Hae
Palasia Arjestani

Ravintolakriitikolla on asiaa

Eilen pidettiin treeneistä lepopäivää ja oltiin sovittu kaveripariskunnan kanssa treffit Espooseen Pappa ravintolaan. Me harrastetaan porukalla Grouponin tarjousraflailua ja tämä reissu oli jälleen yksi sellainen. Täältä löydät meidän edellisen reissun aivan loistavaan La Cantine ravintolaan Munkkiniemessä. Suosittelen!

20140717_180515(0)Noh, sanottakoon että tämä reissu ei ollut ihan yhtä onnistunut kuin edellinen. Heti kättelyssä tarjoilija kertoi että karitsa sekä kampela ovat loppuneet. Katsottiin miehen kanssa ennen lähtöä netistä annokset valmiiksi ja itse olin valikoinut mitäs muutakaan kuin karitsaa! Tilattiin juomat ja ruuat. Koko seurue tilattiin cokikset, mies ilman jäitä. Kohta tarjoilija kiikuttaa juomat pöytään ja ilmoittaa samalla että cokiksista loppui uutteet ja hän joutui laittamaan miehelle lämmintä cokista jäillä. Samalla hän ilmoittaa, että tilauksessamme saattaa kestää koska on ruuhkaa. Katseltiin ympärillemme ja olihan siellä yhden pöydän verran ruuhkaa. Onneksi tarjoilija korjasi että ”kun kaikki toisen seuruuen neljä henkilöä tilasi pihvit niin siksi kestää…” Hmm. Ihan neljä pihviä siis tilauksessa! OMG. Mitä jos meitä ennen olisi ollut 10 seuruetta ja kaikilla pihvit!? Ilmeisesti ravintolalla ei ole käytössä kuin yksi pannu?

20140717_201323

Lähderannantie 15 02720 Espoo.

20140717_184331IMG_20140717_21515720140717_191646Tilasin pippuripihvin uunikasviksilla ja lohkoperunoilla ja olihan se ihan ok, mutta ei todellakaan 22,5 euron arvoinen niin kuin listahinta olisi ollut. Kasvikset olivat liian kovia ja perunat ja pihvi suolattomia. Pihvi sinänsä oli medium niin kuin tilasinkin, mutta kotona tehtäis miehen kanssa itse huomattavasti parempi annos. Ruuan jälkeen tilattiin vielä jälkiruuat. Kolme meistä otti jäätelöannoksen (3 vaniljapalloa + kastike) ja mies tilasi itselleen juustokakkua. Ensimmäisenä tarjoilija ilmoitti että kastikkeet ovat listalla väärin, joten emme voineet valita mitä halusimme ja vähän ajan päästä hän tuli ilmoittamaan että vaniljajäätelö on niin lopussa ettei siitä riittäisi meille kaikille! Oikeesti, vaniljajäätelö lopussa. Miten voi olla!? Saatiin sitten osa annoksesta vadelmasorbettia (joka ei ollut listalla) ja osa vaniljajäätelöä. Eikä siinä vielä kaikki. Miehen juustokakku oli puoliksi tulikuuma ja puoliksi jäässä…

20140717_195224Miten voi olla, että laitetaan tällaisia tarjouksia eikä sitten varauduta ollenkaan ihmisten tuloon? Limujen uutteet lopussa, raaka-aineet lopussa, jäätelö lopussa, ruuhkaa neljän pihvin paistamisen takia.. Okei, pääruokahan tuli meille maksamaan 7,5e per nassu ja tasan tuon suostuisin tästä ateriasta maksamaankiin, en senttiäkään enempää. Luulisi että ravintola haluaisi näillä tarjouksilla houkutella ihmisiä syömään ja tutustumaan ravintolaan, nauttimaan ruaasta ja tulemaan myös uudestaan, antamaan hyvää palautetta ja kertomaan siitä eteen päin. Voiko tällaisen reissun jälkeen antaa hyvää palautetta tai suositella kyseistä paikkkaa kenellekään? No ei voi. Pahoittelen. Nyt ei hommat menneet ihan niin kuin pitää. Ehkä jotain positiivistakin pitäisi sanoa? Tarjoilija oli ainakin todella mukava, paikka itsessään on kivan oloinen ja tyylikkäästi sisustettu ja lapsille on tarjolla iso leikkipaikka. Noin. Ei ollut pelkkää negatiivista palautetta 🙂

