Hae
Palasia Arjestani

Mitä olen syönyt ketolla?

*Sisältää mainoslinkkejä

Te olette tosi paljon kyselleet mun ketoruokavaliosta, joten nyt kerron mitä olen syönyt ketolla ollessani! Laskin, että tämä on viides päivä täysketoa. Laskeuduin hitaasti ja lempeästi ketomaailmaan laskemalla hiilareita muutamana päivänä vähän kerrallaan. Reilu kaksi viikkoa sitten jätin kokonaan sokerin ja muut herkut jo pois. Tänään on ollut ensimmäinen päivä, jolloin tuntuu, että olo on todella kevyt ja superenerginen! Ihan käsittämätön olotila minulle. Olen jo niin pitkään ollut koko ajan vähän väsynyt ja nuutunut, ja nyt se väsymys on kadonnut tyystin. En nuolaise ennen kuin tipahtaa tai ala vielä riemuitsemaan, sillä tämä on vasta ensimmäinen päivä. Katsotaan miten jatko sujuu.

Mitä on tapahtunut tässä ajassa?

Kolme ensimmäistä päivää elin pienoisessa usvassa. En ollut oikeastaan väsynyt, mutta semmoinen hönö olotila oli koko ajan päällä. Ruokien miettiminen ja träkkääminen vei melko paljon aikaa, mutta halusin tehdä homman oikein. Ketogeeninenruokavalio.fi -sivustolla voi laskea itselleen sopivat makrot. Sieltä kävin omani laskemassa ja olen syönyt niiden mukaan. Jos en olisi träkännyt ruokia, olisin syönyt aivan liian vähän kaloreita ja niistäkin liikaa proteiinia ja liian paljon hiilaria. Ketolla kun proteiinin määrä täytyy pitää kohtuullisena, hiilarit matalana ja rasvat korkealla. Träkkäämiseen olen käyttänyt Sulamoa ja se on toiminut tosi hyvin! Sinne saa laadittua omiakin reseptejä mikä oli mulle erittäin tärkeä ominaisuus. Tässä ajassa paino on laskenut 1,5 kg ja tämä määrä lähti kahtena ensimmäisenä päivänä. Sen jälkeen ei ole tippunut grammaakaan, mutta se ei minua haittaa, koska en tee tätä painonpudotuksen vuoksi, vaan paremman olotilan vuoksi. Nyt homma svengaa kuin hirvi!

Mitä olen syönyt ketolla?

Olen syönyt 3-5 ateriaa päivässä nälän mukaan. Alussa useammin ja pienempiä aterioita, nyt väljemmällä tahdilla ja kalorimäärältään suurempia aterioita. Otin eilen mukaan rasvakahvin, joka toimii mulla ”aamupalana”. Juon rasvakahvin kahdeksan maissa ja ensimmäisen varsinaisen aterian olen syönyt vasta puolen päivän maissa. Testailen vielä vähän mitä mun vatsa sanoo rasvakahvista ja vaihdan sen teehen, jos tykkää kyttyrää. Ketolla on tarkoitus alussa syödä hiilareita max 20g päivässä. Kun syvä ketoosi saavutetaan, voi lähteä kokeilemaan millä hiilarimäärällä kroppa pysyy ketoosissa. Lukemani ja kuulemani mukaan toiset saa nostaa hiilareita reippaastikin ja toiset taas eivät. Mulla on päivittäin hiilarit olleet nyt n. 15g. Kuulostaa pieneltä määrältä, mutta on onnistunut vaivattomasti!

mitä olen syönyt ketolla

Rasvakahviin laitan kahvin lisäksi 10g voita ja 10g kookosöljyä. Vatkaan maidonvaahdottimella sekaisin.

mitä olen syönyt ketolla

mitä olen syönyt ketolla

Ensimmäisellä varsinaisella aterialla syön yleensä munia, pinaattia, juustoa ym muita höysteitä. Tänä aamuna munien kaverina oli pekonia, pinaattia, vuohenjuustoa sekä paistettuja herkkusieniä. Parina aamuna tein smoothien, kun tuli kiirelähtö. Näinä aamuina en vielä juonut rasvakahvia ollenkaan, joten oli saatava jotain murua rinnan alle ja nopeasti. Smoothieissa olen käyttänyt pinaattia, salaattia, kurkkua, heraa, kookosöljyä, avocadoa, mustikkaa…riippuen minkälaisen smoothien haluan (viher/marja). Smoothie ei minulla pidä nälkää kovin kauan, joten mieluummin syön aamuisin munia tai vaikkapa lohta.

mitä olen syönyt ketolla

mitä olen syönyt ketolla

Lounaalla ja illallisella olen syönyt mm. lauantaina tekemiäni lihapullia ja kukkakaalimuussia, lohta salaatin ja/tai paistettujen vihannesten kera, erilaisia vihanneksia jne. Syön aina tekemäni ruuat ensin loppuun ennen kuin valmistan uutta. Lauantain tehdyistä lihapullista käytin tänään viimeiset täytettyihin kesäkurpitsoihin eli huomenna laitetaan taas jotain uutta. Ehkä lohta tai kanaa. Ruualle lisään usein joko pähkinöitä, avocadoa tai/ja oliiviöljyä niin että saan riittävästi hyvää rasvaa. Syön niin, että vatsa tulee täyteen ja on hyvä fiilis. Ketollakin saa siis syödä vihanneksia sekä marjoja (hedelmiäkin myöhemmin), vaikka yleinen harhaluulo on ettei niitä mahdu ruokavalioon ollenkaan. Tänään napostelin jälkiruuaksi pensasmustikoita, nam nam 😉

mitä olen syönyt ketolla

mitä olen syönyt ketolla

Väli- ja iltapaloina olen syönyt chia-vanukasta mansikoilla (eka kuva), ketoleipää (resepti tulossa), pähkinöitä, guacamolea, lisää chia-vanukasta mustaherukoilla, pähkinöillä ja tuorejuustolla, ketojuustoleipää ja ihan oikeaa ruokaa. Eilen söin iltapalaksi pinaattia, kurkkua ja noita lihapullia, kun eivät ole kelvanneet kellekään muulle meidän perheessä. Lihapullissa ei ole mitään vikaa, mutta kun mies on niin tarkka omista ruuistaan ja tytölle oli anopin tekemää ruokaa, niin olen ihan itse saanut pullani ahtaa nassuun.

Semmosia eväitä! Tänään syön ainakin täytettyjä kesäkurpitsoita ja teen vielä keto fat bombseja, jos ehdin. Sitten pitäisikin suunnitella viikonlopun menu mökille. Jotain kivaa voisi kokeilla leipoa! Vettä mulla menee päivässä 2-3 litraa ja otan muutaman kerran päivässä extrana suolaa, magnesiumia ja sinkkiä. Niillä pitäisi pysyä elektrolyyttitasot kunnossa. Kaliumin yritän saada ruuasta ettei tarvitsisi purkille mennä. Tänään ei ole tarvinnut ihan niin paljon ottaa elektrolyyttejä, koska olo on ollut todella hyvä ja energinen.

Minulta otettiin pari kuukautta sitten verikokeet ja aion käydä uudestaan muutaman kuukauden päästä. Ei mun arvoissa ole tähänkään mennessä ollut mitään vikaa, mutta haluan tsekata ne siitä huolimatta. Ihan omasta mielenkiinnosta!

Minähän en siis ole ihan omin päin tässä hommassa mukana. En halunnut mennä perse edellä puuhun, niin kuin normaalisti teen, joten haistelin vähän olisiko jotain ketoon pohjautuvaa ravintovalmennusta olemassa. Olen törmännyt instassa monta kertaa Keto kickstartiin ja lähdin mukaan siihen. En ole ihan kaikkea materiaalia vielä ehtinyt kahlata läpi, sillä infoa valmennuksessa on niin valtava määrä! Ilman valmennusta en olisi tiennyt esim. elektrolyyttien tärkeydestä mitään. Niillä on kuulemma todella suuri vaikutus alun olotiloihin ja onhan ne toki jatkossakin tärkeitä elimistölle! Mutta joo, jos sua kiinnostaa ketoilu, niin kannattaa tsekata Keto Kickstart täältä. Ehkä tavataan ryhmässä?

Tässäpä kaikki mitä olen syönyt ketolla tähän mennessä! Onko siellä muita ketoilijoita? Mitkä on sun lemppariruokia?

Edellinen postaus: Miksi itkemistä täytyy peitellä?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

 

5 kommenttia

 1. Saara kirjoitti:

  Täällä yksi ketoilija. Syön ite 2 kertaa päivässä ja lempparit on tällä hetkellä kesäkurpitsalasagne ja smetanalohi+parsakaali ?

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, kesäkurpitsalasagne on namia!! Voisinkin tehdä sitä…slurps!

 2. Kati kirjoitti:

  Moi!

  Kiitos kokemuksista. Aihe kiinnostaa, yritän saada ketoosin käyntiin. Ilmeisesti makrot ei kuitenkaan ihan kohdillaan. Mielellään kokemuksia ja reseptejä lukisin jatkossakin.

  -Kati

 3. Ketoon kirjoitti:

  Mahtavaa että lähdit kokeilemaan! Itsekin joskus sulle täällä kommenttiboksissa vinkkasin ketogeenisestä ja just huomasin sinun kickstart-ryhmässä. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Siitä sun kommentista ehkä jäi sellainen pieni ajatus takaraivoon. Ensin ajattelin etten mitenkään kykenisi ketolle, mutta tässä sitä nyt ollaan ja olo on mainio 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.