Hae
Palasia Arjestani

Omatekoinen kasvislevite margariinin tilalle

Luin viikonloppuna uutta Yhteishyvän ruokaliitettä anoppilassa ja silmiini osui ohje itse tehtyyn kasvislevitteeseen. Mä tykkään tehdä kaikenlaisia levitteitä itse ja onhan ne aina huomattavasti paremman makuisia sekä terveellisempiä kuin kaupasta ostetut. Itse tekemällä saat valita mieleisesi makumaailman eikä levite varmasti sisällä mitään lisä- tai väriaineita.

kuvia 008

Tämä pehmeä ja täyteläinen kasvislevite sisältää pelkästään vihanneksia, mausteita sekä hyviä rasvoja oliiviöljystä. Levite on helppo tehdä ja todella hyvää esimerkiksi riisikakkujen päällä tai lisukkeena vaikkapa broiskulle! Saletisti terveellisempää kuin markettien margariinit 😉

Pehmeä kasvislevite

 • 1 punainen paprika
 • 1 munakoiso
 • 1 punasipuli
 • 2-3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa, mustapippuria, oreganoa
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 2 rkl tomaattipyreetä

Pilko paprika, munakoiso ja punasipuli suht rouheiksi paloiksi uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suola ja mustapippuri. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

kuvia 007Anna kasvisten jäähtyä hetki ja siirrä ne tehosekoittimeen tai kippoon jos teet levitteen sauvasekoittimella. Puserra sekaan valkosipulin kynnet ja lisää myös tomaattipyree sekä oregano. Surruuta ainekset tasaiseksi massaksi, maista ja lisää mausteita jos tahdot. Säilytä jääkaapissa tai nauti heti! Säilynee jääkaapissa noin viikon.

 

Älä anna ulkonäöen pettää, tämä on todella hyvää!

Tiedetään, näyttää ihan purkilliselta sitä itseään, mutta maistuu todella hyvältä!

kuvia 011

Jos keksit tälle muita käyttötaroituksia kuin mainitsemani niin kerro ihmeessä! Myös parhaat levitereseptit saa laittaa jakoon 🙂

 

4 kommenttia

 1. armi kirjoitti:

  oi nam! menee taatusti testaukseen !! 🙂
  mä itte tykkään käyttää – vähän jännältä kun kuulostaakin – levitettä, jossa on
  *maitorahkaa
  *valkosipulia
  *basilikaa
  *chiliä
  *oreganoa
  *persiljaa
  *ruohosipulia
  (jos haluaa niin hieman margariinia/tuorejuustoa/smetanaa sekaan, tai öljyä. tomaattisemman saa laittamalla paseerattua tomaattia/tuoretta tomaattisilppua joukkoon :))
  tulee mieleen tuorejuusto, hahha ! 😀 tätä tykkään laittaa esim. ruissipsien päälle, tai sitten jälkiuunipalan päälle ja vielä koristeeksi jotain lihaa/kananmunaa, salaattia, kurkkua ja paprikaa. nami! 🙂 en tiedä tykkääkö muut tosta rahkalevitteestä, mä oon ainakin itse ainut joka mein perheessä siitä tykkää 😀

 2. Jonna kirjoitti:

  Nam itsellesi! Tuo rahkalevite kuulostaa muuten todella hyvältä ja jos en väärin muista niin jotain samantapaista oon joskus itekin tehnyt. Musta on parasta tehdä itse myös esim. dippikastikkeet vihaneksille ja sipseille kermaviiliin. Saa just sellaista kuin haluaa 😉 Uu, pitäisköhän viikonloppuna dippailla…

 3. Taru kirjoitti:

  Mä katoin samaa reseptiä ja mietin et tätä pitää kokeilla! Multa vain helposti unohtuu aina nää kokeilut, joten kiitos muistutuksesta!

  • Jonna kirjoitti:

   No nyt äkkiä ostamaan ainekset ja tekemään ennen kun unohtuu! Oli tosi helppoa ja vaivatonta tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *