Hae
Palasia Arjestani

Jonnan keittiössä: tomaattikeitto

Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni tomaattikeittoa. Olen jo pitkään halunnut tehdä sitä, mutta vasta nyt ostoslistalle päätyivät kaikki tarvittavat ainekset. Oon viime päivinä keräillyt paljon muitakin keittoreseptejä talteen eli tulevaisuudessa jaossa keittoresepti jos toinenkin 😉 Teettekö te paljon keittoja? Mikä on ehdoton suosikki? Käytin tämän keiton tekemiseen  tätä Valion ohjetta, mutta muuttelin vähän määriä omien tarpeideni ja mieltymysteni mukaan. Harmi ettei tuoretta basilikaa ollut lähikaupassa saatavilla. Olisi sopinut tomaattikeiton päälle kuin nenä päähän.

100714 2014-07-09 003

Tomaattikeitto oli todella helppo ja nopea tehdä enkä olisi uskonut, että niin vähällä vaivalla saisi aikaiseksi jotain niin taivaallisen hyvää! Kaveriksi tomaattikeitto kaipaa ehdottomasti tuoretta leipää, jolla viimeisetkin keiton rippeet voi pyyhkiä lautaselta pois. Täydellistä!

Helppo tomaattikeitto

  • n. 750g (1,5 prk) Pirkan paseerattua tomaattia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4-5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa

100714 2014-07-09 002

Kaada paseerattu tomaatti sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio, sokeri sekä sulatejuusto pieninä murusina. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon.

Jäähdytä keittoa hetki ja kuohkeuta se sauvasekoittamalla hetken aikaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen patongin sekä basilikan kera 🙂

100714 2014-07-09 004

100714 2014-07-09 007 100714 2014-07-09 006

Herkullisia keittohetkiä!

3 kommenttia

  1. Ella kirjoitti:

    Testaappa ens kerralla vaihtaa koskenlaskija vuohenjuustoon, törkyhyvää!

  2. Jonna kirjoitti:

    Joo! Samaa mietin keittoa tehdessä että voisi sopia hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *