salakavalasti saan lisättyä niitä myös tytön lautaselle. Hän kyllä syö vihanneksia paljon, mutta kaikki vähänkään erikoiset jäävät salaatissa syömättä. Ruuan seassa ne sen sijaan uppoavat mainiosti! Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Vähähiilarinen suolainen piirakka

kuvia-0051-800x478

Löysin tämän karppaajan piirakan ohjeen vuosia sitten Karppaajan reseptikirjasta. Vanha kuva on kauhea, mutta piirakka on todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan. On parempaa kuin moni hiilaripitoinen piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Terveellinen mustikkapiirakka

kuvia-0101-800x450

Pyhitetään lauantai tällä kertaa terveellisemmille herkuille, kun on joulu ja joulun ähkyt tulossa! Piirakan ainesosaluettelo saa ehkä epäilemään piirakan herkullisuutta, mutta olkaa ennakkoluulottomia ja koleilkaa. Tämä oli todella hyvää ja terveellistäkin vielä 😉 Ohjeen löydät täältä.

Mustikkaraakakakku

kuvia-0123-800x619

Kun on mustikkalinjalle lähdetty niin jatketaan samalla malliilla. Jos yllä oleva piirakka ei innostaa niin miten olisi mustikkaraakakakku? Tämä kakku on todella täyteläinen ja herkullinen. Kakku on täyttä tavaraa ja hyviä asioita täynnä. Tätä kun syöt niin fiilis on todella hyvä ja energinen. Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: pestopasta

2016-09-12-08-57-43-1-800x600

Pestopasta on ehdottomasti mun suosikkipasta. Mieletöntä sunnuntai- ja lohturuokaa! Teen usein pestopastaa, kun olen yksin kotona. Syön sitä järjettömän määrän sohvalla istuen ja lempparisarjojani katsellen. Täydelliseen sunnuntaihin kuuluu aina pestopasta! Ohjeen löydät täältä.

Oi että, ainakin itselleni herahti vesi kielelle näitä reseptejä kerätessä ja katsellessa. Toivottavasti löytyi teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa! Mitä te aiotte kokkailla ensi viikolla? Ideoita otetaan mieluusti vastaan. Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa Makuviikon ruokakassi, joten jotain erilaista ja normaalista poikkeavaa on luvassa 😉

 

6 kommenttia

  1. miltsu kirjoitti:

    mä kokeilin tänään linssikeittoa ja oli taivaallisen hyvää! ensi viikolla kokeiluun menee pinaattikeitto ja sitten pakko tehdä riisipuuroa 🙂 nää sun ruokapostaukset tuo kyllä nälän samantien, vaikka just olisi syönyt 😀

  2. Erja kirjoitti:

    Tosi mukava inspiraation lähde tämä kooste!

  3. ninna kirjoitti:

    Vanhemmilla tuli tänään ”pikkujoulua” vietettyä pienoisen Jouluaterian merkeissä mm. bataattilaatikkoa. Tällä viikolla tuli myös riisipuuroa syötyä ja ensimmäistä kertaa mustajuurta, tein siitä perunasosekeittoa ja ihan ok tuli. Liikaa jouluruokia ei kuitenkin ettei ehdi kyllästyä. Ensi viikolle tarkoitus uunimunakasta lehtikaalilla, porkkanasosekeittoa joulumausteilla ja jotain sienistä onko ideoita? kaverilta sain ison kasan kuivattuja suppiksia ja kanttarelleja. Myös kukkakaalipizzaa tekis himo.

    • Jonna kirjoitti:

      Mä odotan jouluruokia kovasti! Voisin taas jouluksi kokeilla jotain uutta…viime vuonna tein yrtti-parmesaanifocacciaa kuusen muotoon. Mä en kauheasti käytä itse sieniä. Pitäisi kyllä opetella. Kastikkeita niistä saa ainakin tosi hyviä, munakkaaseen ja piirakoihin sopivat myös hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *