Hae
Palasia Arjestani

Mökkikeittiössä: yrttifocaccia

Mä en ole koskaan tehnyt minkäänlaista focacciaa, mutta olen kuullut sen olevan todella pehmeää ja hyvän makuista eikä sitä kuulemma ole vaikeaa valmistaakaan. Pari päivää mökillä ilman leipomista ja ruuanlaittoa alkoi olla mulle ihan liikaa ja oli pakko päästä tekemään jotain. Mulla on tapana kuvata kännykän muistiin lehdistä mielenkiintoisia reseptejä ja tämän reseptin löysin kuva-aarteiden seasta. Luulisin, että alkuperäinen resepti on Kotivinkistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Focacciaa on siitä helppo valmistaa, että ainekset siihen löytyvät yleensä kaapeista jo ennestään. Tätä kyseistä reseptiä varten kävin ostamassa ainoastaan parmesaaniraastetta. Arvostan itse suuresti reseptejä, joissa ei ole käytetty kaiken maailman erikoisaineksia. Tästä aiheesta tulossa blogiin vielä juttua myöhemmin!

Yrttifocaccia

12-16 palaa // 20 min + 50 min kohotus + 30 min kypsennys 

  • 3,5 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl yrttimaustetta, esim. provecen yrtit tai pizzamauste

PicsArt_1430311083177

1. Mittaa kulhoon vesi, hiiva ja sen verran jauhoja, että saat vellimäisen taikinajuuren ( itse laitoin 2 dl sämpyläjauhoja + 1 dl vehnäjauhoja ). Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen noin 20 minuutiksi. Kun velli kuplii , hiiva on herännyt ja aloittanut toimintansa. Mittaa joukkoon kaikki muut aineet öljyä ja yrttimaustetta lukuunottamatta. Sekoita taikinaksi.

2. Levitä taikina painellen voideltuun, noin 30 cm x 30 cm kokoiseen vuokaan. Peitä liinalla ja kohota vähintään 30 minuuttia.

3. Pirskottele kohonneen leivän päälle oliiviöljyä ja ripottele lopuksi yrttimaustetta.

4. Kypsennä focacciaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nautiskele lämpöisenä esim. voin ja kylmän maidon kera <3

6 kommenttia

  1. Linnea kirjoitti:

    Tää menee niin testiin! 🙂 Kiitos ohjeesta!

    t. Linnea
    http://linnealisa.blogspot.fi/

  2. Heidi kirjoitti:

    Tää on NIIIN hyvää! Koklaapa kesällä tehdä muurikalla! Jos mahdollista niin vielä parempaa 😉

  3. Heidi kirjoitti:

    Kippaan vaan taikinan öljytylle muurikalle, lisään lisukkeet päälle ja annan kypsyä (ei liian kuumalla), kunnes kestää kääntämisen. Yllättävän helppoo, usko pois 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *