Hae
Palasia Arjestani

Pehmeän kirpsakka peltipulla

peltipulla
Leivontavimma iski minuun toden teolla viime viikolla ja mietin koko viikon mitä leipoisin mökillä viikonlopuksi. Mies toivoi pullaa ja tyttö brownieta. Haluan aina tehdä sellaisia leipomuksia, jotka maistuvat kaikille, mutta välillä on hankalaa miellyttää kaikkia. Niinpä päätin leipoa taas sellaisia asioita, jotka itseäni kiinnostavat ja päädyin K-ruoka -lehdestä löytyneeseen peltipullan ohjeeseen. Kyseessä ei ole mikään perinteinen pulla. Pulla valmistetaan pikataikinasta ja se saa täytteekseen vadelmia (alkuperäisessä ohjeessa puolukoita) sekä herkullista tuorejuustoseosta. Pullaa tule juuri sopiva määrä, koska peltipulla valmistetaan suureen uunivuokaan. Meillä pulla hupeni kahdessa päivässä eli muruakaan ei tarvinnut kuljetella kotiin! Kuulemma peltipullaa täytyy tehdä toistekin 🙂 Mikä parasta, raaka-aineita ei tarvinnut juurikaan ostaa. Vain vadelmat, kuohukerma, rahka ja tuorejuusto hankittiin kaupasta, muut löytyivät mökin kaapeista!

Pehmeän kirpsakka peltipulla

Pikapullataikina

 • 2 kananmunaa
 • 3/4 dl sokeria
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 1 prk rahkaa (250g)
 • 5 dl vehnäjaujoja
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 2 tl kardemummaa
 • 75g voita tai margariinia

Tuorejuustotäyte

 • 1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
 • 2 rkl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 kananmuna

Lisäksi vadelmia tai puolukoita noin 1dl.
1 kananmuna voiteluun.
Raesokeria pinnalle.
Suolakinuskikuorrute

 • 1/2 dl kuohukermaa
 • 1 dl fariinisokeria
 • 50g voita
 • 1 1/2 dl tomusokeria
 • 1/2 tl hienoa merisuolaa

Aloita valmistamalla tuorejuustotäyte sekoittamalla tuorejuusto, sokerit ja muna keskenään tasaiseksi seokseksi.
Valmista sitten pikapullataikina. Pehmitä ensimmäisenä voita vähän aikaa mikrossa. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää joukkoon maitorahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 22 x 34 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Vuon sijaan voit levittää taikinan myös pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy munalla.
Painele pullalevyyn sormin pienet syvennykset (3 x 5 syvennystä), yhteensä 15 syvennystä. Laita syvennyksiin tuorejuustotäytettä ja painele päälle puolukoita. (Omaani ei tullut kuin 12 syvennystä)
Ripottele pullalevyn päälle halutessasi (en laittanut) raesokeria ja paista pullaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parin minuutin ajan. Siirrä kattila liedeltä, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Raidoita pullalevy suolakinuskikuorrutteella ja anna kuorrutteen jähmettyä.
Vinkki: Minulla jäi tuorejuustotäytettä yli, joten tein siitä uunissa pienen juustokakun kulhoon. Pohjalle murskasin vähän keksejä, väliin laitoin vadelmia ja päälle tuorejuustotäytettä. Paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia. Päälle vielä suolikinuskin loput, oli todella hyvää!

Edellinen postaus: Viimeinen viikonloppu mökillä

Lue myös:

Sadepäivä – Kaikille pullaa!

Patapuusti – Jättimäinen korvapuusti

Korvapuustit with a twist

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *