Hae
Palasia Arjestani

Kukkakaalipizza – Uskaltauduin vihdoin kokeilemaan!

kukkakaalipizza

Onko kukkakaalipizza sulle jo tuttua huttua? Sehän on jo varsin vanha villitys, mutta mun korvaan kukkakaalipizza on kuulostanut lähinnä, noh, ällöttävältä eikä yhtään sellaiselta, että haluaisin kokeilla. Päätin nyt kuitenkin antaa sille mahdollisuuden ja laitoin pizzan testiin. Jotenkin ajatus siitä, että pizzan pohja olisi oikeasti hyvää tavaraa eikä pelkkää jauhoja ja vettä, kiehtoi minua. Jos mietitään ravintoarvoja, niin onhan kukkakaali nyt huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kasa jauhoja, vai mitä? Siitä, onko kukkakaalipizza oikean pizzan veroista, voidaan olla montaa mieltä. Vatsani oli sitä meiltä, että tämä oli parempi vaihtoehto, mutta pää sanoisi ehkä jotain muuta 😀

Olen nyt jo tovin syönyt vähähiilihydraattisesti ja itse asiassa viikko sitten laskeutunut takaisin ketolla. Tällaiselle ruolavaliolle kukkakaalipizza on erinomainen vaihtoehto ja tein pizzaa itseasiassa arki-iltana ja nautiskelin sitä seuraavana päivänä töissä lounaallakin. Ei tullut ähkyä eikä väsymystä, joka normipizzan jälkeen olisi tullut. Sekin asia on tullut pariin otteeseen testattua. Lapsellehan kukkakaalipizza ei tietenkään kelvannyt. Sanoi ”hyi” saman tien kun kuuli pohjan sisällön. Sainpahan itse enemmän (eli kaikki)!

Pohjan ohjeen löysin täältä.

Kukkakaalipizza

Pohja:

  • 1 keskikokoinen kukkakaali (n. 500g))
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kananmunaa

Täytteet:

  • tomaattisosetta
  • kinkkusuikaleita
  • sinihomejuustoa
  • juustoraastetta

Valmista ensin pohja. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen ja aja riisimäiseksi. Sekoita kulhossa kukkakaaliriisi, kananmunat ja juustoraaste. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi pohjaksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ota pohja uunista ja levitä haluamasi täytteet pohjan päälle. Nosta pizza takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes juusto alkaa ruskistua pinnalta.

Pizza on ehkä vieläkin parempaa seuraavana päivänä!

Edellinen postaus: Olen energiajuoma-addikti

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *