Hae
Palasia Arjestani

Makoisat kanapuikot – Upposi muksulle kuin väärä raha!

makoisat kanapuikot

Viime viikolla teki mieli kokeilla jotakin ihan uutta reseptiä ja tekaisin meille ruuaksi makoisat kanapuikot. Vähän niin kuin kalapuikot, mutta vain kanasta tehtynä. Olipas muuten hyviä! Paljon käytettyä perusraaka-ainetta ei tarvitse paljonkaan tuunailla kun saa jo aivan uudenlaisen makumaailman ja tekstuurin ruokaan. Kanapuikkojen kaveriksi sopii hyvä ja yksinkertainen soosi sekä lohkoperunat tai miksei myös ranskanperunat, jos aika on kortilla. Lapset varmasti arvostavat enemmän tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa 😀 Kanapuikot taisivat tulla meille jäädäkseen, sillä tyttö kysyi heti syötyään ”kai sä teet näitä toisenkin kerran?” ja kyllähän minä teen. Ihanaa, kun hänellekin alkaa ruuat maistumaan vähän laajemmalla skaalalla. Tämän hetken suuri hittihän on nuudelit eli jos sinulla on hyviä nuudelireseptejä takataskussa, niin laita vinkkiä kommenttiboksiin tulemaan 🙂 Kanapuikkojen ohje löytyi muuten Yhteishyvän ruokaliitteestä, mutta sitä voi tirkistellä myös täältä.

Ohjeessa sanotaan, että kanapuikot tehdään broilerin rintafileestä leikkaamalla fileet pienemmiksi. Kaupassa sattui olemaan punalaputettuja broilerin sisäfileitä, joten ostin niitä, ja ne toimivat kanapuikkoihin itse asiassa paremmin, sillä niitä ei tarvitse leikellä millään tavalla. Tässä siis yksi vinkki, jos haluat helpottaa valmistamista! Kanapuikot ovat helppo ja nopea ruoka valmistaa ihan arki-iltoinakin. Muistat vain maustaa kunnolla, niin herkullinen ruoka on pöydässä alta aikayksikön 😉

Makoisat kanapuikot

  • n. 400g broilerin fileleikettä tai sisäfilettä
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, valkosipulijauhetta
  • 2 dl korppujauhoja
  • paistamiseen voita tai öljyä

Jos käytät isompia broilerinfileitä, pilko ne pituussuunnassa neljään osaan. Sisäfileille ei tarvitse tehdä mitään.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet (reilusti mausteita!) sekä kolmanteen korppujauhot. Pyöräytä broilerinsuikale ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten kananmunassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä puikot korppujauhoissa. Kannattaa tehdä kaikki kanapuikot valmiiksi lautaselle odottamaan, niin homma helpottuu kummasti!

Paista kanapuikkoja voissa tai öljyssä 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ovat kauniin kullanruskeita ja rapsakoita! Tarjoile hyvän kastikkeen ja lohkoperunoiden kera. Tein itse kastikkeen yhdistämällä islantilaista jogurttia ja Lidlin ranch-dipin. Oli hyvää!

makoisat kanapuikot

Edellinen postaus: Nyt loppui kotona lorviminen!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.