Jonnan keittiössä: tomaattikeitto
Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni tomaattikeittoa. Olen jo pitkään halunnut tehdä sitä, mutta vasta nyt ostoslistalle päätyivät kaikki tarvittavat ainekset. Oon viime päivinä keräillyt paljon muitakin keittoreseptejä talteen eli tulevaisuudessa jaossa keittoresepti jos toinenkin 😉 Teettekö te paljon keittoja? Mikä on ehdoton suosikki? Käytin tämän keiton tekemiseen tätä Valion ohjetta, mutta muuttelin vähän määriä omien tarpeideni ja mieltymysteni mukaan. Harmi ettei tuoretta basilikaa ollut lähikaupassa saatavilla. Olisi sopinut tomaattikeiton päälle kuin nenä päähän.
Tomaattikeitto oli todella helppo ja nopea tehdä enkä olisi uskonut, että niin vähällä vaivalla saisi aikaiseksi jotain niin taivaallisen hyvää! Kaveriksi tomaattikeitto kaipaa ehdottomasti tuoretta leipää, jolla viimeisetkin keiton rippeet voi pyyhkiä lautaselta pois. Täydellistä!
Helppo tomaattikeitto
- n. 750g (1,5 prk) Pirkan paseerattua tomaattia
- 1 kasvisliemikuutio
- 4-5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa
Kaada paseerattu tomaatti sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio, sokeri sekä sulatejuusto pieninä murusina. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon.
Jäähdytä keittoa hetki ja kuohkeuta se sauvasekoittamalla hetken aikaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen patongin sekä basilikan kera 🙂
Herkullisia keittohetkiä!
Testaappa ens kerralla vaihtaa koskenlaskija vuohenjuustoon, törkyhyvää!
Joo! Samaa mietin keittoa tehdessä että voisi sopia hyvin 🙂