Hae
Palasia Arjestani

Naksauttelua

Skädäm! Minä täällä taas 🙂 On toi uusi duunipaikka imenyt mehut niin tehokkaasti etten oo jaksanut istua iltaisin enää koneen ääressä. Töissä en ole edes kerennyt koneelle pikaista sähköpostin selaamista lukuun ottamatta. Vähän eri meininki kuin ennen..

Treenattu tietysti on niin kuin ennenkin ja syöty erittäin a 217 kurinanalisesti. Alotin viikon alussa pienen miinusjakson. Päivittäinen hiilarimäärä karsittiin minimiin ja lisättiin rasvaa reilulla kädellä. Hiilaria tulee lähinnä treenin ympärillä riisistä ja bataatista sekä vähän muilla aterioilla marjoista ja vihanneksista. Mitään kalorimääriä en ole laskenut, koska en oo niistä kauhean kiinnostunut. Kilon verran oli paino tullut alas vajaassa viikossa eli miinuksilla ainakin ollaan. Miinusjakso on tuntunut niin hyvältä, että saatanapa vetäistä vielä toisenkin viikon putkeen samoilla tulilla. Paino on nyt noin 8 kiloa korkeampi kuin kisoissa eli sun suhteen ei huolta. Lähinnä tässä yritetään pikku hiljaa parantaa kropan hiilarin sietokykyä.

Tekis mieli kokeilla vähän uudenlaista ruokasysteemiä taas. Ehkä semmosta, että söisin kahtena päivänä viikosta enemmän hiilareita ja vähemmän rasvaa ja muina päivinä taas hiilarit lähinnä treenin ympärillä ja rasvat vähän korkeammalla. Jatkuva hiilarin puputtaminen kerää ainakin mulla melko paljon nestettä mikä ei ole kyllä kovin mukavaa.. Saapi nähdä mitä teen, mulla kun mieli muuttuu kuin tuuliviiri eli yhtenä päivänä suunnittelen toista ja jo seuraavana jotain aivan muuta.

Treenirintamalle tein pientä muutosta. Vaihdoin 4+3-jakoisen ohjelman takaisin 5-jakoiseen, jolla treenasin varsin menestyksekkäästi parisen vuotta. Alkoi vaan tuntumaan ettei kroppa oikein palaudu enkä nyt ole kovin varma kehityksen määrästäkään. Ehkä vähän olen onnistunut saamaan lisää massaa olkapäihin ja selkään. Mielelläni ottaisin aika paljon lisää lihasta vähän joka paikkaan! Että jos jollain on ylimääräistä lihasta niin ottaisin lahjoituksen varsin mielelläni vastaan 😀 No, voisin muutaman euron maksaakin!

Aika hyviä jumppasia oon vetänyt viikon aikana. Sunnuntaina tein Bodyrockin exercise challengen eli 200 askelkyykkyä taakse+potkua eteen per jalka. Tai olis pitänyt tehdä 200 per jalka 😀 Kykenin vain 150:een. Ei vaan pystynyt. Jalat oli aivan hapoilla. Kannattaa siis vetää tämmönen setti jalkareenin jälkeisenä päivänä. Not. Aikaa tohon meni reilut 17 minsaa eli aivan liian kauan, mut mä olenkin näissä aivan aloittelija enkä kyl pysty bodyrockin treenejä kauhen usein tekemäänkään. Poimin sieltä aina mielenkiintoisimmat ja yritän ne tehdä jossakin välissä.

Maanantaina olkapäitä ojentajia. Päätin jo päivän aikana töissä että pistän pystypunnerrukseen tangolla 40 kiloa ja teen sillä vähintään nelosen ja teinhän mä. Nelosen. Ilman varmistajaa. Melkoisen vaffa olin 🙂 Tätä hetkeä on nimittäin odotettu!

1. Pystypunnerrus seisten p.smith 4*40kg+6*30kg+6*24kg/ 2*6-9*25-30kg
2. Sama kuin edellinen, mutta joka toinen toisto eteen ja joka toinen taakse. Näitä kaksi sarjaa –>ihan hapoilla!
3. Sivuviparit kp osatoistoilla 3*20*13,5kg
4. Sivuviparit kp yhdellä kädellä 11*8,5kg+7*6kg+7*4kf
5. Pystysoutu taljassa leveällä 3x
6. Sivuviparit taljassa 2x
7. Dippi 9, 7*12,5kg/ 6*12,5kg+5*bw Ens kerralla dippiin 15 kilua!
8. Ranskis mutkatangolla 5*32,5kg/ 7*30kg/ 9*25kg
9. Pushdown tangolla 2x tokassa sarjassa noin miljuuna pudotusta
10. Pushdown vastaotteella 2x
11. Pushdown käydellä yhdellä kädellä 2x

Niin ne vaan sarjapainotkin on alkaneet nousta pikku hiljaa voimatasojen myötä, jei! Seuraavaksi tavoitteeksi voisi pystypunnerrukseen laittaa 50 kiloa (menee pitkään tuon saavuttamiseen…) ja dippiin 25 kiloa. Aina pitää olla tavoitteita!

a 219

Tiistaina surkeaakin surkeampi selkätreeni. Pitkästä aikaa oikeasti huono treeni mikä johtui täysin ja ainoastaan kipuilevasta selästä. Nikamia pois paikoiltaan ja hermoja pinteessä, ei kiva. Itku meinas päästä jo töissä, mut kestettävä oli.

1. Leuat kapealla kahvalla 4*10kg/ 5*7,5kg/ 5*5kg+5*bw
2. Alatalja kapealla 8, 7*60kg/ 6*60kg+6*45kg+8*35kg
3. Ylätalja leveällä eteen 6*55kg+6*45kg+8*35kg/ 7*50kg+8*40kg
4. Vipuvarsisoutu 2x

Loppuun harjottelin maastavetoa, ihan maasta asti eikä mitään puolikasta tai polvista or what ever. En tiiä, joku siinä mättää. Enemmän käy reisiin kuin selkää ja nimenomaan selkään tarttisin lisää massaa. Alla videota ensin 70 kilolla ja sitten vielä 80 kilolla.

Voipi olla, että jätän maven nyt kokonaan pois, koska en saa siitä mitään irti tai sit keksin jotain kikkaa siihen. Kauhean isoja painoja en siinä ainakaan voi käyttää, koska isommilla tuntuma häviää sinne ja jonnekin. Ehkä alle selänojennusta riittävän monta sarjaa niin saan kohdistettua mavenkin pienemmillä painoilla sinne minne pitääkin. Jotainhan tässä on keksittävä. Leukoihin voisin asettaa tavoitteeksi 20 kilon lisäpainon. Olis aika bueno saavutus! Kaukana on muuten ne ajat, kun ylätaljaakin vetelin 75 kilolla. Nykyään 60 kiloakin on tosi raskasta, mut on tekniikkakin tsiljoona kertaa parempi kuin ennen vanhaan 🙂

Keskiviikkona pääsin naprapaatin käsittelyyn. Voin sanoa, että oli paikallaan! Samalla kaverilla kävin lääkäriasema Cantissa kuin kisojen allakin ja hänen käsittelyssään aion käydä jatkossakin. Harvoin tapaa yhtä hyvin ammattiansa taitavaa ihmistä. Isäntä kävi myös Arton käsittelyssä ja vannoi ettei tarvitse enää muilla käydä 🙂 Nyt on nikamat taas kohillaan ja hermot vapautettu puristuksista. Olo on kuin villivarsalla kesäisellä niityllä. Kääntyy pää joka suuntaan eikä selkäänkään koske. Mahtavuutta!

