Hae
Palasia Arjestani

Kun pää ei kestä

 

Processed with VSCO with a6 presetMä niin tarvitsisin jonkun mentaalipuolen valmentajan. On tilanteita jolloin en vain saa päätä kasattua ja ajatuksia hallintaan vaikka kuinka yritän. Eilen oli yksi tällainen päivä. Mulla on tälle viikolle tulossa vielä Kuopion reissu ja päätin sen vuoksi hoitaa winter warin 3. karsintalajin alta pois jo eilen. En ymmärrä mitä tapahtui, mutta koko päivän mulla oli todella ahdistava olo ja päässä soi vain ”sä niin kuolet siihen, sä niiiin kuolet siihen”. Hyvät lähtökohdat lähteä tekemään lajia, jossa tiedän olevani heikoilla. Tiedossa oli 10 minuutin setti, jossa tehtäsiin 15 cal soutu, 15 x wallballia ja 10 x box over burpeeta. Kaikki liikkeitä, jotka nostattaa sykkeitä. Helppoja liikkeitä, mutta hapottavia ja tällaisethan ei todellakaan ole mun vahvuusaluetta.

PicsArt_12-10-12.48.15Lähdin töistä puoli kolmen aikaan ja tarkoituksena oli olla salilla pikkusen yli kolme jolloin mulla olisi ollut vajaa tunti aikaa lämmitellä kunnolla ja tehdä laji siihen päälle. Niinhän siinä kävi, että eka bussi ajoi niin hitaasti että myöhästyin seuraavasta. Loppujen lopuksi olin puoli neljä salilla jolloin mulla oli puoli tuntia aikaa tehdä kaikki… Tiesin jo tässä vaiheessa, että parasta olisi kun keräisin kamani ja lähtisin suoraan kotiin. Päätin kuitenkin tehdä homman pois alta ja niin ryhdyttiin toimiin. Sain kohtuu hyvät lämmöt alle ja paikat auki. Mutta mitä sitten tapahtui? Heittelin wallballeja minne sattuu ja no reppejä sateli ihan jatkuvasti. Kirosin ja menetin hermoni. Mulla meni mielettömän kauan jo yhteen kierrokseen ja meinasin luovuttaa ekan kierroksen jälkeen. Mulla meni tokalla kiekalla totaalisesti hermot ja keskittyminen herpaantui entistä enemmän. Sain wallballeissa no reppejä about 10 kun viskelin palloa minne sattuu ja kyllähän ne ylimääräiset toistot hapottaa ja väsyttää kivasti. Tulos oli huono jopa mun mittapuulla: 97 toistoa eli kaksi kokonaista kierrosta + soudut ja muutama wallball kolmannelta. Hyvä kun en itkuja tirauttanut loppuun päästyäni!

PicsArt_12-10-12.49.04Processed with VSCO with a6 presetTässä sen näkee kuinka paljon omalla fiiliksellä on merkitystä. Jos psyykkaat itseäsi koko päivän huonoon suoritukseen niin sen varmasti myös teetkin. Jotenkin pitäisi saada käännettyä ajatusmaailma positiiviseksi eikä kerätä kauheita paineita ja stressiä näin pienestä asiasta. Senpä kun oppisin! Mut hei, pikku vinkkinä muille karsijoille: kannattaa heittää sitä palloa seinään, ei ilmaan 😀 Sunnuntaina mua odottaa lajin uusinta ellen tule kipeäksi. Mies on ollut koko viikon sairaana ja mä heräsin tänään ihan tukkoisena ja kurkku kipeänä….

Joko olette tehneet lajin ja miten meni?

Ps. Postauksen kuvat eivät liity karsintaan millään tavalla. Kuvat on otettu erään päivän bear complexia tehdessä.

Pss. Saatte nyt Elloksen tilauksesta -25% koodilla 325441, myös tuotemerkeistä. Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 13.12.2015 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Guest Designer -tuotteisiin.

18 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Mä niin tiedän tuon. Mun pää ei välillä kestä kokeilla esim. ennätyspainoja, vaikka siinä olisi 2,5 kiloa enemmän kuin ennen. Pää vain pettää enkä saa yhtäkkiä tankoa liikkumaan mihinkään. Eihän se muusta kerro kuin siitä, että nyt ei muijan pää kestänyt. Oon opetellut psyykkaamaan itseni raivohäräksi ja uhoamaan itsekseni ”tuo ei paina mitään, mä oon vahva, mä pystyn tähän”. Ottaa niin paljon päähän, jos on jo valmiiksi ihan luovuttanut eikä pääse sieltä luovutustilasta millään pois. Aina näistä silti oppii. Ens kerralla sit! Eikö niin? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on myös tietyt liikkeet, joissa joskus tulee nuppi vastaan, kuten tempaus ja rive. Kyykyt, mavet ym uskallan kyllä tehdä. En tiedä mikä tuli, koska koko päivän fiilis oli jotenkin ahdistunut ja negatiivisesti latautunut. Tuosta haluaisin oppia pääsemään pois, koska kun siinä onnistuu niin paskankin fiiliksen pystyy muuttamaan hyväksi!

   Mä muistan ikuisesti yhden kerran, kun mulla oli kyykyssä ennätyspainot niskassa ja mies karjui taustalla ”Se on ihan paperia, ei paina mitään!” Tuo lause mulla on aina mielessä kun lataan tankoon ennätyspainoja. Toimii!

   Mut joo, ens kerralla osaan taas suhtautua asiaan vähän eri tavalla 😉

   • Anna kirjoitti:

    Siis joo rive ainakin raakana on ihan kamala mentaaliharjoitus! 😀 Viime treeneissä mun piti nostaa painoja 2,5kg ja samalla poikaystävä tsekkas tekniikkaa. Sitten meni yks toisto mut toinen ei vaan tullut (ennen siis olen tehnyt useastikin noin 6-8 sarjoja). Siinä sitten veivasin maastavetoa, mutta en uskaltanut tehdä vetoa ylös..Kädet tärisi ja paniikki iski eli kunnon ahdistus! En tiedä itsekään, mikä minuun meni.

    • Jonna kirjoitti:

     Mä niin tiedän tuon riveissä kun saat vedettyä painon maasta mutta siihen se jääkin 😀

 2. JenniJii kirjoitti:

  Mulla tulee tuota samaa tempauksessa! Paino tuntuu kevyeltä ja tulee ihan kohtuu nättejä tempauksia ja sitten 2,5kg lisää ja en enää uskalla mennä alle. Pää pysäyttää liikkeen kesken kaiken, vaikka kuinka yritän psyykata itseäni Niin raivostuttavaa! Kun mokais edes siinä, että ei riitä voima tai kehonhallinta…

  Karsinnan mä teen huomenna. Eilen kävin tekemässä 15cal soutuja puolen tunnin verran parin minsan palautuksilla. Se oli siis itsensä psyykkaamista huomista varten 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tempaus on kyllä paha, siinä tulee ”tankokammo” kaikista nopeiten, ei vaan uskalla mennä alle! Noh, mä en kunnolla pysty ees menemään alle, mut tiedän mitä tarkoitat.

   Hyvä veto käydä tekemässä soutuja! Ne olikin sit se helpoin osuus 😀

 3. Maarit kirjoitti:

  Mulla on vähän samaa ongelmaa. Kaikkia karsintoja jännitän etukäteen ihan sairaasti eikä tekis yhtään mieli tehdä niitä. Jotenkaan en vaan usko omaan tekemiseen vaikka useimmiten ne on sitten sujunut kuitenkin ihan hyvin. Mentaalipuolella ois siis mullakin tekemistä. Eilen tein kolmannen lajin ja kyllähän se ihan ok meni, mut täysin tyytyväinen en ole. Lauantaina ois LinnaMasters -kisat ja ajattelin, et jos en oo kovin kipeä niiden jälkeen niin teen sunnuntaina lajin uusiks.

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä pieni jännitys on ihan ok ja se tuokin lisäbuustia, mutta sitten kun menee ahdistuksen puolelle niin ei kiva… Tsemppii hurjasti LinnaMasterseihin! Meidänkin salilta muutama tyyppi tulossa sinne 🙂

 4. Veera kirjoitti:

  I know the feeling!! Mä rupesin itkemään siinä viimeisellä minuutilla, kun olin niin loppu. Ekan kiekan jälkeen olin jo luovuttamassa, kun totesin että aloitin ihan liian kovaa ja siks jo ekan kiekan jälkeen olin ihan hapoilla. Treenikaverit kuitenkin tsemppas jatkaa loppuun, että sai jonkun tuloksen jos ei uudestaan ehdi ennen sunnuntai iltaa lajia uusimaan.. Psyyke on voimakas tässä hommassa… En haluais tehä uusiks, koska oli niin raskas, mutta kai se on vielä kokeiltava. Työpäivän jälkeen ton lajin tekeminen ei ollu mikään mestari idea, kun jalat oli jo valmiiks väsyneet ja tässä ne kuormittu myös kunnolla (keuhkojen lisäks!!!). Keuhkot kyllä otti osumaa, kun nyt yskiny toista tuntia ton 3. lajin tehtyäni…

  • Suvi kirjoitti:

   Mulla vielä karsinta tekemättä ja nyt jo tullu jännitettyä aivan liikaa. Näyttäny niin hirveeltä ku kattonu parin kaverin sen tekevän. Joskus on niitä päiviä ettei saa sellasta sopivan pöljää fiilistä päälle et vaan työntää menemään aattelematta mitä on tangossa tai kuinka pahalta tuntuu. Nyt vaan täysi nollaus edellisestä suorituksesta ja sunnuntaina uudestaan!!!

   • Jonna kirjoitti:

    Nimenomaan tuollainen mainitsemasi pöljä fiilis tarvitaan 😀 Sillon sitä hönkii eteenpäin vaikka kuinka tuntuis pahalta!

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, ääntä lähti minustakin ihan kiitettävästi vikalla minuutilla kun yritin vaan saada mahdollisimman monta toistoa niiden perhanan wallballien jälkeen kokoon. Mulla puskee koko ajan flunssaa päälle.. Toivon vaan että kykenen tekemään lajin uudestaan sunnuntaina.

 5. Emmi kirjoitti:

  Tein tuon karsinnan keskiviikkona ja voi morjes miten voi wallballit lähtee ihan mihin sattuu. Pikku turhautuminen 5 no repin jälkeen 😀 Ja keuhkoihin meni tuo treeni. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No sulla on mennyt sit samalla tavalla kun mullakin. Joskus on kauhean hankala löytää seinää edestään 😀

   • Suvi kirjoitti:

    No niinhän siinä kävi, että vatsatauti iski viikonloppuna. Onneks tänään oli ees jossain kunnossa että sai rämmittyä karsinnan läpi. Tehot oli kyllä vessanpöntössä mutta onneks sain kohtuu hyvän tuloksen tehtyä. Oli kyllä ihan kaameeta!!!! Ja mullaki no reppejä tuli ihan liikaa.

    • Jonna kirjoitti:

     mä oon kans flunssassa enkä pystynyt tekemään karsintaa uudestaan 🙁 Snif.

 6. JenniJii kirjoitti:

  Tänään sain tehtyä minäkin. Huh, mitä puuskuttamista. Olin ihan varma, että saan kolme kiekkaa täyteen, mutta enpäs saanutkaan, kun otin pari no reppiä palloissa (ei osunut seinään) ja mikä idioottimaisinta, otin KOLME no reppiä burbeissa, kun en muistanut nostaa käsiä ylös.. Harmittaa. Oli kyllä sen verran kova, että en ole varma, lähdenkö ottamaan uutta kierrosta. Täytyy seurailla muiden tuloksia ja katsoa, mihin oma suoritus näyttää sijoittuvan. Eihän siinä uusinnassakaan toki ole takeita, ettei palloissa tulis no reppejä, mutta burbeissa ei kyllä niitä pitäis enää ikinä tulla… 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en päässyt ees uusimaan omaa suoritustanu. Flunssan pentele yllätti 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *