Hae
Palasia Arjestani

Koukuttavat aamurutiinit

Processed with VSCO with c1 preset

Viikot ja päivät vierii hyvin pitkälti samalla kaavalla. Mä tykkään suunnattoman paljon rutiineista joskin pieni vaihtelu arjessakin tuo siihen lisää mielenkiintoa. Aamuisin haluaisin toimia aina saman kaavaan mukaan – kuuppa on nimittäin niin jäässä etten kykene poikkeamaan tavoistani yhtään! Aamulla laahustan herättyäni vessaan ja tsekkaan sähköpostit pöntöllä istuen. Sitä kainaloiden pesu, naama kuntoon ja aamupalan tekoon. Leivät mikroon ja kahvi tippumaan. Viherjuoma nassuun ja aamupalan viimeistely. Kippojen ja kuppojen kanssa olkkariin, töllöön hyvä ohjelma pyörimään ja ohjelman katselua aamiaista nauttien. 10-15 minuutin venyttelysessio, turhien tavaroiden kerääminen lattialta ja tytön herättäminen. Siitä se aamu aina alkaa.

Mutta nyt mun rutiineihin on tullut odottamattomia muutoksia enkä tykkää näistä yhtään! Mies on innostunut käymään duunikaverinsa kanssa salilla myös aamuisin ja pyörii mun edessä treenijuomiaan läträten. Vihaan meidän keittiötä, koska laskutilaa on aivan liian vähän ja se vähäkin tila näinä aamuina vuorattuna erilaisilla törpöillä ja pussukoilla. Yritä siinä sitten rauhassa heräillä ja valmistaa aamupalaansa. Aina joku menee mönkään tai unohtuu puhumattakaan siitä, että joudun yksin hoitamaan kaikki tytön aamutoimet. Siinä jää yleensä omat kamat puolitiehen ja mitään tukanlaittoa ei ehdi edes miettimään.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetVaikka olen monessa asiassa mukavuudenhaluinen (oikei, hemmetin laiska!) niin aamuvenyttelyistä on tullut mulle rutiini, jota en vaihtais pois mistään hinnasta! Aamu alkaa vetreänä niin paljon paremmin kuin kankeana puupökkelönä. Rullailen kropan läpi ja valitsen lisäksi muutaman liikkeen, jotka teen. Joskus se on lapojen aukomista pallolla, joskus takareisien venyttelyä vetokumilla ja joskus – niin kuin esim tänään – pohkeiden aukomista kahvakuulalla. On muuten auttanut liikkuvuuteenkin! Yksi juttu mitä en koskaan muista: vitamiinit! Ne unohtuu ihan joka päivä. Millähän saisin ne mukaan rutiineihin?

Muksaa perjantaita kaikille! Kokeilkaahan aloittaa huomenna viikonloppu pienellä venyttelyhetkellä. Lähtikö päivä käyntiin normaalia paremmin? 🙂

12 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  Aamurutiinit on kyllä parhaita kun ei oo kiireitä!
  Huvitti toi miehen uudistus 😀 tai siis lähinnä se että voisin kuvitella kuinka itsellänikin ottaisi päähän.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu mut kaikkeen tottuu ja vaihtelukin virkistää, vaikka ei sitä aina kauheassa aamujumissa muistakaan 😀

 2. anita kirjoitti:

  Mulla vitamiinit kuuluu aamurutiineihin, eikä ne jää koskaan ottamatta, ku kävelen suoraan sängystä vessan kautta keittiöön. Ekana juon lasin vettä, jonka jälkeen pillerit kouraan ja toisen lasillisen kans alas. Iisiä ?

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas en uskalla vitskuja ottaa tyhjään mahaan. On vähän huonoja kokemuksia siitä…

 3. ulla kirjoitti:

  Aamurutiinit on on Jeees ! ! Just duunissa puhuttiin, että melkein ”polku” varmasti monen kotona, kun samaa kaavaa vetää arkiaamut;) Mutta se on ihanaa ja kaikki aamun pesut ja aamupalat sujuu mutkattomasti. Sitten on mukava lähteä työpaikalle 🙂 Suorittamaan lisää rutiineja 😀
  Mutta ah nämä viikonlopun aamut on on kyllä kans poikaa.. mulla jo hyvän pituinen juoksulenkki tehty. Muu perhe vielä nukkuu. Puurot meille jo hautumassa 😛 Parasta vapaapäivissä on yhteinen rauhallinen aamiainen perheen kanssa.

  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tykkään myös rutiineista, varsinkin aamuisin! Duunissa kaikki menee ihan sekaisin jos jokin rutiini muuttuu. Siinä sitä sit ihmetellään taas vähän aikaa että mitähän tekis ja missä järjestyksessä 😀

 4. Eikku kirjoitti:

  Mä oon niin tottunut viettämään yksinäisiä rauhallisia aamuja, kun mies on iltavirkku ja mä taas aamuvirkku. Voin kuvitella, että olisi pinna kireällä, jos se yhtäkkiä ryhtyisi heräämään samaan aikaan ja pörräisi mun ”tiellä” :D.

  Voisko sun mies laittaa ne treenijuomat valmiiksi jo illalla? Tai ainakin jauheet läträtä sheikkeriin ja nesteet sit vaan aamulla perään?

  • Jonna kirjoitti:

   Varmaan vois joo mut silläkin kuuluu rutiineihin laittaa kaikki valmiiksi juuri ennen lähtöä. Täytyy vaan huolehtia että laskutilaa on riittävästi ja molemmilla omaa tilaa puuhastella. Se hyvä puoli noissa miehen aamutreeneissä on, että mullekin on kahvit aina valmiiksi keitettynä <3

 5. TT kirjoitti:

  Aamut on ihania. Varsinkin jos saa rauhassa tehdä kaikki valmistelut ja nautiskella aamupalana. Ja jos on menoa, laitan aina kellon sen verran reilusti aikaisemmin soittamaan, ettei tarvitse säntäillä 😀
  Aamuista venyttelytuokiota täytyy varmaan kokeilla, aamuisin on kyllä muutenkin niin kankea ettei varmaan veny mitenkään päin.. :´D

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tykkään kans että aamuisin on riittävästi aikaa syödä aamupalaa ja valmistautua. Siks heräänkin 5.15 arkisin 😉

 6. cathy kirjoitti:

  Käsket miehes pakata kaikki illalla valmiiksi niin ei pyöri siinä jaloissa. 🙂
  Yksin lapsien hoitookuntonlaitto + ittensä valmistelu töihin… ei hauskaa! Varsinki ku ne herää aina itekseen ilman herätystä viimeistään sitte ku oon saanu oman aamupalan valmiiksi. 🙁 Toinen lapsista vielä vaippaikänen niin…. huoh…
  Aamuisin oma rauha ja aamupala olis kyllä niin ihana nautinto. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Yleensähän ne herää just sillon kun ei pitäis. Tänäänkin toivoin että olisin saanut nukkua pitkään kun iltavuoroon meno, mutta ei..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.