IMG_20140717_111158No jotta postaus ei menis ihan narinaksi niin sain jopa pientä edistystä toes to bareissa keskiviikkona. Muutaman kerran sain jo kipin kulkemaan ja varpaat tankoonkin, mutta sitten se tatsi taas katos. Lisäksi treenailin vähän käsilläkävelyä ja lopuksi tein muutamat liikkuvuusjutskat nilkoille, yläselälle ja lonkankoukistajille. Mobbaus on tosi kivaa puuhaa ja taidan olla siihen vähän koukussakin. Vaikka sellaiset pikku nitkutukset ja vanumiset välillä ärsyttääkin eikä niitä millään jaksais tehdä niin toisaalta ne on tosi kivoja. Voi kun olis enemmän aikaa liikkuvuusharjoitteluun!

IMG_20140716_144859IMG_20140716_205032Yks asia mihin oon aika pahasti koukussa on toi hemmetin Orange is the new black-sarja! Ostin 1. kauden anttilasta ja nyt 2. kausi piti ladata heti perään Netflixistä. Kirjankin bongasin ärrältä ja pakko se oli mukaan ottaa. Jospa viikonloppuna pääsisin aloittamaan sen 🙂 Netflixiin on tullut yllättävän paljon hyviä leffoja ja sarjoja. Joskus aikanaan kun se tuli ”markkinoille” niin valinta oli todella köyhä. Posti toi alkuviikosta Kinuskikissan uuden leivontakirjankin ja siinä on älyttömästi hyviä reseptejä! Voi olla että joudun viikonloppuna lukemisen lisäksi leipomaankin 😀 Ei oo tekemisen puute ainakaan!

Joku lukija kysyi olenko viime aikoina pullukoitunut. Tässä sulle vastaus tiistain aamumahan muodossa!

Joku lukija kysyi olenko viime aikoina pullukoitunut. Tässä sulle vastaus tiistain aamumahan muodossa!

10 kommenttia

 1. Maaru kirjoitti:

  Toi Orange on todella koukuttava, katsoin mahdollisimman monta jaksoa aina putkeen 🙂

  Lämmintä kesän jatkoa sulle toivottelee Maaru 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No niin on! Voisin katsoa kaikki putkeen jos vaan olis aikaa…

   Aurinkoista kesää sinullekin 🙂 (täällä on ainakin sika kuuma….)

 2. Jenni kirjoitti:

  Mäkin oon ihan koukussa Orange is the New Blackiin! En kestä, kohta on toinen kausi jo katsottu, mitä mä sit teen?! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy löytää joku korvike! Mä taidan alkaa katsomaan Suits-sarjaa heti kun kaikki Oranget on katsottu 🙂

 3. Ellu kirjoitti:

  Orange is the New Blackin 2. tuotantokautta katsottu, mutta ei hätää, koska Netflix mahdollisti uuden riippuvuuden. Nimittäin Weedsiin – sitä onkin siellä 8 tuottiksen verran tyrkyllä! 😀

 4. t2 kirjoitti:

  Kai te annoitte Ravintolalle suoraa palautetta?vai tyypillisesti suomalaiseen malliin pidetään mölyt mahassa ja purnataan jälkeen päin. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, annettiin palautetta ja osasta ei edes tarvinnut antaa (kuten ruuan myöhästymisestä, raaka-aineiden puuttumisesta, virheistä ruoalistalla), koska tarjoilija pahoitteli niistä saman tien. Mä olen joutunut opettelemaan palautteen antamisen, koska kuten jo sanoit, suomalaisille se tuntuu olevan aika vaikeaa. Arvostan itsekin työssäni suoraa palautetta 🙂

 5. espoolainen kirjoitti:

  En kestä, mietin aluksi että mistähän ravintolasta on kyse, mutta kuvasta tunnistin että kyseessähän on meidän paikallinen RÄKÄLÄ :DDDDD Missä ne ovat mainostaneet itseään ravintolaksi :DDD Käydään tuolla joskus humalassa hakemassa jotkut juustoleivät kotimatkalla. En kestä!! :DD Päivän naurut. Otan osaa kurjaan kokemukseenne!!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, siinähän on se baaripuolikin mut raflan puoli oli kyllä jopa ihan ravintolan näköinen 😀 Ruuan taso sen sijaan vastasi räkälää..Ehkä ihan hyvä pizzapaikkana ja pikaruokapaikkana, mut pitkä matka on vielä hyvä tasoiseksi ravintolaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *