Hae
Palasia Arjestani

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro – vaihtoehto leivälle!

Tällä viikolla mun normaali aamupala on kyllästyttänyt kovasti ja kaipasin siihen taas vaihtelua. Kaurapuuroa en aamuisin kykene syömään keitettynä, joten ajattelin josko paistettu versio toimisi taas. Ja kyllähän se toimi! Tein joskus niin paljon viljattomia leivonnaisia joihin tuli yhdeksi raaka-aineeksi banaania ettei banaani ole vähään aikaa maistunut muuten kuin riisikakun päällä tai smoothien seassa. Annoin sille kuitenkin tässä tapauksessa tilaisuuden ja uunissa paistetun puuron seassa sillä on oikein mukava makeutta tuova vaikutus. Banaani ei ole tässä puurossa missään nimessä liian hallitseva maku! Itsehän rakastan maapähkinävoita valtavasti ja olen saanut tartutettua saman hulluuden myös lapseeni. Eilenkin lusikoitiin kilpaa maapähkinävoita suoraan purkista. Meille ostetaan nykyään ihan suosiolla kilon pönttöjä maapähkinävoita, koska se on niin hyvää! Yritän pitää tämän hulluuden hallinnassa ja syödä Maximissaan lusikallisen päivässä. Onneksi tämän aamupalan sekaan sai lusikoida pähkinäistä herkkua kunnolla ihan luvan kanssa 😉 Parasta!

Itse tykkään uunissa paistetuissa puuroissa paistaa ne aika kovaksi ja ”kuivaksi”. Silloin puurossa on kivan rapsakka koostumus ja näistähän voi pienellä fiksaamisella tehdä vaikkapa välipalapatukoita! Jos tahdot puurosta mieluummin löysempää niin lyhennä annettua paistoaikaa hieman.

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

 • 4,5 dl kaurahiutaleita
 • 2 banaania
 • 2,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 1 tl kanelia
 • ripaus aitovaniljajauhetta
 • 2 rkl maapähkinävoita + lisää päälle

Laite uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunin kestävä vuoka (minulla n. 10 x 25 cm) voilla tai kookosöljyllä.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Muussaa toinen banaaneista haarukalla ja kaada kuivien aineiden sekaan. Lisää kauramaito ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuroainekset uunivuokaan ja paista keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna puuron jäähtyä hetki. Viipaloi päälle toinen banaani ja pirskottele maapähkinävoita päällimmäiseksi reilulla kädellä. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. Hyvää on!

Onko uunipuuro teidän juttu? Entä onko banaani-maapähkinävoipuuro tuttu tai jokin sen variaatioista?

Tsekkaa myös:

Mustikkapullapuuro

Sweat dreams -puuro

Riisipuuro crock potissa

Ellan täyteläinen kookospuuro

Suklainen purnukkapuuro

Täyteläinen puolukkapuuro

Suklaa-maapähkinävoipuuro

 

6 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Uunipuuro on tuttu ja samaa asiaa sen melkein vie kun kaurapuuro on vaan tiiviissä muodossa. kätevä ottaa mukaan kaurahiutaleita ja vettä psylliumin kera onnistuu hyvin. tosin teen mikrossa kun asun yksin eikä koko peltiä tulisi syötyä. kaurapuuroa/puuroleipää ei kannata pakastaa kokeiltu on ei toimi. en tiedä menisikö tämä? banaania inhoan joten ei tuttu mutta maapähkinävoi on kyllä enää en uskalla sitä ostaa kun se on vaan niiiiin hyvää koukuttaa liikaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Maapähkinävoi on todella koukuttavaa…Joo keitetyssä puurossa on kyllä se etu, että jämät voi laittaa esim. sämpylöihin. En usko, että uunissa paistettukaan kovin hyvää tykkäis pakkasesta..

 2. Tuulia kirjoitti:

  Ai, tätä pitää joskus kokeilla kun on samalla jotain muuta käyttöä uunille. Tavallisessa kaurapuurossa mapävoi ja banaani on tuttu yhdistelmä, se on mun tapa tehdä puurosta vähän ’tujumpaa’ yleensä treenipäivinä, kun syön puuroa iltapalaksi. On vaan niiin hyvä yhdistelmä! (Myös ruisleivän päällä banaani ja pähkinävoi, oi oi…)

  (Ja kiva kun olit linkannut muita puuroreseptejä samaan postiin. Nyt on menty kaksi vuotta kaurapuurolla vuoroin aamu- vuoroin iltapalalla ja lähinnä pähkinävoilla ja marjoilla tuunaten, alkais vähitellen olla ehkä vaihtelun aika. :))

 3. Nimetön kirjoitti:

  Oi nam, mulla onkin ollu tän tyyppinen uunipuuro pitkään to do -listalla 🙂 Kuulostaa ihan sairaan hyvältä!! Ja miten paljon muitaki puurovaihtoehtoja sulla näyttää olevan…..nam.
  T. puuroaddikti 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *