Hae
Palasia Arjestani

Talo täynnä turhakkeita

Processed with VSCO with c1 preset

Tunnustan. Olen tuhlannut turhakkeeseen, vaikka pitäisi tehdä päinvastoin eli pistää niitä kiertoon. Yritän pienentää tavaran määrää, mutta mystisesti jotain luikertelee aika ajoin myös ovesta sisään. Nyt erinäisiä vempeleitä on lisinyt jo kolmin kappalein. En edes tiennyt, että mies tahtoo joululahjaksi kirkasvalolaitteen ennen kuin se jo nökötti keskellä meidän keittiön pöytää. Siihen se taitaa jäädäkin. Ihmeen aktiivisessa käytössä laite on ollut ja varsinkin aamuisin se tohottaa pöydällä ja keittiössä näyttää siltä kuin kesäpäivä olisi vallannut huoneen yllättäen. Loppujen lopuksi minäkin vastusteluistani huolimatta olen tykästynyt mokomaan vekottimeen ja siitä tulee jollain hämmentävällä tavalla aina todella hyvä mieli.

Processed with VSCO with c1 preset

Itsehän raahasin viime viikolla kotiin mehulingon. Jo pitkään olen sellaisen hankintaa miettinyt, mutta olen vähän pelännyt että se jää vain kaapin päälle pölyttymään. Ja onhan ne melko hinnakaitakin! Kallis pölyn kerääjä jos käyttöä ei olekaan. No, viime viikolla tuli niin hyvä tilaisuus eteen, että laite oli vähän niin kuin pakko hankkia. Näin siis yritin asiaa itselleni todistella. Facebook-kirpparilla joku möi melkein uutta laitetta parilla kympillä ja minähän ostin! Työpaikallekin kuljetettiin ja kaikkea. Ensimmäinen satsi mehua meni viemäriin kun en kuorinut appelsiineja. Ohjeessa sanottiin ettei mitään tarvitse kuoria, mutta jos pidemmälle asiaa olisin miettinyt niin tyhmempikin tietää ettei applarin kuoret kovin hyvältä maistu…Toinen satsi oli todella hyvää ja koko meidän porukka on ihan koukussa itse tehtyyn mehuun! Aivan järjettömän hyvää. Nähtäväksi jää, että tuleeko näistä vekottimista samanlaisia turhakkeita kuin jäätelökoneesta  (jota käytin ehkä kerran) vai lähtevätkö kiertoon samoin tein. Lisää vekottimia ei tähän taloon ihan heti tarvita…

Processed with VSCO with c1 preset

Onko teillä jompikumpi näistä laitteista kotona ja ovatko olleet käytössä? Entä pyöriikö nurkissa paljonkin turhakkeita joille ei yhtäkkiä olekaan käyttöä, vaikka ne oli pakko saada?

Lähden tästä tekemään jälkikasvulleni mehua, kun se on kuulemma maailman parasta 😉

10 kommenttia

 1. Mimmukka86 kirjoitti:

  Kummankin ostamista olen harkinnut vuosia, siis kirkasvalolaitteen ja mehulingon, mutta kumpaakaan meille ei ole vielä hommattu. Kun on käynyt itselläkin mielessä, että jos ne sitten jäävät pölyttymään kaappiin…
  Olen toivonut, että jos vaikka arvonnasta voittaisi, niin ei tarvitsisi ainakaan itsellä laittaa rahaa nuihin… 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No mä yritin myös kaiken maailman arvonnoista voittaa mut ei napannut tällä kertaa 🙁

 2. Maiju kirjoitti:

  Mulla on siis Philipsin mehulinko, enkä sitä kyllä kiertoon laittaisi. Mä teen 1-2 kertaa viikossa mehuja ja olen ihan lovena. Mä laitan sulle faceen yhden tosi hyvän kirjavinkin. Siinä on parhaata vinkit.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitti isosti vinkistä! Täytyy käydä Jumbosta kirjaa metsästämässä 🙂

 3. TT kirjoitti:

  Kirkasvalolamppu löytyy ja olen todella tyytyväinen. En tiedä onko valolla tarkoituksensa mukaista piristävää vaikutusta, mutta pidän lampun muotoilusta ja ulkonäöstä muutenkin, valonvoimakkuuden säätömahdollisuudesta ja onhan se ihan kätevä herätyskin.. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä on myös kirkasvalolamput herätyksellä mut tämä uusin on pelkkä iso kirkasvalolaite. Siitä tulee valoa aika kivasti!

 4. Heidi kirjoitti:

  Ja se kolmas lisinnyt vempain on…? 🙂 Tuo mainitsemasi jäätelökone vai joku uusi hankinta?

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, sä huomasit! Arvelin ettei kukaan edes kiinnitä huomiota siihen etten maininnut kolmatta 😀 mut joo, uuden sähkövatkaimen ostin kun vanha hajosi. Tänään testasin kakkua tehdessä ja oli hyvä. Semmonen punainen obh nordican vekotin!

 5. Tuulia kirjoitti:

  Hehe, meillä meni just päinvastoin noiden kahden keittiölaitteen kanssa.

  Mehulinko löytyy, mutta vuoden aktiivisen käytön jälkeen se on nyt pölyttynyt kaapissa varmaan pari vuotta. Mutta jäätelökone on ollut hankinnastaan asti jo parin vuoden ajan mun melkein paras kaveri! Kaupan sokerijätskit on jääneet lähes kaikki ostamatta, ja meillä syödään erimakuisista heraprotskupohjaisia, kookoksisia jätskejä melkein joka toinen kesäpäivä! Talvella oon sentään maltillisempi… (No joo, jouluna meni cookies&cream-protskujauholla maustettua piparijäätelöä, tunnustan! :D)

  PS. Ootko tehnyt joskus barbell hell -treenin? Kauanko meni aikaa? (Se, jossa on tyyliin 50 x mave, 50 x etukyykky, 50 x rinnalleveto lantiolta, 50 x työntö… jne., ja välissä tangon yli hyppimisiä samat 50 kpl per väli.)

  • Jonna kirjoitti:

   Hei pistäs jotain hyviä vinkkejä tai reseptejä jakoon kotitekoiseen jädeen! Voisin julkaista täällä blogissakin 😉 saatais toi meidänkin masiina käyttöön!

   Mä tein barbell hellin ww karsinnassa. Aika tais olla 23 minsaa plus jotain. Hirveen hapokasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.