Torstaina alotin tosiaan vanhan kunnon 5-jakoisen treenin pumppijaksolla. Rinta ja hauista, ei mitään erikoista. Pumppailin vaan mahdollisimman kovalla sykkeellä koko ajan ja yritin saada hyvän tuntuman lihoihin. Kohtuu hyvin siinä kyl onnistuin. Olispa aina näin helppoa treenata. Perjantaina oli välipäivä, joka meni siivotessa. Tänään lauantaina kahdeksan jälkeen aamulla salille tekemään etureisiä pitkillä sarjoilla ja lyhkäsillä palautuksilla. Meinasin kuolla. Tänään tuli appivanhemmat kyläilemään niin päätin samalla armahtaa itseäni eli saan tänään syödä mitä mieli tekee. Aamulla tattaripuuroa, hedelmää ja raejuustoa+lesitiiniä ja marjoja. Salin jälkeen palautusjuoma eli protskua+muut höysteet, omenaa ja rusinoita. Treenin jälkeen paahtosämpylöitä kinkulla ja juustolla sekä uunituoreita korvapuusteja, slurps! Kauppareissun päälle Memphisiin syömään. Jälkiruuat ja pelit tuli vedetty kuten asiaan kuuluukin 🙂 Saa nähdä mitä sitä illalla vielä tulee syötyä!

Kauheasti on tullut nyt suollettua tarinaa, mutt yhden jutun kerron vielä muistaessani. Mun palkkari oli aikasemmin 20g wheytä+40g mass recoveryä+  höysteet. Huomasin aina välillä, että palkkarin jälkeen olo oli melko hervoton. Tärisin ja tuli tosi huono olo oli verensokeri heitteli minne sattuu. Koitin juoda palkkarin välillä tosi hitaastikin, mutta ei auttanut. Nyt kokeilen ottaa hiilarit esim. omenasta ja rusinoista ja päälle protskua. Ainakaan tänään ei tullut huono olo!

Kuvia ei ole menneen viikon aikana tullut otettua ihan kauheasti, mut jos sitä ens viikolla taas. Järkkärirahasto oli jo melkein kokonaan koossa muutamaa kymppiä lukuunottamatta, mut varasto hupeni sattuneista syistä reilulla kädellä perjantaina. Fabossa sen syyn jo mainitsinkin, mut ei siitä sen enempää. Töissähän tässä ollaan eli täytyy alkaa keräämään uuttaa järkkärirahastoa 🙂 ja vuokrata uudestaan pöytä kirppikseltä. Sain nimittäin kuudestä päivästä voittoa reilut 150 eskoo. Ihan kiva lisä.

Rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille! Muistakaa katsoa tänään Putous, uudet jaksot alkaa, jeah!

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Heippa! Äkkiä voisin sanoa tosta mavesta, että koska näyttäis vähän sille, että sulta karkaa liike keskivartalolta. Tästä johtuu se että liikesuunta ei ole suoraan ylös vaan hieman eteenpäin ja siitä seuraa se, että liike karkaa takareisille enemmän. =) Mutta huomaa että olet harjoitellut, koska nostot olivat huomattavsti kauniimpia kun sinun edelliset! Eli hyvä Jonna!T:Johanna

 2. Nora kirjoitti:

  Tuli tosta palkkarihommasta mieleen, että itsekin olen ottanut palkkarina vain heraa (+gluta ja krea) ja hiilarit olen ottanut banaaneista ja mandariineista. Ainakin itselläni toimii hyvin. 🙂

 3. Sanna kirjoitti:

  Joko oot tehny päätöksiä, että milloin palaat kisalavoille? Vieläkö siulla on valmentaja vai oletko itse itsesi valmentaja?

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Johanna: voipi olla että jätän nyt maven kokonaan pois tai sit teen ihan tommosilla pienillä. Aikasemmin vaihdoin puolikkaaseen maveen just sen takia kun mave meni enimmäkseen takareisille, ei selälle…Nora: mä kans testailen tätä jonkun aikaa. Vielä tuntuu ainakin hyvälle ja huono olo on pysynyt poissa! Ehkä noi valmispalkkarit/malto ei vaan ole mun keholle sopivia. Testaamallahan kaikki selviää :)Sanna: kevät 2012 on mielessä ja sinne tällä hetkellä tähtäänkin. Jospa sitä kerkeis vähän lisää saamaan lihaakin siihen mennessä. Ei oo mulla nyt valmentajaa. Isännän kans sumplaillaan keskenämme näitä juttuja ja testaillaan pikku hiljaa eri juttuja. Kisadieettiin on kyllä jo pyydetty taustalle eräs ammattilainen, joka katsoo välillä kuntoa ja auttaa jos tulee ongelmia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *