Hae
Palasia Arjestani

Yrityksenä sokeriton viikonloppu

Heippa! Maistuiko ylimääräinen vapaapäivä? Mä en pistänyt pahakseni yhtä ylimääräistä vapaapäivää, päinvastoin! Oli ihanaa nukkua pitkään, puuhailla kotona ja mennä aamupäivällä anoppilaan syömään ja seurustelemaan. Tällaisia vapaapäiviä vois olla enemmänkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen koko viikon katsellut meidän kotona, että tarttis tehdä jotain. Aina on kuitenkin ruuanlaitot, treenit sun muut menneet siivouksen ja kodinlaiton edelle. Eilen huomasin nimitteleväni meidän kotia paskalajäksi ja silloin on aika tehdä jo jotain 😀 Mä oon semmonen ihminen, että tarviin tietynlaisen fiiliksen että saan jotain aikasiks. Tämä sama pätee treenaamisen ja leipomisenkin suhteen. Aina pitä löytyä just se oike fiilis! Eilen se siiten iski. Suuri ja energinen siivousfiilis ja sit alko tapahtua. En uskalla edes ajatella paljonko käytin eilen aikaa imurinvarressa heilumiseen ja tavaroiden järjestelyyn. Miten ne kaikki kamat aina hakeutuvatkin pois omilta paikoiltaan? Tähän täytyy olla joku luonnon laki olemassa! Antakaas kun demonstroin teille miltä meidän pikku paskaläjä eilen näytti…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei ton kaiken siivoamiseen oikeasti edes yksi päivä riitä. Olis kiva pitää siivouspäivä kerran viikossa, mutta kun siihen vaadittais koko päivä. Ei ihme etten koskaan saa mitään haaveiltuja sisustusjuttuja tehtyä kun perussiisteydenkin ylläpitoon tarvittais siivousarmeija. Ihan kipeimmin meille tarvittaisiin kaappi eteiseen sekä kylppäriin. Eteisen kaapista olen haaveillut vaikka kuinka kauan, mutta sinne on hankala kaappia hankkia, koska mitat täytyy olla just eikä melkein. Ikeassa on oikeastaan ainoat sopivat, mutta tarjouksetkin meni ohi suun kun ei ollut rahaa yhtään ylimääräistä. Muutenkin haluaisin kalusteet ostaa käytettynä niin saataisiin tavara kiertoon 🙂 Ei vaan mistään löydy sopivia! Lottovoittoa odotellessa.

IMG_20150515_071432

Toppi: H&M // housut: Gina Tricot

Anoppilassa käynnin jälkeen jatkoinkin siivousurakkaa, laittelin ruokaa, leikin tytön kanssa petsien piilotusta ja suunnittelin viikonlopun ruokalistaa. Yritän pitää viikonlopun suht sokerittomana, joten tällaiselta herkkupebalta se vaatii suunnittelua isolla kädellä! Uusia reseptejä aion testailla viikonloppuna kilotolkulla 😉 Sain Pyrexiltä läjän uuni- ja leivonta-astioita testattavaksi ja eilen niistä testiin pääsi jo kaksi. Heittelin kaikki muoviset kipot mäkeen ja nyt meillä on leivontakulhotkin lasisia. Eipä tartte enää pelätä, että irtoaako niistä muovisista jotain epämääräistä ruoka-aineisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATytön kanssa on nykyään kiva puuhastella, koska leikit alkaa olla ihan oikeita leikkejä ja jopa minäkin osaan olla niissä mukana. Me leikitään paljon petsien piilotusta eli piilotetaan 3-4 pet shoppia vaikkapa olohuoneeseen ja toisen täytyy vihjeiden perusteella etsiä ne. Uusimpana leikkinä on tullut pikkusisko ja isosisko ja eilen leikittiin myös äiti ja lasta. Minä sain olla lapsi 😀 Sain tällä viikolla mun maailman ihanimman äitienpäivälahjan! Tyttö oli tehnyt tarhassa todella liikkiksen kortin ja he olivat kasvattaneet äideille herneenversoja <3  Teurastin puskan eilen ja syötiin herneenversoja tytön kanssa kimpassa. Niitä vois kasvattaa kotona enemmänkin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAViikonlopuksi leivon ainakin yhden uuden raakakakun ja mielessä olis myös sokeriton jäätelö sekä mukikakku. Saas nähdä mitä kaikkea keksin! Treeneissä etsitään tänään clean & jerkin ykkösmaksimia ja mä vähän jänskätän pystynkö edes jerkkaamaan… Mä oon aika huono rinnallevetäjä ja mun ennätys taitaa olla 50kg. Sekin oli työn ja tuskan takana. Noh, se pitää vaan alkaa raskaammillakin tehdä. Ei kait sitä muuten koskaan kehity!

*Lasiastiat saatu Pyrexiltä testattavaksi.

6 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  mmmm… tuo lohi maistuisi nyt työpäivän jälkeen 🙂 .

  Kivaa viikonloppua… sokeritonta sellaista 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Lohi on kyllä <3 Aika vähän oon viime aikoina punaista lihaa syönyt. Himoitsen kanaa ja kalaa!

 2. ujumppiks kirjoitti:

  määkin oon miettiny ostavani tota stevia hermesetas makeutusjauhetta, parempaa kun muut mitä oon kaupoissa tutkiskellu lidlissä oli syklamaatti ja sakariini makeutusaineina käytetty ja sitten rainbow ja pirkka käyttää aspartaamia, hyi!

  mut toinen jos on steviaa on ainakin:
  http://www.canderelproducts.com/fi/FI/Canderell-tuotteet/Canderel-Green-jauhe/

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on tota Hermesetaksen steviaa nyt testissä ja ajattelin kokeilla käyttää sitä leivonnassakin! Postausta tulossa ens viikolla 🙂

 3. Nici kirjoitti:

  Moi. Tykkään lukea sun blogia, se on elämänläheinen ja tulee sellainen fiilis, että sinäki oot ihminen etkä ”vain bloggaaja” 😀 Siis hyvällä tavalla!

  Mutta asian vierestä, minkä merkkinen ja mallinen toi sun kamera on? Oon harkinnut tässä jonkun aikaa uuden kameran ostoa, ja toi näyttää juuri sellaiselta mitä oon haeskellu. 🙂 Ja mitä oot tykänny kamerasta?

  • Jonna kirjoitti:

   Moi ja kiva kuulla! Mieluummin oon enemmän ”ihminen” kuin mikään kiiltokuvabloggaaja, koska ei elämä mitään kiiltokuvaa ole. Ei ainakaan meillä 😀

   Mun kamera on Olympuksen E-PL7. Mielettömän hyvä, näppärä ja pieni kamera! Suosittelen lämpimästi. Helppo käyttää ja ottaa todella hyviä kuvia. Tykkään siis todella paljon! Just ostin uuden objektiivin ja sekin tuntuu varsin toimivalta. Pystyy ottamaan salakuvia pidemmän matkan päästä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *